Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
10:42 | 26.9.2014

Juustopilvellä täytetty punajuuripiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8
2 h + marinointi 2-3 h
Keskivaikea

Juustopilvellä täytetty punajuuripiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
pientä punajuurta
1
l
vettä
1
tl
suolaa
70-100
g
sokeriherneitä
Pohja
2 1/2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1/2
dl
kikherne- eli gramjauhoa
100
g
kylmää voita
2
rkl
kauramaitoa
1
kananmunanvalkuainen
Marinadi
1/2
dl
oliiviöljyä
3
rkl
sitruunanmehua
1
rkl
(ranskalaista) punaviinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
hienonnettua timjamia
Vuohenjuustopilvi
1 1/2
dl
(laktoositonta) kermaa
250
g
vuohen tuorejuustoa
1
tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
voita vuoan voiteluun

Vaiheet

  1. Valmistele ensin punajuuret. Pese punajuuret ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
  2. Jäähdytä punajuuret siivilässä kylmän, juoksevan veden alla. Kuori punajuuret ja höylää ne ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Laita viipaleet pieneen kulhoon. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi punajuurten päälle. Anna punajuurten maustua jääkaapissa 2–3 tuntia.
  3. Tee pohja. Voitele uunivuoka (kuvan vuoka 17 x 23 cm). Mittaa jauhot ja kylmä voi kulhoon, ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kauramaito ja valkuainen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa vuoka taikinalla, pistele pohja haarukalla ja siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Laita piiraspohjalle leivinpaperi ja paistokuulia tai esimerkiksi kuivia herneitä, jotta reunat pysyvät pystyssä. Paista pohjaa noin 15 minuuttia. Ota kuulat ja paperi pois, ja laita piiraspohja uudelleen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes piirakan reunat saavat väriä. Jäähdytä pohja hyvin.
  6. Keitä sokeriherneitä niukassa vedessä 2 minuuttia. Kaada ne siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta pyyhkeen tai talouspaperin päällä kuiviksi.
  7. Valmista vuohenjuustopilvi. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita tuorejuusto vaahtoon. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  8. Kokoa piirakka. Levitä puolet juustopilvestä jäähtyneen piirakan pohjalle. Valuta punajuuret siivilässä ja nostele kerrokseksi juustovaahdon päälle. Aseta sokeriherneet punajuurten lomaan. Tarjoa piirakka heti lopun juustopilven kanssa. 
Tilaa Glorian ruoka & viini
punajuuri
punajuuripiirakka
juustopilvi
Vegebaari
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Puolukkalammas

Maailman paras riisipuuro

Rommirusinakakku

Taatelikakku

Karviais-punaherukkahilloke

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini