Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Siemenpuuron samettisuuden salaisuus on siinä, että kaurahiutaleet ja siemenet liotetaan yön yli. Kiehauta puuro aamulla ja tarjoile jogurtin, päärynän ja kauramaidon kera.

Puuro pitää kylläisenä pidempään, kun siihen lisää kaurahiutaleiden lisäksi esimerkiksi erilaisia siemeniä. Tässä puurossa lisäkuitua ja -proteiinia annokseen antavat chia-siemenet sekä pellavansiemenet.

Avain sametinpehmeään puuroon on liottaa hiutaleita ja siemeniä vedessä yön yli kuten tuorepuuroa tehdessä. Tällä kertaa yön yli seisonut puuro vielä kiehautetaan pienen kauramaitolisän kanssa, jolloin maut ja rakenne pehmenevät entisestään.

Lämpimän ja ravitsevan aamupuuron valmistus ei siis vie aamutoimista aikaa kuin muutaman minuutin.

Tällaisessa yön yli -puurossa siemenet ja hiutaleet ovat myös hieman paremmin ruoansulatuksessa sulavassa muodossa. Siemenpuuron päälle kannattaa lisätä jotain tuoretta hedelmää tai marjoja antamaan raikkautta ja lisävitamiineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + liotus yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Sametinpehmeä siemenpuuro

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
3
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
chia-siemeniä
8
dl
vettä
Lisäksi
2
dl
rasvaista kauramaitoa
noin ½
tl
suolaa
Päälle
2
dl
kookoksen tai vaniljan makuista soijajogurttia
4
rkl
paahdettuja mantelilastuja
1
päärynä
2
dl
rasvaista kauramaitoa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaurahiutaleet ja siemenet kulhoon. Kaada päälle 8 dl vettä ja liota yön yli.
  2. Kaada turvonnut seos aamulla kattilaan ja lisää 2 dl kauramaitoa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.
  3. Jaa puuro neljään kulhoon. Lusikoi pinnalle jogurttia ja paahdettuja mantelilastuja. Kuori ja viipaloi päärynä päälle. Kaada loppu kauramaito reunoille.

Kommentit (2)

Vierailija

Kyllä tulee puurolle hintaa (ja kaloreita) kaikkien kotkotusten lisäämisellä. Nyt kun ruoan hinta on kovassa nousussa, kysyntää olisi selkeille ja edullisille perussapuskoille. Minne muuten on kadonnut perusmakujen arvotus, kuten täyteläisen kaurapuuron oma tuhti maku, voisilmän ja maitolasillisen kera.

Vierailija

Aina joku jaksaa valittaa. Eihän sitä ole pakko tehdä. Onhan se kiva että on erilaisia ohjeita ja joskus voi tehdä pikkusen parempaa puuroa vaikka vapaapäivän kunniaksi.
Ei kai näistä ohjeista kannata vetää hernettä nenään. Tekee vain edelleen sitä veteen keitettyä kauravelliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Purkki tai pari kypsiä linssejä on hyvä pitää keittiön kaapeissa hätävarana. Niistä syntyy nopea tomaattinen kastike, jonka ei tarvitse kauaa porista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssibolognese

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
½
ps (à 200 g)
sipulia (pakaste)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk (400 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1
tlk (380 g)
kypsiä punaisia linssejä (säilyke)
2–3
tl
sokeria
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulikuutiot. Kuullota 1 minuutti ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet.

  2. Lisää tomaattipyree ja paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja valutetut linssit. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

  3. Peitä pannu kannella ja anna kastikkeen porista 10 minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon basilika. Tarjoa linssibolognese pastan, perunamuusin tai keitetyn ruokaviljan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Gordon Ramsay munakokkeli on samettisen pehmeää. Valmistus vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, ettei munakasmassa kuumene liikaa. Nokare ranskankermaa viimeistee maun ja rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gordon Ramsayn munakokkeli

Ainekset

3
kananmunaa
3
rkl
voita
1
rkl
ranskakermaa tai smetanaa
suolaa ja mustapippuria
(ruohosipulia)

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kattilaan. Lisää voi. Laita kattila kuumalle liedelle ja hämmennä ahkerasti lastalla, jotta munien rakenne rikkoutuu. Hämmennä kokkelia koko ajan, kuin valmistaisit risottoa.

  2. Kun kananmuna-voiseos alkaa hieman paksuuntua, nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 5–10 sekuntia. Jatka hämmentämistä koko ajan. Nosta kattila takaisin liedelle ja hetken kuluttua taas jäähtymään. Toista noin neljä kertaa, kunnes kokkeli on samettista ja kermaista.

  3. Kun kokkeli on juuri ja juuri valmis, nosta kattila liedeltä ja vatkaa lopuksi sekaan kylmä ranskankerma. Näin kokkeli ei kypsy liikaa vaan pysyy pehmeänä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Hienonna halutessasi pinnalle ruohosipulia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Blinit voivat olla myös jälkkäri! Vegaaniset suklaablinit maistuvat blinibileiden päätöksenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 pientä bliniä
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset suklaablinit

Ainekset

1
dl
kasvimaitoa
75
g
tummaa vegaanista suklaata
2
rkl
kaurafraichea
1
dl
aquafabaa eli kikhernetölkin lientä
3
rkl
tomusokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tattarijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl + 2 rkl
kookosöljyä
TARJOILUUN
vegaanista suklaajäätelöä ja suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon. Kuumenna kasvimaito lähes kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna olla koskematta 5 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kaurafraiche joukkoon.

  2. Vatkaa kikhernetölkin liemi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata 2 ruokalusikallista kookosöljyä. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään. Älä ylivaivaa taikinaa.

  3. Paista taikinasta lettupannulla kookosöljyssä keskilämmöllä pieniä lettuja. Älä käännä lettuja ennen kuin ne ovat kunnolla paistuneet toiselta puolelta – muuten ne hajoavat. Anna jäähtyä ja rapeutua hieman. Tarjoa suklaajäätelön ja -kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Muhammara on pikantti Lähi-idän dippi, jonka makuun granaattiomenasiirappi tuo syvyyttä. Muhammara tarjoillaan usein lämpimän pitaleivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Muhammara

Ainekset

3
rkl
granaattiomenasiirappia
3
punaista paprikaa
1
paahtoleipä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
½
tl
jeeraa
50
g
(paahdettuja) saksanpähkinöitä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
öljyä
PÄÄLLE
granaattiomenan siemeniä
LISÄKSI
pitaleipää tai voileipäkeksejä (tai dippivihanneksia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen grillivastuksille. Puolita paprika ja laita kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes kuori on musta. Ota pois uunista ja siirrä muovipussiin. Irrota kuoret, kun paprikat ovat tarpeeksi jäähtyneet.

  2. Murenna paahtoleipä teholeikkurissa tai käsin. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Mittaa tehosekoittimeen yhdessä granaattiomenasiirapin, valkosipulin, mausteiden, saksanpähkinöiden, sitruunamehun ja öljyn kanssa. Anna koneen käydä sykäyksittäin; älä päästä soseeksi, sillä muhammaraan saa jäädä rakennetta.

  3. Koristele granaattiomenan siemenillä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.

Granaattiomenasiirappia eli -melassia ei Suomessa löydy peruskaupoista. Kätevä emäntä pyöräyttää siirapin itse. Perusraaka-aineet ovat granaattiomenamehu, sokeri ja sitruunamehu, mutta yhtä hyvä, simppeli versio syntyy pelkästä mehusta. Keitä granaattiomenamehua keskilämmöllä kattilassa, kunnes jäljellä on vajaa puolet alkuperäisestä. Siirappi säilyy jääkaapissa useamman päivän. Muista valita täysmehu!

Kommentit (0)