Käyttäjä16104 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Sienet ovat nyt sesonkiruokaa ja niistä valmistuu melko vaivattomasti erittäin herkullinen pasta! Kermaa lisäämällä saa pastasta täyteläisen sekä suussa sulavan. Käytä suosikkipastaasi, minulla se on penne.

Sienipasta saa makunsa kermasta ja erilaisista sienistä. Voit käyttää herkkusienten lisäksi kanttarelleja, torvisieniä, suppilovahveroita tai ihan mitä tahansa sinun makuusi sopivia sieniä.

Itse hieman katkoin kulmia kiireessäni ja valmistin pastan pelkästään herkkusienistä. Tämä on myös hyvin edullinen vaihtoehto arkeen! Alkuperäisen inspiraation löysin ystäväni avustuksella täältä: https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kermainen-sienipasta/

Pastana voi käyttää omaa suosikkipastaa, tuorepastan kanssa annos maistuu entistäkin paremmalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen sienipasta

Ainekset

300
g
pastaa (penne)
1
kpl
sipuli
250
g
herkkusieniä
1,5
dl
kuivaa valkoviiniä
1
kpl
valkosipulinkynsi
2
dl
kuohukermaa
2
dl
parmesanjuustoa
1/2
dl
tuoretta persiljaa
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää reilusti suolaa. Kun vesi kiehuu niin keitä valitsemasi pasta ohjeiden mukaisesti.

Kuori sekä leikkaa sipuli pieneksi silpuksi. Huuhtele herkkusienet ja leikkaa ne sivuttaissuunnassa.

Lisää nokare voita pannuun, kuullota herkkusieniä sekä sipuleita voissa kunnes neste on haihtunut. Tämän jälkeen lisää valkoviini ja hienonnettu valkosipuli.

Tämän jälkeen kieuhata ainekset kasaan kunnes viini ja neste on haihtunut pois. Tämän jälkeen lisää kuohukerma sekä haluamasi maustet (mustapippuri, suola). Anna tämän jälkeen kiehua n. viiden minuutin ajan. Hienonna tuore persilja veitsellä ja lisää se kastikkeen päälle. Lisää pasta ja sekoita. Koristele vielä tuoreella persiljalla sekä raastetulla parmesaanilla.

Kommentit (3)

Soppaveikko
Seuraa 
Liittynyt13.5.2019

Hei! Herkullisen näköistä, mitä valkoviiniä käytit?

Käyttäjä16104
Seuraa 
Liittynyt13.5.2019

Terve! Käytin saksalaista Rieslingiä, Ruppertsberger Riesling, sopi myös erittäin hyvin itse ruoan kanssa!:)

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Kiitos reseptistä, tein tätä viikonloppuna ja käytin Penne pastan sijaan tuoretta tagliatellea, imi melko hyvin maut sisäänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 626 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Pellillinen tuoretta leipää, kyllä kiitos! Mehevyyden salaisuus on porkkanaraaste.

Teeleipätaikinaa ei tarvitse vaivata tai nostattaa. Helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Peltiteeleipä

Ainekset

2
porkkanaa
12
dl
sämpyläjauhoseosta
1
dl
seesaminsiemeniä
5
tl
leivinjauhetta
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
8
dl
maitoa
150
g
margariinia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Nypi huoneenlämpöinen rasva ainesten joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja siemenet . Kaada joukkoon maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pistele pintaa haarukalla ja vedä veitsellä palojen rajat taikinaan.
  3. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)