Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasvisversion saat, kun jätät chorizon pois tai korvaat sen paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Annoksia
8 leipää
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämpimät kurpitsa-vuohenjuustoleivät

Ainekset

500
g
kurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kanelia
ripaus mustapippuria myllystä
150
g
chorizoa
1
punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
6
viipaletta maalaisleipää
200
g
vuohenjuustoa (chevre)
1
dl
rucolanlehtiä
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kurpitsa arpanopan kokoisiksi kuutioiksi. Siirrä kuutiot, öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.
  2. Paloittele chorizo. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista chorizo tilkassa rypsiöljyä paistinpannussa. Lisää sipuli ja paista vielä pari minuuttia sekoitellen. Sekoita paahdetut kurpitsat ja chorizo-sipulipaistos keskenään.
  3. Levitä leipäviipaleet uunipellille ja sivele ne oliiviöljyllä. Paahda 200 asteessa noin 7 minuuttia.
  4. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Laita kunkin leivän päälle viipale vuohenjuustoa, nokare kurpitsatäytettä ja rucolanlehtiä. Valuta lopuksi pinnalle hunajaa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Minipizzojen pohja syntyy bataatista ja kaurajauhoista. Tomaattikastikkeen korvaa maukas avokadohummus, ja täytteeksi ripotellaan graavilohta. Varoitus: koukuttavien hyvien pikkuherkkujen syömistä on vaikea lopettaa.

Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-lohipizzat

Ainekset

400
g (3½ dl)
bataattisosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
kananmunaa
½
tl
suolaa
Avokadohummus
1
tlk (290 g)
kikherneitä
2
kypsää avokadoa
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
limetin mehua
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa
Lohi
200
g
graavilohta
1
rkl
limetin mehua
1
tl
raastettua inkivääriä
Lisäksi
½
ruukku
tuoretta korianteria
½
dl
laadukasta oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa bataattisose, kaurajauho, kananmunat ja suola. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Lusikoi kummallekin pellille neljä taikinanokaretta. Taputtele ne, tarvittaessa kaurajauhojen avulla, ohuiksi pizzapohjiksi. Paista uunissa pelti kerrallaan 10–15 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä ja saavat hieman väriä.

2. Pohjien paistuessa valmista avokadohummus. Valuta kikherneet huolellisesti siivilässä. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori valkosipuli joukkoon. Lisää valutetut kikherneet ja muut hummuksen aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

3. Suikaloi lohi kulhoon. Purista limetin mehu ja raasta inkivääri. Sekoita ne lohen joukkoon.

4. Levitä avokadohummusta ja ripottele lohisuikaleita pohjille. Viimeistele korianterilla ja öljyllä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohmeiset, sokerilumiset karpalot nautitaan ihanasti kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalot ja kahvikinuski

Ainekset

4
dl
jäisiä karpaloita
1
dl
tomusokeria
2
dl
vahvaa kahvia
2
dl
ruokosokeria
2
dl
kuohukermaa
75
g
voita
½
tl
vanilja-aromia
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
  3. Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Harry Potterin suosikkijuoma on kermaisen kupliva ja supermakea herkku. 

Kävin äskettäin perhelomalla Lontoossa. Vierailimme Warner Brothersin kuuluisilla studioilla, jossa Harry Potter -elokuvat on kuvattu. Siellä oli tarjolla myös kirjasarjasta tuttuja herkkuja, kuten Bertie Bottin joka maun rakeita – ja tietenkin kermakaljaa. Kirjoista tuttu juoma muistutti...

Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermakalja

Ainekset

1
dl
valmista kinuskikastiketta
1
tlk
cream sodaa (esim. Nokian panimo)
1
tlk
inkivääriolutta
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Vaahdota ensin kerma. Älä tee siitä aivan jäykkää, vaan jätä vaahto pehmeäksi. Sen on tarkoitus muistuttaa oluttuopin päällä olevaa vaahtoa. Vaahdottamisen loppuvaiheessa sekoita kerman joukkoon ruokalusikallinen kinuskikastiketta. 
  2. Laita lasin pohjalle ruokalusikallinen kinuskikastiketta. Kaada sitten lasi puolilleen cream sodaa ja sekoita samalla voimakkaasti, jotta kinuskikastike sekoittuu sen joukkoon. Täytä lasi täyteen inkiväärioluella. 
  3. Lusikoi juoman päälle kermavaahtoa. Voit halutessasi koristella juoman kinuskikastikkeella. 

 

Kommentit (3)

Sampsa

Pitääpä kokeilla! Väri ei kyllä vastaa ihan alkuperäistä (studioilla myytävää), joka on läpinäkyvää (oluen väristä).

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Joo, maku muistuttaa alkuperäistä enemmän kuin väri. Mutta toisaalta: studioilla voidaan käyttää esimerkiksi väriaineita. Epäilen myös, että siellä kinuskin/toffeen maku saattaa tulla ennemmin jostain aromista kuin kinuskikastikkeesta.

Vierailija

Päälle laitettavaan kermavaahtoon kannattaa sekoittaa puolet kauppojen amerikkahyllystä saatavaa marshmallow fluffia, nostaa tämän herkun ihan uudelle tasolle!

Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Briossit

Ainekset

1
Dl
Maitoa
25
G
Hiivaa
1/2
Dl
Sokeri
3/4
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
N.7
Dl
Vehnäjauhoja
150
G
Voita
Väliin:
50
G
Voita
2
Tl
Vaniljasokeria
3
Rkl
Sokeria
Voiteluun:
1
Kpl
Keltuainen

Työvaiheet

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneeseen. Murenna hiiva maitoon. Sekoita ja lisää sokeri, suola ja jauhot. Käytä konetta viitisen minuuttia ja lisää munat, kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja loput jauhot. Alusta hiljalleen käyvässä koneessa 30 minuuttia.

2. Ota taikinakoukku koneesta ja anna taikinan kohota tunti jääkaapissa leivinliinalla peitettynä. Ota taikina huoneenlämpöön, vaivaa hetki ja anna kohota vielä 45 minuuttia.

3. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli uunipellinkokoiseksi suorakaiteeksi. Levitä sulavoi ja sokeri taikinalevylle. Rullaa levy kääröksi ja leikkaa vuokien koosta riippuen 12-15 palaksi. Anna briossien kohota korkeareunaisissa metalli- tai paperivuoissa noin 30 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele briossit keltuaisella, ripota päälle raesokeria ja paista briosseja noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)