Possumunkki
Työvaiheet
Munkkitaikina:
500 g vettä
1 pkt hiivaa
10 g suolaa
100 g sokeria
150 g (n.3 kpl) kananmunaa
1150 g jauhoja
100 g voita
Paistonkestävää marmeladia
2 pkt munkkirasvaa
Hienoa sokeria sokerointiin
Ohje:
Punnitse huoneenlämpöiset aineet. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, munat, suola ja osa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja loput jauhoista. Vaivaa hyvin tasaiseksi. Lähestulkoon jokaisella koti-yleiskoneella tämä tarkoittaa n. 10 min vaivaamista.
Anna taikinan levätä jauhotetulla pöydällä, liinan ja muovin alla n. 10 minuuttia. Levon jälkeen kauli taikina 4 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 12 x 10 cm:n paloiksi. Pursota palojen keskelle marmaladia. Anna levätä 5 min.
Sulje munkit.
Venytä munkkia suorakaiteen muotoiseksi yläkulmista.
Pyöritä yläkulmiin sorkat etusormen ja keskisormen välissä.
Käännä munkki ympäri.
Pyöritä taas sorkat yläkulmiin.
Paista munkit 175 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi. Sokeroi munkit.