Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 235 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Supernopeat aamiaispiirakat ovat näyttäviä ja helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaispiirakat

Ainekset

2
levyä
lehtitaikinaa
4
(pientä)
munaa
8
siivua
pekonia
10
kirsikkatomaattia
1
ruukku
rucolaa
2
kevätsipulin vartta
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Ota sulaneet taikinalevyt ja kauli tai painele niitä keskeltä vähän ohuemmiksi niin, että takinaan tulee matalat reunat. Nosta levyt leivinpaperille pellille. 
  2. Levitä levyille pekonisiivuja ja riko kaksi munaa kummallekin levylle. Asettele kirsikkatomaatit päällimmäisiksi.
  3. Paista piirakoita 15 minuuttia. Sillä aikaa, kun piirakat paistuvat, silppua kevätsipulien varret ja leikkaa rucolan lehden ruukusta.
  4. Viimeistele piirakat kevätsipulisiivuilla, rucolalla ja mustapippurilla. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.

Soppa365 Jaakko on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panua Pälviä

Tämä raikas, mutta mausteinen smoothie saa makeutensa aurinkokuivatuista luumuista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen minttu-luumusmoothie

Ainekset

2
dl
minttuteetä (esim. Lipton)
1
dl
kuivattuja luumuja
1
dl
luonnonjogurttia
1
dl
maitoa tai valitsemaasi kasvimaitoa (esim. soija- tai kauramaitoa)
1
tl
appelsiininkukkavettä
1
tl
(paahdettuja) aniksen siemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä kaksia desiä vettä. Uuta kuumaan veteen kaksi teepussia. Laita yöksi jääkaappiin. 
  2. Juuri ennen tarjoilua soseuta kaikki ainekset blenderissä. 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 577 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Helppoa ja herkullista! Tätä leivinjauheella kohotettavaa taikinaa saa ja pitääkin vaivata, jotta leipätaikinaan syntyy sitko. Suolaiset rinkelit maistuvat sopan ja salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät pikarinkelit

Ainekset

4
dl + 2 rkl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
dl
maitoa
2
rkl
öljyä
1
muna
Päälle
sormisuolaa ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa 4 dl jauhoja ja muut kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa maito ja öljy. Sekoita neste jauhojen  joukkoon muutamassa erässä nuolijalla kulhon reunoja myöten sekoittaen.
  2. Ripottele leivonta-alustalle muutama ruokalusikallinen jauhoja. Vaivaa taikinaa siinä kevyesti hetki ja muotoile palloksi. Laita taikinan päälle iso kulho ylösalaisin 15 minuutiksi.
  3. Leikkaa taikina kahtia. Jaa molemmat palat kolmeen osaan. Muotoile taikinapalat pitkiksi pötköiksi ja kiepauta pretzel-rinkelin muotoon.
  4. Nosta pretzelit leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle makusi mukaan sormisuolaa ja seesaminsiemeniä. Paista 220-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista croissant-taikinasta kieräytetyt mantelitäytteiset sarvet ovat kiireisen kokin valttikortti. Koska taikinaa ei tarvitse edes sulattaa, herkut valmistuvat alusta loppuun alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 MIN + paisto 15 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-croissant

Ainekset

1
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
1
pötkö
mantelimassaa
½
dl
mantelilastuja
50
g
voita
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Avaa croissant-tölkki ja levitä taikina työtasolle. Leikkaa katkoviivoja pitkin kolmiot irti toisistaan. Kauli mantelimassa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä jokaiseen croissantiin vähän taikinaa pienempi pala mantelimassaa. Nosta mantelimassapalat taikinakolmioille ja rullaa sarviksi.
  2. Laita uuniin paistumaan ohjeen mukaan. Sekoita mantelilastut ja voi. Nosta croissantit uunista ja levitä mantelivoiseosta croissantien päälle. Paista sarvia vielä 2 minuuttia.
  3. Koristele manteli-croissantit tomusokerilla.

Kommentit (0)