Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
18:37 | 1.6.2014

Sitruunainen katkarapupasta

Lisää omaan keittokirjaan
Teemu Leminen on lisännyt 38 reseptiä

Parhaat pastakastikkeet valmistuvat siinä ajassa, mitä itse pastan keittäminen ottaa.

Kermainen ja supersimppeli katkarapupasta valmistuu noin vartissa ja on siten täydellinen arkiruoka. Jos jaksaa panostaa pastan koristeluun, voisi sitä tarjota ehkä vieraillekin. Itse en yleensä tosin panosta vierasruokienkaan koristeluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min
Helppo

Sitruunainen katkarapupasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

pastaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
kpl
kevätsipulia
0,5
tl
cayennepippuria
1
tl
currya
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
dl
kuivaa vermuttia tai valkoviiniä
0,5
dl
sitruunamehua
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
dl
ranskankermaa
180
g
katkarapuja
tilliä
persiljaa
basilikaa

Vaiheet

  1. Ota katkaravut hyvissä ajoin sulamaan jääkaappiin tai keittiön pöydälle. Jos on kiire, voi ravut sulattaa siivilässä juoksevan veden alla. Itse suosin sulattamisessa kylmää vettä.
  2. Pane pastavesi kiehumaan. Etsi sopiva määrä pastaa kahdelle. Itse käytän yleensä penneä, fusillia tai vastaavaa lusikalla syötävää pastamallia, mutta tällä kertaa kaapissa oli tagliatellea. Suolaa pastavesi reilulla kädellä.
  3. Kun pastat ovat kiehumassa, pilko valkosipuli ja kevätsipulin vaaleat osat hienoksi silpuksi.
  4. Kuumenna paistinpannussa öljy. Kuullota sipulisilppua muutama minuutti.
  5. Lisää pannulle S&P, curry ja cayenne. Paistele hetki, että aromit irtoavat.
  6. Lisää vermutti tai viini pannulle. Raasta sekaan myös sitruunankuori ja purista mukaan sitruunamehua myös.
  7. Kun pasta kiehuu ja soosi muhii, pilko kevätsipulien vihreät varret ja reilusti tuoreita yrttejä. Käytin tällä kertaa tilliä, persiljaa ja basilikaa, mutta esimerkiksi fenkoli ja ruohosipuli olisivat varmasti toimineet hyvin myös.
  8. Kun pasta on melkein kypsää, lisää kastikkeeseen ranskankerma, kaksi kauhallista pastan keitinlientä, katkaravut ja yrttisilppu.
  9. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Katkarapu
katkarapupasta

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini