Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Grilli houkuttelee meloniviipaleen makeuden pintaan ja muuntaa rapean mehukkaan hedelmän rakenteen jopa lihaisaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut vesimelonit ja vuohenjuusto

Ainekset

1
viipale (noin 600 g)
vesimelonia
¾
dl
pinjansiemeniä
ohut tanko (100 g)
vuohenjuustoa
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa noin 3 cm:n viipale vesimelonin keskeltä ja jaa se neljään osaan.
  2. Paahda pinjansiemeniä 1–2 minuuttia kuumassa kuivassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä jäähtymään.
  3. Leikkaa vuohenjuustotangosta 4 viipaletta (ilman päätypalaa).
  4. Kuumenna grilli tai parilapannu hyvin kuumaksi. Grillaa meloniviipaleita noin 2 minuuttia. Käännä ja laita vuohenjuustoviipaleet melonipaloille. Grillaa noin 2 minuuttia.
  5. Siirrä palat lautasille. Valuta hunajaa päälle. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Halloumi on siitä erityislaatuinen juusto, ettei se sula kokonaan paistettaessa, vaan pysyy pinnaltaan ihanan rapsakkana. Kokeile näitä helppoja vartaita vaikka grillikauden päätteeksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-leipävartaat

Ainekset

300
g
halloumia
200
g
valkoista paksukuorista leipää
4
kypsää persikkaa tai nektariinia
Pikamarinadi
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu ja kuoriraaste
4
rkl
neitsytoliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
varrastikkuja
Päälle
lehtipersiljaa, seesaminsiemeniä (ja sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulinkynnet. Sekoita loput ainekset joukkoon.

  2. Leikkaa halloumipalojen pintaan molemmin puolin ristiviillot noin ½ sentin syvyyteen. Kuivaa ja paloittele. Poista persikoista kivet ja leikkaa samankokoisiksi paloiksi. Laita halloumi- ja persikkapalat marinadiin.

  3. Leikkaa leipä samankokoisiksi paloiksi ja kääntele nopeasti marinadiin.

  4. Pujota aineksia vuorotellen varrastikkuihin ja grillaa, kunnes leipä on rapeaa ja kullanruskeaa.

  5. Hienonna päälle lehtipersiljaa ja ripottele seesaminsiemeniä (sekä halutessasi sormisuolaa) persikoiden ja leipäpalojen päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillattavan salaatin pitää olla napakkaa lajiketta. Romainen lisäksi ritilälle soveltuvat cosmopolitan, sydänsalaatti ja endiivi. Tässä ohjeessa grillatut salaatit lastataan marinoidulla papu-sipuliseoksella ja majoneesikastikkeella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Papusalaatti grillistä

Ainekset

n. 500
g
valkoisia säilykepapuja
1
punasipuli
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Kastike
1
dl
(vegaanista) majoneesia
1
tl
tabascoa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
1–2
rkl
vettä
Lisäksi
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta maalaisleipää
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
2
miniromainesalaattia
16
padron-paprikaa

Työvaiheet

  1. Valuta säilykepavut liemestään ja kaada kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja. Lisää sipuli, persilja, öljy, etikka ja mausteet papujen joukkoon ja sekoita. Siirrä pavut kylmään maustumaan muiden valmistelujen ajaksi.

  2. Valmista kastike. Sekoita majoneesi, tabasco ja savupaprika yhteen. Hienonna kaprikset ja lisää ne kastikkeeseen. Ohenna kastike lorauksella vettä.

  3. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet puoliksi. Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja hiero leipien pinnat valkosipulinkynnenpuolikkailla. Leikkaa romainesalaatit pitkittäin kahtia. Sivele öljyä salaateille ja padron-paprikoille. Grillaa leipäviipaleita, salaatteja ja paprikoita keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia, käännä kerran kypsennyksen aikana.

  4. Jaa salaatit ja paprikat lautasille. Revi leipäviipaleet ja lisää lautasille. Lusikoi marinoitua papu-sipuliseosta ja majoneesikastiketta salaattien päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 261 reseptiä.
Linkitetty 171 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Uunissa tai grillissä lempeiksi paahdetut paprikat kuoritaan ja surautetaan tahnaksi fetajuuston kanssa. Tahna maistuu pitan tai grillatun maalaisleivän kyytipoikana.

Erilaiset tahnat ja dipit kuuluvat olennaisena osana kreikkalaistyyliseen meze-alkupalapöytään. Ne maistuvat paitsi viininlehtikääryleiden ja fetasalaatin seurana, myös ihan sellaisenaan lämpimän pita- tai maalaisleivän kanssa.

