Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Grilli houkuttelee meloniviipaleen makeuden pintaan ja muuntaa rapean mehukkaan hedelmän rakenteen jopa lihaisaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut vesimelonit ja vuohenjuusto

Ainekset

1
viipale (noin 600 g)
vesimelonia
¾
dl
pinjansiemeniä
ohut tanko (100 g)
vuohenjuustoa
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa noin 3 cm:n viipale vesimelonin keskeltä ja jaa se neljään osaan.
  2. Paahda pinjansiemeniä 1–2 minuuttia kuumassa kuivassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä jäähtymään.
  3. Leikkaa vuohenjuustotangosta 4 viipaletta (ilman päätypalaa).
  4. Kuumenna grilli tai parilapannu hyvin kuumaksi. Grillaa meloniviipaleita noin 2 minuuttia. Käännä ja laita vuohenjuustoviipaleet melonipaloille. Grillaa noin 2 minuuttia.
  5. Siirrä palat lautasille. Valuta hunajaa päälle. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Näsinneulan näkötornin ravintolan mustajuurikeitto vie makunystyrät taivaisiin. Kermainen keitto pysyy vaaleana, kun sitä ei kerman lisäämisen jälkeen enää keitä pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Näsinneulan mustajuurikeitto

Ainekset

500
g
mustajuuria
2
(100 g)
sipulia
50
g
voita
4–5
dl
vettä
5–6
dl
kermaa
¾
tl
suolaa
VIIMEISTELYYN
1
rkl
voita
(versoseosta tai tuoreita yrttejä)

Työvaiheet

  1. Pese mustajuuret huolellisesti juuresharjalla. Kuori mustajuuret, huuhtele ja laita ne heti kylmään veteen kulhoon, jotta juuret pysyisivät vaaleina. Voit lisätä veteen sitruunamehua tummumista estämään.

  2. Hienonna sipulit ja leikkaa mustajuuret muutaman sentin paloiksi.

  3. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja mustajuuret, noin 5 minuuttia.

  4. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes mustajuuret ovat pehmeitä.

  5. Lisää kerma ja kiehauta keitto nopeasti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Samettisen sileän lopputuloksen saat, kun vielä siivilöit keiton ennen tarjoamista.

  6. Mausta suolalla ja viimeistele nokareella voita. Koristele annokset halutessasi versoilla tai yrteillä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Ohueksi viipaloitu kala asetellaan tarjoiluvadille, ja päälle kaadetaan maukas kastike. Inkivääri, seesamiöljy ja riisiviinietikka siivittävät lohen poke-kulhoista tuttuun makumaailmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
15 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu lohi

Ainekset

200
g
lohta ohuina siivuina
½
tl
sormisuolaa
tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
2
rkl
hienonnettua ruohosipulia tai korianteria
1
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä eli makeaa riisiviinietikkaa
1
tl
chilitahnaa, esimerkiksi gochujangia tai srirachaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi. (Huom. Pienestä palasta voi olla vaikea leikata ohuita paloja, joten jos teet vain tämän annoksen, niin pyydä kalakauppiasta viipaloimaan lohi.) Voit leikata lohen myös pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla. Laita viipaleet hieman limittäin tarjoilulautaselle.
  2. Tee kastike. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä valkosipuli, inkivääri, öljyt, soijakastike, mirin ja chilitahna. Valuta kastike kalalle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan 2 tunniksi.

  3. Kuori salottisipuli ja leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi. Asettele lohen päälle. Viimeistele yrteillä ja seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Peuratartar on parhaimmillaan lautaselle ilmavasti levitettynä, hienoksi raastetun piparjuuren ja kypsytetyn vuohenjuuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peuratartar

Ainekset

400
g
peuran paistia
mustapippuria
suolaa
KASTIKE
1
pieni punasipuli
2
rkl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
LISÄKSI
100
g
kypsytettyä, kovaa vuohenjuustoa
pala (50 g)
piparjuurta
4
viipaletta briossia tai pullaa
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna persilja. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.

  2. Poista peuran paistista kaikki rasva ja kalvot. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Käännä viipaleet lappeelleen ja suikaloi ne pituussuunnassa. Lopuksi käännä suikaleita 90 astetta ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.

  3. Laita lihakuutiot kulhoon. Kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

  4. Jaa tartar neljälle lautaselle ja levitä se ilmavaksi kerrokseksi. Raasta piparjuuri ja kypsä vuohenjuusto hienoksi raasteeksi. Viimeistele niillä annokset.

  5. Kuumenna pannu keskilämmöllä. Voitele briossi voilla kummaltakin puolelta. Paista briosseja pannulla, kunnes ne ovat saaneet karamellisoidun rapean, ruskean pinnan. Käännä briossit ympäri ja paista toinen puoli samoin. Voit painaa briossia pannua vasten hellästi sormin tai haarukalla ja pyörittää sen pintaa pannua vasten, kunnes se saa tasaisen kauniin värin. Tarjoa lämmin briossi tartarin kanssa.

Vinkki Raaka liha imaisee suolan nopeasti. Suolaa siis liha tavallista reilummin tai lisää annoksen päälle hieman suolaa ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Savustetuista punajuurista ja chileistä syntyy hienostunut alkupala. Fetavaahto tasapainottaa sekä savuisuutta että chilien potkua. Uunissa savustaessa kannattaa huolehtia tuulettamisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savupunajuuret, fetavaahto ja savuchilivinegretti

Ainekset

8
keskikokoista punajuurta
1
savustuspussi (hickory lastu)
16
lehtimangoldia
CHILIVINEGRETTI
1–2
aji cristal tai aji mango -chiliä
¼
ruukku ranskalaista rakuunaa
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
FETAVAAHTO
200
g
fetajuustoa
1
dl
maustamatonta jogurttia
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret edellisenä päivänä napakan kypsiksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin.

  2. Pistele vinegrettiin tulevat chilit terävällä veitsellä. Laita ne savustuspussiin. Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Lisää ne pussiin ja sulje tiiviisti pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Laita puhdas uunipelti uunin alimmalle tasolle ja kuumenna uuni 270 asteeseen.

  4. Nosta savustuspussi kuuman pellin päälle. Savusta 15 minuuttia ja laske uunin lämpö 200 asteeseen. Jatka savustamista 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja anna makujen tasaantua 10 minuuttia. Avaa pussi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

  5. Kuori ja hienonna savustetut chilit. Hienonna myös rakuunan lehdet. Sekoita vinegretin aineet kulhossa.

  6. Murenna feta monitoimikoneen kulhoon. Lisää jogurtti ja öljy. Soseuta sileäksi.

  7. Levitä fetavaahto annoslautasille. Leikkaa mangoldin lehdet suikaleiksi ja hienonna varret. Kokoa lautasille savustettuja punajuuria ja mangoldia. Valuta pinnalle vinegrettiä.

Kommentit (0)