Käyttäjä16104 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 43 keittokirjaan.

Sienet ovat nyt sesonkiruokaa ja niistä valmistuu melko vaivattomasti erittäin herkullinen pasta! Kermaa lisäämällä saa pastasta täyteläisen sekä suussa sulavan. Käytä suosikkipastaasi, minulla se on penne.

Sienipasta saa makunsa kermasta ja erilaisista sienistä. Voit käyttää herkkusienten lisäksi kanttarelleja, torvisieniä, suppilovahveroita tai ihan mitä tahansa sinun makuusi sopivia sieniä.

Itse hieman katkoin kulmia kiireessäni ja valmistin pastan pelkästään herkkusienistä. Tämä on myös hyvin edullinen vaihtoehto arkeen! Alkuperäisen inspiraation löysin ystäväni avustuksella täältä: https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kermainen-sienipasta/

Pastana voi käyttää omaa suosikkipastaa, tuorepastan kanssa annos maistuu entistäkin paremmalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen sienipasta

Ainekset

300
g
pastaa (penne)
1
kpl
sipuli
250
g
herkkusieniä
1,5
dl
kuivaa valkoviiniä
1
kpl
valkosipulinkynsi
2
dl
kuohukermaa
2
dl
parmesanjuustoa
1/2
dl
tuoretta persiljaa
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää reilusti suolaa. Kun vesi kiehuu niin keitä valitsemasi pasta ohjeiden mukaisesti.

Kuori sekä leikkaa sipuli pieneksi silpuksi. Huuhtele herkkusienet ja leikkaa ne sivuttaissuunnassa.

Lisää nokare voita pannuun, kuullota herkkusieniä sekä sipuleita voissa kunnes neste on haihtunut. Tämän jälkeen lisää valkoviini ja hienonnettu valkosipuli.

Tämän jälkeen kieuhata ainekset kasaan kunnes viini ja neste on haihtunut pois. Tämän jälkeen lisää kuohukerma sekä haluamasi maustet (mustapippuri, suola). Anna tämän jälkeen kiehua n. viiden minuutin ajan. Hienonna tuore persilja veitsellä ja lisää se kastikkeen päälle. Lisää pasta ja sekoita. Koristele vielä tuoreella persiljalla sekä raastetulla parmesaanilla.

Kommentit (3)

Soppaveikko
Seuraa 
Liittynyt13.5.2019

Hei! Herkullisen näköistä, mitä valkoviiniä käytit?

Käyttäjä16104
Seuraa 
Liittynyt13.5.2019

Terve! Käytin saksalaista Rieslingiä, Ruppertsberger Riesling, sopi myös erittäin hyvin itse ruoan kanssa!:)

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Kiitos reseptistä, tein tätä viikonloppuna ja käytin Penne pastan sijaan tuoretta tagliatellea, imi melko hyvin maut sisäänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Savolpia on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Sitä sun tätä,mitä jääkaapista löytyy. Nyt löytyi kantarelleja, pekonia ja parsaa.

Sieni-kasvis paistos helposti ja nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15+paisto 25 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-parsapaistos

Ainekset

1
L
Kantarelleja
1
Nippu
Parsakaalia
1
Kpl
Sipulia
4
Siivua
Pekonia
2
Kpl
Munia
2
dl
Kermaa
100
G
Juustoraastetta
1
Mitta
Rosmariinia
1
Mitta
Suolaa
1
Jotain
Voita paistamiseen

Työvaiheet

Paista sipulit, pekonisilppu ja sipulisilppu voissa.
Kiehauta pilkotut parsakukinnot suolavedessä.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin.
Yhdistä kaikki uunivuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista uunissa 190 asteessa noin 30 min.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Broilerin sisäfileistä saa helpot vartaat ilman tarvetta pilkkomiselle. Hyvin maustetut vartaat maistuvat viileän ja pehmeän fetadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanavartaat ja fetadippi

Ainekset

8
broilerin sisäfileetä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
FETADIPPI
200
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
oksaa tuoretta minttua
LISÄKSI
8
varrastikkua
foliota
4
pitaleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Pujota broilerinfileet tikkuihin. Ripottele mausteet fileiden päälle.

  2. Kääri fetajuusto folioon.

  3. Nosta juustopaketti ja broilerinfileet grilliin. Anna juuston paistua noin 15 minuuttia. Käännä fileet, kun ne ovat saaneet kauniit grilliraidat. Lisää samalla pitaleivät grilliin lämpenemään. Nosta kypsät fileet, kuumat leivät ja feta pois grillistä.

  4. Lusikoi feta kulhoon. Sekoita se jogurtin kanssa. Viimeistele pippurilla, oliiviöljyllä ja mintunlehdillä.

  5. Tarjoa dippi vartaiden ja pitaleipien kera.

Vinkki Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne vedessä ennen käyttöä, niin ne eivät syty grillissä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)