Paprikoista surautettava kreikkalainen tahna on nimeltään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 naposteluannosta
Valmistusaika
10 min + 30 min paahtuminen ja 15 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Htipiti eli kreikkalainen paprikadippi

Ainekset

4
punaista paprikaa
noin ¾
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
100
g
fetajuustoa
2
tl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
pita- tai maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, välillä paprikoita käännellen. Voit myös paahtaa paprikat grillissä. Laita paprikat kulhoon ja peitä muovipussilla. Anna jäähtyä.
  2. Jätä paprikoista irronnut neste käyttämättä ja taputtele paprikat talouspaperilla. Kuori ja paloittele paprikat. Laita ne tehosekoittimeen ja aja karkeahkoksi tahnaksi.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Jos et pidä raa’an valkosipulin mausta, paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi ennen kuin lisäät sen paprikoiden joukkoon.
  4. Laita valkosipuli paprikoiden joukkoon fetan, etikan, suolan ja pippurin kanssa. Lisää öljy ohuena nauhana sekoittaen ja aja tehosekoittimella tahnaksi.
  5. Anna maustua viileässä 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi oliiviöljylorauksella ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa dippinä leivän kanssa.

Kommentit (5)

Vierailija

Hei! Tässä pitäisi varmaan olla pidempi valmistusaika kuin 20 min, kun paprikoiden paahtoaikakin on jo pelkästään 30 min?

Vierailija

Voi varmaan käyttää valmiiksi paahdettuja paprikoita?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista, korjaan valmistusajan! Ja ohjetta voi hyvin soveltaa myös valmiiksi paahdetuille säilötyille paprikoille. Lopputuloksesta ei tule aivan samanlainen, mutta varmasti hyvä kuitenkin. 

Vierailija

Tästä tuli todella löysää, onko paprikoiden ja fetan suhde todella tarkoitus olla tämä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Harmillista, kyllä tämä on se suhde! Tarkoituksena on että feta maustaa dipin, mutta pääosassa ovat paprikat. Toki paprikoiden mehevyydestä ja koosta riippuu paljon, milainen lopputuloksesta tulee. Lisään ohjeeseen tiedon, että paahtuneet paprikat kannattaa ainakin valuttaa hyvin ennen paloittelua ja surauttamista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mintulla maustetut, kevyesti savuiset kirsikkatomaatit ja herkkä, viileä tomaattiliemi ovat yksinkertaisuudessaan upea alkuruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
45 min + valutus 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Savustetut kirsikkatomaatit ja tomaattivesi

Ainekset

600
g
kirsikkatomaatteja tertussa
Tomaattivesi
3
isoa kypsää häränsydäntomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
Minttuöljy
½
ruukku (vahvaa) minttua
oliiviöljyä
Lisäksi
savustuspussi

Työvaiheet

  1. Aloita tomaattivedestä. Aseta kulhon päälle siivilä ja siihen juustoliina tai musliinikangas. Jätä kankaan reunat roikkumaan kulhon ulkopuolelle. Paloittele tomaatit monitoimikoneen kulhoon. Lisää valkosipuli, etikka ja suola. Soseuta karkeaksi murskaksi ja kumoa liinalle siivilään. Nosta liinan liepeet ylös ja pyöräytä tiukaksi nyytiksi. Sido nyytti narulla ja ripusta se esimerkiksi kuivauskaapin ritilään. Laita kulho alle ja anna tomaattien valua 8 tuntia. Laita tomaattivesi sen jälkeen jääkaappiin. Älä puristele nyyttiä, jotta tomaattivesi pysyy kirkkaana.

  2. Kuumenna uuni 250-asteiseksi ja laita tyhjä pelti uuniin. Laita tomaatit savustuspussiin ja sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan. Savusta 15–20 minuuttia. Anna tomaattien vetäytyä pussissa 10 minuuttia.

  3. Tee minttuöljy hienontamalla minttu öljyn kanssa morttelissa tai sauvasekoittimella.

  4. Jaa tomaatit kulhoihin ja annostele noin 1½ dl tomaattilientä vierelle. Viimeistele annokset minttuöljyllä.

Vinkki Käytä siivilään jäänyt tomaattimurska kastikkeeseen tai leipätaikinaan. Jos tomaattivettä jää yli, käytä se keittojen tai kastikkeiden pohjana. Siitä syntyy myös kepeä versio Bloody Mary -drinkistä.

Kommentit (0)