Oliivilohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Valuta päälle oliiviöljy. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia tai kunnes fileen sisälämpö on 42–50 astetta.
-
Valuta ja kuutioi oliivit. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi ja purista mehu. Hienonna lehtipersilja ja kuoritut pistaasit. Sekoita oliivit, sitruunankuori ja -mehu, yrtti, pistaasit ja öljy keskenään. Levitä seos kypsän kalan päälle. Tarjoa caponatan kanssa.
Caponata
Ainekset
Työvaiheet
-
Viipaloi munakoiso pitkittäin 1–2 cm:n levyisiksi viipaleiksi ja leikkaa se edelleen kuutioiksi. Paista munakoisoja pannulla öljyssä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Nosta munakoisot talouspaperin päälle lautaselle.
-
Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi sellerinvarsi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja viipaloi paprikat.
-
Kuullota sipulia ja selleriä pannulla öljyssä noin viisi minuuttia. Lisää paprikat, lisää lämpöä ja paista käännellen noin minuutti. Lisää pannulle tomaattisäilyke ja kaprikset. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
-
Lisää etikka pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia. Sekoita joukkoon paistetut munakoisokuutiot ja lehtipersilja. Tarjoa paistetun lohen kanssa lämpimänä tai kylmänä.