Tee tuttu lohikeitto aasialaisella twistillä. Lisää mauksi tuoretta inkivääriä ja sitruunaruohoa. Lisäksi sopivat chapati-leivät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo
Lohikeitto aasialaiseen tapaan
Ainesosat
600
g
lohta
1
sipuli
2-3
porkkanaa
100
g
siitakesieniä
1
punainen chili
3
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
oksa
sitruunaruohoa tai
1
tl
sitruunaruohotahnaa
1
l
vettä
2
rkl
kalakastiketta
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
limetti
(tuoretta korianteria)
1
tl
kurkumaa
1
tl
curryä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Poista lohesta nahka ja kuutioi kala. Kuori ja kuutioi sipuli ja viipaloi porkkanat. Poista sienistä kuivat kannat ja lohko ne. Hienonna chili ja inkivääri.
- Laita kattilaan öljy kuumenemaan. Lisää joukkoon kurkuma ja curry sekä chili, inkivääri, sipuli ja sienet.Paista kasviksia mausteöljyssä muutama minuutti.
- Lisää vesi kiehumaan kattilaan. Pilko sitruunaruoho 5 sentin pätkiksi. Lisää sitruunaruoho ja porkkanat keittoon. Hauduta keittoa 10 minuuttia.
- Poista lohesta nahka ja kuutioi kala.
- Lisää keittoon kalakastike, kookosmaito, limetinmehu ja suola. Lisää lopuksi kalapalat. Sammuta liesi, mutta jätä kattila levylle. Anna keiton hautua noin 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi silputtua korianteria.