
Parhaat pastakastikkeet valmistuvat siinä ajassa, mitä itse pastan keittäminen ottaa.
Kermainen ja supersimppeli katkarapupasta valmistuu noin vartissa ja on siten täydellinen arkiruoka. Jos jaksaa panostaa pastan koristeluun, voisi sitä tarjota ehkä vieraillekin. Itse en yleensä tosin panosta vierasruokienkaan koristeluun.
Sitruunainen katkarapupasta
Ainekset
Työvaiheet
- Ota katkaravut hyvissä ajoin sulamaan jääkaappiin tai keittiön pöydälle. Jos on kiire, voi ravut sulattaa siivilässä juoksevan veden alla. Itse suosin sulattamisessa kylmää vettä.
- Pane pastavesi kiehumaan. Etsi sopiva määrä pastaa kahdelle. Itse käytän yleensä penneä, fusillia tai vastaavaa lusikalla syötävää pastamallia, mutta tällä kertaa kaapissa oli tagliatellea. Suolaa pastavesi reilulla kädellä.
- Kun pastat ovat kiehumassa, pilko valkosipuli ja kevätsipulin vaaleat osat hienoksi silpuksi.
- Kuumenna paistinpannussa öljy. Kuullota sipulisilppua muutama minuutti.
- Lisää pannulle S&P, curry ja cayenne. Paistele hetki, että aromit irtoavat.
- Lisää vermutti tai viini pannulle. Raasta sekaan myös sitruunankuori ja purista mukaan sitruunamehua myös.
- Kun pasta kiehuu ja soosi muhii, pilko kevätsipulien vihreät varret ja reilusti tuoreita yrttejä. Käytin tällä kertaa tilliä, persiljaa ja basilikaa, mutta esimerkiksi fenkoli ja ruohosipuli olisivat varmasti toimineet hyvin myös.
- Kun pasta on melkein kypsää, lisää kastikkeeseen ranskankerma, kaksi kauhallista pastan keitinlientä, katkaravut ja yrttisilppu.
- Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen.
Mä niin aion kokeilla tätä :)
Hyvä Sirpis! Katkarapujen tilalla voi muuten käyttää esim. kylmäsavulohta.