Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
17:29 | 31.8.2014

Linssipyörykät

Lisää omaan keittokirjaan
Teemu Leminen on lisännyt 38 reseptiä

Linssipyöryköiden pohjana on yksinkertainen linssisalaatti.

Olin edellisenä päivänä valmistanut linssisalaattia (lihaliemessä kypsennettyjä vihreitä linssejä, lime-oliiviöljykastike, suolaa, pippuria, punasipulia, valkosipulia ja reilusti persiljaa). Salaattia oli jäljellä aika paljon, joten jatkojalostin siitä linssipyöryköitä. Kokeilu onnistui hyvin! Ihan kelpo korvike esimerkiksi falafeleille.

Käyttämäni linssit oli maustettu jo valmiiksi (koska salaatti), mutta jos keität linssit puhtaasti pyöryköitä varten, lisää taikinamassaan reilusti tuoretta persiljaa, sitruunaa tai limeä, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Reseptissä mainittu African Rub on Nomun valmistamaa. Korvikkeena voi varmaan käyttää korianteria, jeeraa, valkosipulia ja chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Linssipyörykät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

5
dl
keitettyjä vihreitä linssejä
1
kananmuna
4
rkl
korppujauhoja
2
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
srirachaa
1
rkl
arfikkalaista rub-mausteseosta

Vaiheet

  1. Muussaa linssit (tässä tapauksessa linssisalaatti) sauvasekoittimella.
  2. Lisää kananmuna, jauhot ja mausteet.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa uunin kuumetessa.
  4. Pyörittele linssimassasta pieniä pyöryköitä. Oman massani koostumus oli vähän löysä, mutta en antanut sen häiritä, koska en tavoitellut sileitä pullia. Kädet kannattaa öljytä kevyesti ennen pyörittelyä, niin linssimassa ei tartu niihin.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Pullat ovat kypsiä, kun niiden pinta on kiinteä ja rapeahko mutta sisus vielä pehmoinen.

Näiden kanssa toimii kylmä jogurttikastike!

Tilaa Glorian ruoka & viini
linssit
linssipyörykät
linssipullat

Suosituimmat

Kalkkunalasagne à la Kariniemi

Haaparouskusalaatti

Soijarouhelasagne

Uuniperunat & suppistäyte

Broileriquesadillat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini