Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista croissant-taikinasta kieräytetyt mantelitäytteiset sarvet ovat kiireisen kokin valttikortti. Koska taikinaa ei tarvitse edes sulattaa, herkut valmistuvat alusta loppuun alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 MIN + paisto 15 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-croissant

Ainekset

1
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
1
pötkö
mantelimassaa
½
dl
mantelilastuja
50
g
voita
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Avaa croissant-tölkki ja levitä taikina työtasolle. Leikkaa katkoviivoja pitkin kolmiot irti toisistaan. Kauli mantelimassa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä jokaiseen croissantiin vähän taikinaa pienempi pala mantelimassaa. Nosta mantelimassapalat taikinakolmioille ja rullaa sarviksi.
  2. Laita uuniin paistumaan ohjeen mukaan. Sekoita mantelilastut ja voi. Nosta croissantit uunista ja levitä mantelivoiseosta croissantien päälle. Paista sarvia vielä 2 minuuttia.
  3. Koristele manteli-croissantit tomusokerilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
raparperia
1 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
TAIKINA
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
sokeria
150 g
margariinia
1 kpl
kananmuna...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Raparperin ja ruusuveden makuinen kukkakku saa hunnuksen koko kedollisen kukkasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kukkaniittykakku

Ainekset

2
dl
raparperia kuutioina
1/2
dl
vettä
4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
ruusuvettä
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
suolaa
Kuorrutus
50
g
voita
1
pkt (200 g)
tuorejuustoa
2 1/2
dl
tomusokeria
1
tl
ruusuvettä
5-6
dl
syötäviä kukkia (orvokki, apila, pelargonia, ruiskukka, krassi, kissankello, päivänkakkara, rautayrtti, ruusu)

Työvaiheet

  1. Keitä raparperi vedessä pehmeäksi. Lisää öljy ja ruusuvesi, soseuta ja anna jäähtyä.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon muutamassa erässä nostellen. Lisää raparperisose ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle reunalliselle uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Tee kuorrutus. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja tuorejuusto kuohkeaksi, lisää tomusokeria sähkövatkaimen hitaalla asetuksella vatkaten. Sekoita ruusuvesi ja 2 dl kukkia kuorrutteeseen. Jätä loput kukat koristeluun.
  5. Puolita kakkupohja. Levitä kolmasosa kuorrutuksesta toiselle kakkulevylle, nosta toinen levy päälle ja levitä loppu kuorrute kakulle. Koristele kakku kauttaaltaan kukilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Perinteisen raparperipiirakan haastaja on tässä! Inkivääriset jälkkäripizzat pitävät huolen siitä, ettei kukaan jää grillibileissä nälkäiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pizzaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-inkivääripizzat

Ainekset

½
pkt (25 g)
hiivaa
2
dl
vettä
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
5
dl
durumvehnäjauhoja
Täyte
500
g
raparperia
pala
tuoretta inkivääriä
2
vaniljatankoa
50
g
voita
1
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa
300
g
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon öljy, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopussa kämmeneen tilkka öljyä, niin taikinaa on helpompi käsitellä. Anna kohota puoli tuntia.
  2. Huuhdo ja paloittele raparperit reiluiksi pätkiksi. Halkaise paksuimmat varret pitkittäin.
  3. Kuori ja leikkaa inkivääri lastuiksi. Halkaise vaniljatangot. Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, vaniljatangot ja inkivääri. Lisää raparperit ja paista 5 minuuttia käännellen, kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä peittämättä, jolloin enin kosteus haihtuu.
  4. Jaa pizzataikina 8 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele ohuiksi annospizzoiksi jauhojen avulla.
  5. Kuumenna grilli ja nosta pizzat kuumalle parilalle. Grillaa pohja rapeaksi, mikä vie kuumuudesta riippuen 3–5 minuuttia. Käännä pizzat ympäri ja grillaa myös toiselta puolelta.
  6. Sipaise paistamisen aikana pinnalle nokare sokerilla maustettua turkkilaista jugurttia ja lisää paistettua raparperia. Nosta pizzat lautasille ja viimeistele pannun pohjalle jääneellä raparperin mausteliemellä.

Kommentit (1)

Jantero

Ei ole oikein nimittää mitä tahansa lättyjä pizzaksi. Kutsukaa pannukakuksi, piiraaksi tai vaikka pitsaksi mutta ei pizza.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kuvittaja Sanna Mander söi lapsuudessaan Tukholmassa yrteillä maustettua munakasta. Nyt se on yksi hänen suosikkiruoistaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Persialainen uunimunakas

Ainekset

2
dl
lehtikaalia suikaloituna
1
ruukku
persiljaa
1
ruukku
tilliä
1
ruukku
korianteria
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
tl
leivinjauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
lisäksi
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
(murskattua valkosipulia)
granaattiomenansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Suikaloi lehtikaali, hienonna yrtit ja kevätsipulit. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet munien joukkoon ja sekoita.
  2. Kaada seos pieneen voideltuun kakkuvuokaan (Ø 15 cm) ja paista noin 35 minuuttia, kunnes munakkaan pinta on hyytynyt. Peitä munakas foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa.
  3. Tarjoa munakas (valkosipulilla maustetun) jogurtin ja granaattiomenansiementen kanssa.

Kommentit (0)