Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista croissant-taikinasta kieräytetyt mantelitäytteiset sarvet ovat kiireisen kokin valttikortti. Koska taikinaa ei tarvitse edes sulattaa, herkut valmistuvat alusta loppuun alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 MIN + paisto 15 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-croissant

Ainekset

1
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
1
pötkö
mantelimassaa
½
dl
mantelilastuja
50
g
voita
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Avaa croissant-tölkki ja levitä taikina työtasolle. Leikkaa katkoviivoja pitkin kolmiot irti toisistaan. Kauli mantelimassa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä jokaiseen croissantiin vähän taikinaa pienempi pala mantelimassaa. Nosta mantelimassapalat taikinakolmioille ja rullaa sarviksi.
  2. Laita uuniin paistumaan ohjeen mukaan. Sekoita mantelilastut ja voi. Nosta croissantit uunista ja levitä mantelivoiseosta croissantien päälle. Paista sarvia vielä 2 minuuttia.
  3. Koristele manteli-croissantit tomusokerilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen

Maustettu riisi on tyypillinen omaraisun täyte. Tomaattikastikkeen sijasta voit kokeilla ketsuppia sekä sienillä tai sipulilla höystettyä ruskeaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen riisimunakas eli omuraisu

Ainekset

2
dl
puuroriisiä
1
pieni porkkana
1
pieni sipuli
1
siivu
pekonia
2
tl
voita
1
tl
soijakastiketta
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
persiljaa hienonnettuna
Munakas
4
kananmunaa
2
rkl
maitoa
1
tl
perunajauhoja
1
tl + 1 tl
oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike
3
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
tl
sokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
soijakastiketta
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä se lämpimänä kannen alla.
  2. Riisin kypsyessä tee tomaattikastike. Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on lähes ketsupin paksuista.
  3. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa pekoni noin 1 cm:n kuutioiksi.
  4. Kuumenna voi paistinpannussa. Kuullota porkkanaa, sipulia ja pekonia voissa kevyesti 5 minuuttia. Lisää lämmin riisi ja sekoittele lastalla niin, että riisi ei paakkuunnu. Lisää soijakastike ja mustapippuri. Hienonna persilja joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  5. Tee munakas. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja perunajauhot ja sekoita hyvin, älä vaahdota.
  6. Kuumenna 1 tl oliiviöljyä pannussa ja kaada puolet munakasseoksesta pannulle. Kun munakkaan pinta alkaa hyytyä, nosta puolet riisiseoksesta sen keskelle ovaalin muotoon ja käännä munakkaan reunat riisin päälle. Laita lautanen munakkaan päälle ja käännä paistinpannu ympäri. Siisti munakkaan muoto ja kaada puolet tomaattikastikkeesta sen päälle. Hienonna persilja pinnalle.
  7. Tee toinen annos samoin.

Vinkki Kotitekoisen tomaattikastikkeen sijaan voit käyttää ketsuppia. Munakas on helppo siistiä ovaalin muotoon käsin, kun laitat sen päälle palan kelmua.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa

Hyvä suklaamuffinssi on täyteläinen, kuohkea ja juuri sopivan suklainen. Gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinssit ovat herkullisia juuri sellaisenaan, mutta saat niihin vielä ihanaa  lisämakua pienellä lisätuunauksella.  ...

Kokeile perinteisen täytekakun sijaan nopeita ja helppoja muffinsseja. Kuorrutetut ja koristellut suklaamuffinssit ovat hyvin näyttäviä herkkupaloja. Juhlavat muffinssit sopivat niin kaikkiin juhliin kuin arjen kahvitteluun. Gluteenittomilla ja maidottomilla muffinsseilla on helppo huomioida...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 - 19
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ja maidoton suklaamuffinssi

Ainekset

125
g
huoneenlämpöistä margariinia
2
dl
hienoa sokeria
2
kpl
kananmunia
1,5
dl
kauramaitoa
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
100
g
tummaa maidotonta suklaata
Kuorrutukseen ja koristeluun
1-2
dl
vaahtoavaa kasvikermaa
ripaus hienoa sokeria
tuoreita marjoja
tuoreita mintunlehtiä

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella keskenään pehmeä margariini ja sokeri.

3. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.

4. Lisää joukkoon myös kauramaito ja sekoita.

5. Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat ainekset omassa kulhossaan. Lisää seosta taikinaan muutamassa erässä ja sekoita aina välissä.

6. Murskaa tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi isolla lusikalla.

7. Annostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuoasta täyttyy 3/4. Näin jää sopivasti kohoamisvaraa. Paista 225 C asteessa n. 8 - 10 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytettyjen muffinssivuokien koosta.

Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Vaahdota kasvikerma kuohkeaksi ja mausta ripauksella sokeria. Pursota jokaisen muffinssin päälle kaunis kiehkura vaahtoa ja viimeistele koristelu marjoilla sekä mintunlehdillä.

Säilytä muffinssit jääkaapissa ennen tarjoilua.

PS. Reseptin aineslistaa on korjattu 11.4.2019. Listasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Pahoittelut virheestä!

Seuraa meitä myös Instagramissa :)

Kommentit (3)

Vierailija

Kauramaito? Paljonko sitä tulee?

Vierailija

Missä tuo kauramaito on?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei!

Kiitos tarkkaavaisille lukijoille! Aineslistasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Resepti on korjattu. Pahoittelut virheestä! Terveisin, Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Pehmeää kauraleipää pellillinen, ilman gluteenia!
Pehmeää kauraleipää pellillinen, ilman gluteenia!

Leivo gluteeniton ja maidoton peltikauraleipä vaivattomasti! Helppo resepti sopii niin aloittelijoille kuin konkareillekin. Juju piilee siinä, että vaikka leipä on pehmeää ja kuohkeaa, leipäpalat eivät murene käsiin. Leipäruudut ovat helposti halkaistavissa - silloin kun haluat sipaista väliin...

Gluteenittomien leipien rakenne
Monet kerrat gluteenitonta valmisleipää syödessäni ja itse leivottuani olen ihmetellyt leivän turhankin tiivistä ja sitkeää rakennetta. Toinen ääripää on taas käsiin mureneva gluteeniton leipäsiivu. Tuntui, että ihanteellisen gluteenittoman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12

Kaurainen peltileipä, gluteeniton

Ainekset

0,5
l
vettä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
hienoa suolaa
1
pss
kuivahiivaa (11 g)
5
dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
4,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. All Purpose Baking mix, Lidl)
2
rkl
ruokaöljyä
3
rkl
kaurajauhoja leivän viimeistelyyn
1
kpl
leivinpaperia paistamiseen
Taikinan sekoituksessa ja vaivaamisessa tarvitset säkövatkaimen sekä paistamiseen uunipellin.

Työvaiheet

1. Mittaa ja lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää veteen suola ja hunaja, sekoita.

2. Mittaa kaurajauhot omaan astiaansa ja kaada joukkoon kuivahiiva. Sekoita lusikalla ja kaada seos veteen. Vatkaa sähkövatkaimella vellimäiseksi seokseksi.

3. Kaada taikinan joukkoon noin puolet gluteenittomasta jauhoseoksesta ja jatka sekoittamista sähkövatkaimella.

4. Lisää joukkoon ruokaöljy ja loput jauhoseoksesta. Sekoita taikinaa sähkövatkaimella pari minuuttia ja peitä kulho liinalla. Kohota taikina kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, noin 30 - 45 minuuttia.

5. Kun taikina on kohonnut, vaivaa taikinaa kulhossa sähkövatkaimella täydellä teholla, taikakoukkuja käyttäen noin 3 minuuttia. Näin saat taikinaan kuohkeutta ja sitkomaista rakennetta. 

6. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Siirrä taikina leivinpaperin päälle ja levitä taikinaa ison lusikan avulla litteäksi, suorakaiteenmuotoiseksi leiväksi. Voit myös taputella leivän jauhoitetuin sormin pellille. Leivän koko on noin 23 x 33 cm ja pari senttiä paksu.

7. Peitä leipä liinalla ja kohota vedottomassa paikassa noin 35 - 40 minuuttia. Leivän tulee olla hyvin kohonnut ennen paistamista.

