Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1522 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasvisversion saat, kun jätät chorizon pois tai korvaat sen paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Annoksia
8 leipää
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämpimät kurpitsa-vuohenjuustoleivät

Ainekset

500
g
kurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kanelia
ripaus mustapippuria myllystä
150
g
chorizoa
1
punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
6
viipaletta maalaisleipää
200
g
vuohenjuustoa (chevre)
1
dl
rucolanlehtiä
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kurpitsa arpanopan kokoisiksi kuutioiksi. Siirrä kuutiot, öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.
  2. Paloittele chorizo. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista chorizo tilkassa rypsiöljyä paistinpannussa. Lisää sipuli ja paista vielä pari minuuttia sekoitellen. Sekoita paahdetut kurpitsat ja chorizo-sipulipaistos keskenään.
  3. Levitä leipäviipaleet uunipellille ja sivele ne oliiviöljyllä. Paahda 200 asteessa noin 7 minuuttia.
  4. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Laita kunkin leivän päälle viipale vuohenjuustoa, nokare kurpitsatäytettä ja rucolanlehtiä. Valuta lopuksi pinnalle hunajaa.

Tällä kertaa Junior MasterChefissä oli vuorossa joukkuehaaste. Voiton vei täpärästi sininen tiimi, jonka rouhea maatilamenu valloitti tuomarien sydämet. Alkuruokana oli rapukeittoa, pääruoaksi karitsaa kantarellikastikkeella ja lopuksi ihana valkosuklaavaahto raparperimansikkahillolla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Sinisen joukkueen maatilamenu: karitsankyljyksiä ja kantarellikastiketta

Ainekset

6
pientä karitsankyljystä
2
pehmeiksi grillattua tomaattia
bbq-kastiketta
suolaa ja pippuria
Kastike
3
dl
puhdistettuja tuoreita kantarelleja
3
dl
kermaa
75
g
voita
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Sivele osalle kyljyksistä bbq-kastiketta ja toisten päälle grillattua ja muussattua tomaattia. Lisää mausteet. Grillaa kypsiksi (muutama minuutti per puoli, hieman halutusta kypsyysasteesta riippuen.
  2. Valmista kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1522 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kinkulla ja kesäkurpitsalla täytetyt rieskarullat muuttuvat uunissa superherkulliseksi paistokseksi, joka viimeistellään cheddar-kastikkeella ja kirpeillä retiiseillä. Tästä ei brunssiruoka parane.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
55 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Suomalainen enchilada eli cheddarrieskavuoka

Ainekset

1
kesäkurpitsa
4
kevätsipulia
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
6
ohutta suorakaiteen muotoista rieskaa (esim. Fazer)
250
g
palvikinkkua
1 + 1
dl
cheddarjuustoa raastettuna
2
dl
ruokakermaa
3
dl
täysmaitoa
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
Kirpeät retiisit
12
retiisiä
1
dl
omenaviinietikkaa
1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
2
rkl
sokeria
Lisäksi
öljyä paistamiseen ja voiteluun

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsa sentin kuutioiksi ja hienonna kevätsipuli. Säästä vihreät kevätsipulin osat viimeistelyyn. Paista kasviksia paistinpannussa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  2. Levitä kinkkuviipaleet rieskoille vieri viereen (4 viipaletta/rieska). Levitä päälle kesäkurpitsa-sipuliseosta ja 2 desiä juustoraastetta. Rullaa rieskat tiukasti ja laita uunivuokaan (noin 25x20 cm). Voit valmistaa ruuan tähän asti etukäteen ja nostaa kelmulla peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.
  3. Poista retiiseistä kannat ja leikkaa ne neljään osaan pieneen kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, vesi, sokeri ja suola. Kaada liemi retiiseille. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kerma, maito, munat ja suola. Kaada seos vuokaan rieskojen päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Paista uunissa 30 minuuttia.
  5. Valuta retiisit etikkaliemestä. Ripottele ne ja kevätsipulin vihreät osat kuuman rieskavuoan pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Osterikeitto syntyi yhteistyönä osterin avaamisen suomenmestarin kanssa. Martin Söderstrom oli päässyt paikalle näyttämään, miten osterit avataan ja opinkin ihan kädestä pitäen miten homma hoidetaan. Täytyy sanoa että se on todella tekniikkalaji, eikä missään nimessä voimalaji. Käytimme...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Merellinen erikoisuus! Pehmeä osterikeitto mestarin reseptillä

