
Syksyiseen iltaan tuo lohtua helppo omppuherkku. Nauti sohvannurkassa kynttilänvalossa, höyryävän teen kera ja villasukilla varustautuneena.
Tässä reseptissä pannulla kohtaavat munajuusto, omenaviipaleet ja kaneli. Mukaan voit halutessasi ripsotella esim. hasselpähkinä- tai mantelirouhetta ja/tai cashew- tai pekaanipähkinöitä, lisää pähkinät paistamisen loppuvaiheessa etteivät ehdi kärähtää. Kruunaa lempeä lohturuoka reilulla lorauksella vaahterasiirappia.
Voit myös vatkata kylkeen kerma- tai vaniljavaahtoa ja maustaa sen vaikkapa Wiener nougat -rouheella. Käytä kotimaisia omenalajikkeita jos mahdollista, eri lajikkeilla saa mukavasti uusia vivahteita. Tähän reseptiin saa myös hyvin upotettua ne oman puun hiukan kolhiintuneet yksilöt. Varaa omenoita 1-2 kpl / syöjä, munajuustoa noin 100 g / syöjä.
Syksyinen omppuherkku
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja viipaloi omenat.
- Viipaloi munajuusto.
- Paista viipaleita pannulla käännellen keskilämmöllä runsaassa voissa, kunnes molemmat saavat hieman väriä. Ripottele päälle kanelia. Jos lisäät pähkinöitä, niin käytä ne pannulla pikaisesti aivan loppuvaiheessa, etteivät kärähdä.
- Kippaa viipaleet annoskulhoon ja lorauta päälle reilusti vaahterasiirappia. Nauti lämpimänä.
- Voit vatkata oheen vispi- tai kuohukermaa löysähköksi vaahdoksi ja maustaa sen Wiener nougat -rouheella. Vaniljavaahto toimii myös.