8. Leikkaa kohonnut leipä ruuduiksi veitsellä tai taikinapyörällä 12 osaan ja pistele haarukalla. Paista uunissa 200 C asteessa, noin 20 - 25 minuuttia uunin keskitasolla.

Anna leivän jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja leikkaa tai taita leipäpalat tarjolle.

Vinkki! Jos leipä jää keskeltä paksummaksi kuin reunapalat, saattaa leivän keskiosa jäädä paistettaessa raa'aksi. Poista pelliltä silloin reunapalat ja paista loppuja leipäpaloja vielä 2-3 minuuttia.

Seuraa myös Bilberry Hillin Instagram-tiliä :)

Kommentit (1)

Vierailija

Voiko taikinan laittaa pellillä pakkaseen?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Miten huippukokin vispipuuro voi olla niin hyvää? Koska se tehdään timjamin kanssa mehustetuista puolukoista ja mehevöitetään voilla ja kermalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + mehustus ja jäähdytys 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen valioluokan vispipuuro

Ainekset

7
dl
puolukkalientä
1/4
tl
suolaa
1 1/4
dl
mannasuurimoita
1
dl
kuohukermaa
30
g
voita
Puolukkaliemi
1
kg (noin 1 1/2 l)
puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)
3
dl
sokeria
1/2
ruukkua
timjamia

Työvaiheet

  1. Tee ensin puolukkaliemi. Ota esille iso kattila ja metallikulho, joka sopii kattilan päälle. Laita kattilaan sen verran vettä, että se ei osu kulhon pohjaan, ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Laita puolukat, sokeri ja timjami kulhoon ja viritä kelmu tiiviisti kulhon päälle. Nosta kulho kattilan päälle ja mehusta puolukoita keskilämmöllä noin tunti.
  2. Siivilöi puolukkaliemi tiheän siivilän läpi kulhoon ja painele kaikki mehu talteen.
  3. Mittaa laakeaan kattilaan 7 dl puolukkalientä ja suola. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot ohuena nauhana mehuun koko ajan sekoittaen. Vähennä lieden lämpöä ja keitä puuroa välillä sekoittaen 8 minuuttia.
  4. Lisää kerma ja voi valmiiseen puuroon. Jäähdytä puuro tiiviin kelmun alla ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Kelmu estää puuron kuorettumisen.
  5. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa täydellä teholla kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoa maidon ja puolukoiden kera.

Kommentit (6)

Muutamat vispipuurot keitellyt

Anteeks nyt vaan, mutta vispipuuroon ei tungeta ikinä mitään voita saatika kermaa. Kyllä ne Marjan/hedelmän maut on riittävät. Ja se mitä voilla ja kermalla haetaan on ns."täyteläinen maku" joka saavutetaan myös lisäämällä ihan vain suolaa, joka poistaa "vesimäisen " maun. Luulisi kokkien nyt tietävän näin yksinkertaisen asian.

Vierailija

Marjojen hyvät kuidut jäävät saamatta!!?

Mummeliini

Vispipuuroa pitää maistua vispipuurolle, eikä siihen tungeta voinnokkaa missään vaiheessa.

Lapin poika

Voi pyhät hyssykät. Suomessa näitä ns. huippukokkeja tuntuu riittävän joka lähtöön. Toivasen ohjeella syntyy vispipuuron (lappapuuron) irvikuva.

Vierailija

Tarvitaanko puolukoita 1,5 kiloa tuottamaan 0,7 dl puuronestettä mihin lisätään 1,4 dl mannaa ja päälle viellä 3 dl sokeria. Onkohan kokki käynnyt koskaan marjametsässä?

Inspiskokkailija

Onpas typerää kommentoida reseptiä negatiivisesti tai suorastaan se teilata, ellei ole ensin ohjetta kokeillut. . Eivät huippukokit ole tyhmiä vaan innovatiivisiä, ja tavallista vispipuuroahan lähes jokainen suomalainen osaa keittää. Tällainen ” takuu” ei nyt ole varsinaisesti minkään arvoista, innovatiivisyys sen sijaan on.

Aionpa kokeilla - ertyisesti tuo timjami vispipuurossa on kiinnostavaa!