Ainekset

6
kpl
Bélon ostereita
3
kpl
shalottisipulia, hienonnettuna
10
g
tuoretta persiljaa, hienonnettuna
3
dl
valkoviiniä tai shampanjaa/kuohuviiniä
6
dl
kalalientä
1
rkl
sitruunanmehua
3
dl
kuohukermaa
1
tl
mustapippuria
10
g
tuoretta timjamia, hienonnettuna
1
rkl
maizenaa+vettä (tarvittaessa)

Työvaiheet

VALMISTUS:
Hienonna shalottisipulit, persilja ja timjami.
Lisää tässä vaiheessa kattilaan kaikki muut paitsi osterit.
Keitä puolikovalla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Keitto alkaa pikkuhiljaa keittymään kasaan.
Avaa osterit käyttämällä osteriveistä.(tarkempi avausohje alla)
Lisää osterit keiton joukkoon ja anna kiehua noin 2 minuuttia.
Poraa sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja suurusta tarvittaessa maizenalla.
Sekoita ja samanaikaisesti lisää suuruste ohuena nauhana keittoon.
Anna hetki kiehahtaa kokoajan sekoittaen ja ota keitto pois liedeltä.
Nauti tuoreen leivän kanssa.

OHJE OSTEREIDEN AVAAMISEEN:

Harjaa osterit puhtaiksi juoksevassa kylmässä vedessä ja avaa vasta juuri ennen tarjoilua! Käytä tukena keittiön työtasoa.
Tartu osteriin pyyheliinalla, niin että kuoren kuperapuoli on alaspäin.
Avaa osteri aina itsestäsi poispäin. Käytä osteriveistä. Paina toisella kädellä veitsenkärki nivelessä olevaan pieneen aukkoon, joka on osterikärjen sivulla.
Vie veistä kuoren yläreunaa pitkin, kunnes sulkijalihas katkeaa.
Käännä veistä hieman ylöspäin, että kuori aukeaa.
Tarkista tuoreus koskettamalla pikaisesti osterin kidusreunaa, elävä osteri reagoi välittömästi.
Irrota osterinliha varovasti, ettei mehu valu pois.
Tarjoa osterit esimerkiksi jääpedin päällä. Niiden täydellinen tarjoilulämpötila on +4 - 8 astetta.
Kaikkein perinteisin lisuke on sitruunanlohko.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Annoksia
N.8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aleksanterinleivokset

Ainekset

4 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Sokeria
1
Tl
Leivinjauhetta
200
G
Voita
1
Kpl
Muna
Täyte:
150
G
Madelmamarmelaadi
Pinnalle:
100
G
Aprikoosimarmelaadi
Pomada:
500
G
Pomadajauhetta
75
G
Vettä
Koristeluun:
100
G
Suklaata

Työvaiheet

Sekoita keskenään kuivat aineet ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi (3,5-4 mm). Paista 175C n.20 min.

Leikkaa valmis levy kahtia ja levitä toisen puolikkaan päälle vadelmamarmeladi ja nosta toinen levy täytteen päälle. Levitä pintaan todella ohut kerros aprikoosimarmelaadia. Anna pinnan kuivaa. Sekoita pomada, lämmitä 55 asteiseksi. Levitä pomada levyn päälle nopeasti, pursota suklaa, tee pintaan marmorointi kuvio. Anna pinnan kuivaa kunnolla. Leikkaa reunat tasaiseksi ja leikkaa 5×8 kokoisiksi leivoksiksi.

Kommentit (0)