
Tee antaa tämän maustekakun kuorrutukseen hienovaraisen aromin. Maku tuo mieleen chai latten.
Maustekakku on joulun klassikko. Ihanat voimakkaat ja aromaattiset mausteet, kuten neilikka, inkivääri ja kaneli saavat tässä kakussa seurakseen myös ripauksen mustapippuria.
Maustekakun leipomisessa tulee malttaa vaahdottaa huoneenlämpöistä voita ja sokeria tarpeeksi kauan. Sähkövatkain saa käydä viidestä kymmeneen minuuttia. Valmis vaahto on väriltään hyvin vaaleaa ja koostumukseltaan tasaisen kuohkeaa.
Valmiin maustekakun voi kuorruttaa, jolloin siihen saa helposti vaihtelua. Tässä ohjeessa kuorrutus tehdään tomusokerista sekä teestä. Teekuorrutus antaa kakulle loppusilauksen, jonka ansiosta mausta tulee mieleen lämmittävä chai latte.
Mausteinen teekakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (noin 1½ l). Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.
-
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä uunissa noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Jäähdytä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista.
-
Hauduta ja jäähdytä tee. Sekoita kuorrute teestä ja tomusokerista ja lusikoi se kakulle.
Vinkki Kuivaa koristeeksi klementiiniä. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi uunipellille ja kuivata 50-asteisessa uunissa koko päivän muutaman kerran kääntäen.
Hyvän makuinen kakku. Lisäsin mausteita jokaista himpun verran. En yleensä kuorruta kahvikakkuja ja tämäkin oli hyvää ilman kuorrutusta. Kuorrutuksesta tuli mieleen teellä, esim Earl Greylla, maustetut kahvikakut. Suosittelen mausteisten makujen ystäville.