20:20 | 28.6.2016
Mehevä raparperipiirakka
Mehevä raparperipiirakka on luottoreseptini. Teen tällä ohjeella pellillisen piirakkaa joka kesä. Koska piirakkaa tulee paljon, siitä riittää pakkaseenkin. Talvella sitten muistelen kesää, kun nautiskelen palan silloin tällöin.
Resepti on alun perin Maku-lehdestä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20
40 + 45 min
Keskivaikea
Mehevä raparperipiirakka
Ainesosat
Muruseos
250
g
voita
8
dl
vehnäjauhoja
3
dl
sokeria
(2
tl
leivinjauhetta)
2
tl
ruokasoodaa
2
tl
vaniljasokeria
Pohjataikina
3/4
muruseoksesta
2
dl
piimää
1
kananmuna
Täyte
1
l
raparperia paloiteltuna
1
prk
(200 g) kermaviiliä
1
prk
(250 g) maitorahkaa
2
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
tl
vaniljasokeria
Vaiheet
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä seoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperille (35x42 cm).
- Ripottele pohjan päälle raparperit.
- Sekoita loput täyteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperin päälle.
- Ripottele pinnalle loppu muruseos.
- Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.