
Antti Tuiskun päivänä Satulinnan herkkupöydässä oli ihastuttavia kevätkääryleitä. Rapeiden rullien sisällä on riisivermiselliä ja rutkasti kasviksia.
Vain elämää -keittokirja – suoraan Satulinnasta!
Nelosen Vain elämää -sarjassa paitsi lauletaan ja musisoidaan myös syödään hyvin. Ohjelman tähdet kokoontuvat kaksi kertaa päivässä aterialle, jonka menun päivän artisti on suunnitellut itse.
Virittäydy Vain elämää -tunnelmaan kokkaamalla samoja ruokia, joita Anssi Kela, Pave Maijanen, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle nautiskelivat ohjelman kuvauksissa.
Vain elämää -reseptit suoraan Hirvensalmen Satulinnasta, olkaa hyvä!
Nauti lisää Satulinnan ihanista Vain elämää -hetkistä Ruutu.fi:ssä.
Soppa365 ja Nelonen ovat molemmat osa Sanomia.
Kevätkääryleet
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin täyte: Kaada riisivermisellin päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä muutama minuutti. Siivilöi ja huuhtele vermiselli kylmällä vedellä. Voit katkoa vermiselliä hieman esim. saksilla, jotta sitä on helpompi käsitellä.
- Suikaloi kuorittu porkkana, sellerinvarsi ja paprika pieniksi ja ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja kevätsipuli.
- Kuullota kasvikset ja sipulit pehmeiksi paistinpannulla öljytilkassa. Lisää pannulle vermiselli, raastettu inkivääri, kala- tai soijakastike ja limetin mehu sekä mausteet. Hauduta hetki, tarkista täytteen maku ja jätä odottamaan.
- Ota kevätkääryletaikina puhtaalle työpöydälle arkki kerrallaan. Peitä odottavat arkit kelmulla estääksesi taikinan kuivumisen. Voitele taikina valkuaisella ja laita sille lusikallinen tai pari täytettä. Taita taikinan sivureunat täytteen päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Käytä valkuaista liimana rullan sulkemiseen.
- Kuumenna reilu kerros öljyä tukevassa kannellisessa kattilassa, esim. valurautapata tai teräskattila. Öljy on riittävän kuumaa (n. 175 asteista), kun siihen pudotettu kääryle alkaa heti poreilla ja nousee pintaan. Voit mitata öljyn lämpötilaa myös paistolämpömittarilla, jossa on tarpeeksi laaja asteikko. Uppopaista kääryleet öljyssä kullan keltaisiksi ja rapeiksi, 2–3 minuuttia. Nostele kääryleet reikäkauhalla tai pihdeillä talouspaperin päälle valumaan ja siirrä sitten tarjoiluastiaan. Tarjoile heti. Älä peitä kääryleitä foliolla, jolloin ne muuttuvat helposti nahkeiksi.
Lue myös: Syö kuin Satulinnassa – Soppa julkaisee neljännen Vain elämää -kauden parhaat reseptit!
Hapanimeläkastike
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan etikka, sokeri, ketsuppi, kanafondi, hyvin hienonnetut sipuli ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Tarkista maku ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
- Lisää kastikkeeseen veteen tai mehuun sekoitettu maissitärkkelys ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti, kunnes kastike suurustuu.