Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 208 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Tingi ajasta, älä mausta! Tomaattinen kalaseljanka on pikaruokaa parhaimmillaan. Liemessä maistuvat piparjuuri ja maustekurkku, smetananokare sitoo maut lempeästi yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kalaseljanka

Ainekset

l
kalalientä
2
laakerinlehteä
½
tl
valkopippuria
¼
tl
maustepippuria
4
rkl
tomaattipyreetä
2–3
rkl
piparjuuritahnaa
1
ps (250 g)
pakastejuuressuikaleita
1
rs (300 g)
pakastekalaa kuutioina
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja
1
maustekurkku
1
ruukku
tilliä
1
sitruunan mehu
½–1
tl
suolaa
Lisäksi
1
tlk (120 g)
smetanaa
2
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Kuumenna kalaliemi isossa kattilassa. Lisää laakerinlehdet, pippurit, tomaattipyree ja piparjuuritahna. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pakastekasvikset ja kalat. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  2. Huuhtele katkaravut siivilässä haalealla vedellä ja valuta. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi, hienonna tilli ja purista sitruunan mehu. Lisää ainekset keittoon.
  3. Kuumenna keitto, mutta älä keitä.
  4. Mausta suolalla. Tarjoa smetananokareen ja halutessasi kapristen kanssa.

Kommentit (2)

Ugh

Ei maustekurkkua, vaan aitoa venäläistä suolakurkkua. Niissä on vissi ero, venäläinen ei ole etikkaliemessä.  Osan liemestä  (ja samalla suolasta) voi korvata suolakurkkujen liemellä, niin saa autenttisen maun. Älä missään tapauksessa kuitenkaan käytä maustekurkkujen etikkalientä,  ovat kaksi täysin eri asiaa.

solnyi ogurets

Jostakin kumman syystä Suomessa kuvitellaan, että seljanka on kalasoppaa. Venäjällä seljanka on yleensä soppa jossa on useampaa erilaista lihaa. Kyllä kalaseljankaakin joskus harvoin olen tavannut, kuten myös sieniseljankaa, mutta ne edustavat muutamaa prosenttia venäläisistä seljankaesiintymistä.

Venäläinen suolakurkku valmistetaan hapattamalla saman tapaisesti kuin hapankaali. Tomaatti , suolakurkku ja sen liemi (rassol), ovat ainesosat, joita ilman soppaa ei voi luokitella seljaankaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pakastesimpukat ovat todellista pikaruokaa! Tässä maukkaassa yhen pannun ruuassa simpukat saavat seurakseen papuja ja tomaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-simpukkapannu

Ainekset

1
tlk (230 g)
cannellinipapuja
2
valkosipulinkynttä
3
isoa tomaattia
½
dl
oliiviöljyä
1
ptk (450 g)
sinisimpukoita (esim. Pirkka)
1
pkt (300 g)
venussimpukoita (esim. Pirkka)
1
sitruunan mehu
1
rkl
vaaleaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½–1
tl
kuivattua chiliä
½
tl
sokeria
4
rkl
timjamia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuutio tomaatit. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Kuullota valkosipulia öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää tomaatit ja jäiset simpukat kuumaan pannuun, sekoita hetki, peitä kannella ja anna kypsyä 3–5 minuuttia.
  3. Purista sitruunan mehu pannuun. Lisää balsamico, suola, chili ja sokeri, peitä pannu kannella ja kuumenna vielä 2–3 minuuttia.
  4. Sekoita pavut ruokaan. Kuumenna 2–3 minuuttia, viimeistele timjamilla ja tarjoa heti höyryävän kuumana.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornian kana-avokadomunakas

Ainekset

4
pekoniviipaletta
4
kananmunaa
(loraus
vettä)
tilkka
öljyä
150
g
valmista grillibroileria
½
avokado
1
pieni tomaatti
2
rkl
(valkosipuli)majoneesia
2
tl
sinappia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
  5. Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.