Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasvisversion saat, kun jätät chorizon pois tai korvaat sen paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Annoksia
8 leipää
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämpimät kurpitsa-vuohenjuustoleivät

Ainekset

500
g
kurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kanelia
ripaus mustapippuria myllystä
150
g
chorizoa
1
punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
6
viipaletta maalaisleipää
200
g
vuohenjuustoa (chevre)
1
dl
rucolanlehtiä
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kurpitsa arpanopan kokoisiksi kuutioiksi. Siirrä kuutiot, öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.
  2. Paloittele chorizo. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista chorizo tilkassa rypsiöljyä paistinpannussa. Lisää sipuli ja paista vielä pari minuuttia sekoitellen. Sekoita paahdetut kurpitsat ja chorizo-sipulipaistos keskenään.
  3. Levitä leipäviipaleet uunipellille ja sivele ne oliiviöljyllä. Paahda 200 asteessa noin 7 minuuttia.
  4. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Laita kunkin leivän päälle viipale vuohenjuustoa, nokare kurpitsatäytettä ja rucolanlehtiä. Valuta lopuksi pinnalle hunajaa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolapeti pitää perunoita hyvänä sillä aikaa, kun sinä teet niille valitsemasi täytteen. Vege, liha tai lohi – yhteistä näille täytteille ovat raikkaat ideat ja rikkat maut.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunan uudet täytteet

Ainekset

4
isoa perunaa (esim. Rosamunda)
1
kg
karkeaa suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Levitä suola uunipellille ja laita perunat suolapedille. Pistele ne haarukalla. Kypsennä 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Tee valitsemasi täyte.
  3. Viillä perunat pitkittäin ja kasaa täyte päälle

Kikherne-fetatäyte

Ainekset

1
prk (n. 300 g) käyttövalmiita kikherneitä
1
rkl
öljyä
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
150
g
fetaa
1
sitruuna
2
rkl
sitruunamehua
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2
tomaattia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Paista kikherneitä kuumassa pannussa öljyssä 5 minuuttia, lisää juustokumina ja suola ja paista vielä 5 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat kullanruskeita. Siirrä pannu liedeltä. Hienonna lehtipersilja ja lisää se kikherneiden joukkoon.
  2. Murustele feta. Raasta sitruunan keltainen kuori ohueksi raasteeksi, purista 2 rkl mehua. Sekoita feta, kuoriraaste ja mehu jogurttiin.
  3. Kuutioi tomaatit. Kasaa uuniperunoille fetajogurttia, tomaattia ja kikherneitä.

Pekoni-avokadotäyte

Ainekset

1
pkt (170 g)
amerikanpekonia
200
g
punakaalia
2
tl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1
dl
maissia (säilyke)
2
avokadoa
1
punainen chili
1/2
ruukkua
korianteria
1 1/2
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Vetäytä talouspaperin päällä.
  2. Suikaloi kaali kulhoon ja sekoita etikka ja suola joukkoon.
  3. Valuta maissi. Viipaloi avokado. Hienonna chili ja korianteri.
  4. Kasaa perunoille kasviksia ja majoneesia. Murustele pekonia pinnalle ja viimeistele chilillä ja korianterilla.

Lohi-merilevätäyte

Ainekset

300
g
ruodotonta lohifileetä
1
limetti
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
wakame-merileväsalaattia

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka ja kuutioi kala kulhoon. Purista päälle limetin mehu. Lisää öljy ja suola. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa ½ tuntia.
  2. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuumassa pannussa pari minuuttia. Lisää sipuli ja siemenet lohen joukkoon.
  3. Kasaa uuniperunalle lohta ja wakamesalaattia.

Vinkki Kysy wakame-merilevä-salaattia kaupan kalaosastolta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.

Lihaa haudutetaan yön yli uunissa, jolloin se on juuri sopivasti valmiina brunssipöytään. Tämä resepti toimii niin naudanlihalle kuin karitsallekin.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli muhinut liha

Ainekset

n. 1
kg
luullista naudanlihaa, esim. lapa, rinta, kylki, etuselkä
2
tl
suolaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
4
rosmariinioksaa
1
plo (0,75 l)
valkoviiniä
vettä

Työvaiheet

  1. Nosta liha pataan. Lisää mausteet ja kaada viini joukkoon. Jos liha ei peity nesteeseen, lisää vettä. Laita kansi päälle. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  2. Nosta kypsä liha lautaselle, poista luu. Siivilöi liemestä mausteet pois. Keitä lientä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi. Sekoita valmis liemi joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Jäädytetyt mansikat ja banaanit surautetaan tehosekoittimella jäätelöksi.Terveellinen jäde maistuu aamulla, välipalalla, jälkkäriksi ja illalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nice cream -kulho

Ainekset

4
banaania
400
g
mansikoita
1/4
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
kookoskermaa
Koristeeksi
marjoja, pähkinöitä ja minttua

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit laakeaan astiaan. Poista mansikoista kannat ja laita nekin astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia.
  2. Laita banaanit ja mansikat tehosekoittimeen. Lisää vanilja ja kookoskerma. Soseuta sileäksi. Jaa seos kulhoihin ja koristele.

Kommentit (0)