Jogurtti raikastaa muuten melko makean piirakan. Kylkiäisenä voi tarjota vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo
Jogurttinen mustikkapiirakka
Ainekset
Pohja
150
g
pehmeää voita
1,5
dl
sokeria
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
Täyte
3
dl
mustikoita
1
tl
perunajauhoja
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
muna
1
dl
tomusokeria
1/2
tl
jauhettua vaniljaa
Työvaiheet
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää leivinjauhe ja kananmuna.
- Lisää jauhot.
- Tee taikinasta pallo, kelmuta se ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Valmista täyte. Sekoita jogurttiin muna, tomusokeri ja vanilja.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Lapo mustikat pohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, ripottele päälle hieman perunajauhoja sitomaan kosteutta.
- Kippaa päälle jogurttiseos.
- Paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt.
- Anna jäähtyä.