klo 9:09 | 21.7.2015

Mansikka sopii myös riisipaperiin rullattavaksi! Kurkku, mango, seesaminsiemenet, minttu ja vanilja täydentävät mahtavasti mansikan makua! Hedelmäiset rullat ovat mahtava raikas jälkiruoka, josta pitävät nekin, jotka karsastavat todella makeaa ja imelää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Mansikka-kesärullat
Ainekset
12
riisipaperia
Täyte
12
isoa mansikkaa
1/4
kurkkua
2
mangoa
1
ruukku
sitruunamelissaa
1
ruukku
minttua
2
rkl
seesaminsiemeniä
Dippi
1
vaniljatanko
1
dl
tummaa ruokosokeria (tai fariinisokeria)
3/4
dl
vettä
1/2
dl
limetin mehua
Työvaiheet
- Aloita dipin valmistuksesta. Halkaise vaniljatanko, kaavi tangon sisältä siemenet pieneen kattilaan ja laita myös tanko kattilaan. Lisää kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta liemi. Purista limetin mehu ja sekoita liemeen. Siirrä dippi jääkaappiin tekeytymään rullien valmistamisen ajaksi.
- Viipaloi mansikat ja kurkku. Kuori mangot ja raasta hedelmäliha siemenen ympäriltä karkeaksi raasteeksi. Nypi yrttien lehdet. Paahda seesaminsiemeniä kevyesti kuumalla kuivalla pannulla ja siirrä jäähtymään.
- Kasta riisipaperi lämpimään veteen noin 20 sekunnin ajaksi. Nosta se leikkuulaudan päälle. Asettele ensin mangoraastetta, kurkkuviipaleita ja yrttejä keskelle riisipaperia, lähelle itseäsi. Asettele mansikkaviipaleet riviin muiden täytteiden yläpuolelle, riisipaperin keskivaiheille. Käännä riisipaperin ala- ja sivureunat täytteiden päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi itsestäsi poispäin. Valmista kaikki rullat samalla tavalla.
- Tarjoa rullat dipin kera raikkaana jälkiruokana.