Suppilovahveroista ja ohrasta syntyy mehevä täyte herkullisille pasteijoille. Tarjoa suppispasteijoita iltapäiväkahvilla tai vaikka riisipuuron lisäksi aattoaamuna.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 kpl
1 t 30 min
Helppo
Suppispasteijat
Ainesosat
250
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
TÄYTE
¾
dl
rikottuja ohrasuurimoita
200
g
suppilovahveroita (pakaste)
1
pieni rosmariininoksa
1
dl
ranskankermaa
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
PÄÄLLE
1
kananmuna
2
rkl
unikonsiemeniä
Vaiheet
- Kuutioi kylmä voi. Nypi voi, jauhot ja suola muruiksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneella.
- Lisää maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
- Valmista täyte. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata ja valuta sienet. Hienonna sienet ja rosmariini veitsellä. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 4 mm paksuksi levyksi. Ota muotilla levystä pyöreitä pohjia.
- Laita pohjille reilu teelusikallinen täytettä ja kostuta reunat vedellä. Taita puolikuun muotoiseksi pasteijaksi. Painele reunat kiinni haarukalla tai muottirenkaan reunalla.
- Voitele pasteijat munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia.
VINKKI! Voit käyttää myös muita metsäsieniä. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin ja purista huolellisesti kuiviksi.