Quesadillat ovat mitä mainioin ruoka, kun kaapissa on vähän juustoa, sekalaisia kasviksia ja pala kalaa tai lihaa. Herkuiksi paahtuneet tortillakolmiot tekevät tähdepäivästä juhlan.
Broileriquesadillat
Ainekset
Työvaiheet
-
Revi koipireisi pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää juustoraaste.
-
Hienonna lehtikaali ja korianteri. Viipaloi jalapenot. Sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään.
-
Laita neljä tortillaa työalustalle. Jaa täyte tortilloille.
-
Kuumenna kaksi paistinpannua ja laita kummallekin tortilla täytteineen. Laita kanneksi toinen tortilla ja paina lastalla yhteen.
-
Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia, käännä tortilla ympäri ja ruskista myös toinen puoli. Paista loput quesadillat samoin.
-
Paloittele quesadillat ennen tarjoamista. Tarjoa tomatillo-ranskankerman kanssa.
Vinkki Lehtikaaliruukun voi korvata 3–4 lehtikaalin lehdellä.
Vinkki: Helpommalla, nopeammin ja tiskittä pääsee kun leikkaa tortillaan säteen ja laittaa täytettä neljännekseen ja kääntää sen ja uudestaan neljännekseen ja kääntää vielä. Sitten leivänpaahtimeen avoin reuna ylös päin. Ihan millä täytteillä haluaa ja <5 minuutissa lounas tai iltapala.
Kannattaa paistaa tortillan molemmat puolet. Juusto sulaa käääntämisen jälkeen kuumalla pinnalla paremmin. Muut täytteet sitten juuston jälkeen. Puolikuun muotoisia quesadilloja valmistettaessa taitetaan tortilla ja käännetään vielä kertaalleen kun pinta on rapea.