Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Alkuruuat
Lisukkeet
8:36 | 1.12.2017

Mädillä kruunattu haukimureke

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Hauesta jalostuu juhlava mureke, kun annoksen päälle lasketaan siianmätikruunu. Murekkeen voi valmistaa jo juhlia edeltävänä päivänä ja vain koristella ennen tarjoamista. Jos satut oikein juhlatuulelle, keitä kastikkeeksi kanelilla maustettua kirkastettua voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
esivalmistelu 30 min + valmistus 60 min
Keskivaikea

Mädillä kruunattu haukimureke

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
nahatonta haukifilettä
3
kanamunaa
2
dl
kuohukermaa
125
g
piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
2
tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
1 ½
rkl
korppujauhoja
½
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
valkopippuria myllystä
1 ½
tl
suolaa
Lisäksi
2
rkl
voita
2
rkl
korppujauhoa
250
g
siianmätiä

Vaiheet

  1. Laita mäti valumaan mureketta ja kastiketta varten suodatinpussiin puoleksi tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vet. n. 1 l).
  2. Poista fileistä mahdolliset ruodot. Paloittele kala ja hienonna tasaiseksi monitoimikoneessa. Lisää munat yksitellen koneen käydessä. Lisää kerma ja tuorejuusto. Sammuta kone.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuori. Lisää kuoriraaste sekä loput ainekset kalamassaan ja pyöräytä tasaiseksi. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta lusikalla.
  4. Laita korkeareunainen uunipelti uunin alatasoon. Kaada pelti melkein täyteen kädenlämpöistä vettä. Nosta vuoka veteen. Kypsennä mureketta vesihauteessa noin 40 minuuttia. Varmista hammastikulla murekkeen kypsyys. Anna murekkeen vetäytyä vuoassa 10 minuuttia uunista oton jälkeen ja kumoa vadille jäähtymään.

Lämmin mätikastike

Ainesosat

200
g
voita
1
kanelitanko
3/4
dl / 100 g
valutettua siianmätiä
1/2
dl
rypsiöljyä
2
rkl
hienonnettua tilliä
2
rkl
sitruunan mehua
2
tl
ruokosokeria
1
tl
valkopippuria myllystä
1/2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää kanelitanko. Hauduta 10 minuuttia.
  2. Valuta kirkas voi erilliseen astiaan. Lisää loput ainekset. Valuta kastike hieman lämpimänä murekkeen päälle tai annoksille.
Tilaa Glorian ruoka & viini
haukimureke
mätikastike
päivän katiska
joulu
Kemut

Suosituimmat

Puolukkalammas

Maailman paras riisipuuro

Rommirusinakakku

Taatelikakku

Karviais-punaherukkahilloke

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini