
Vartissa valmiin pikapastan pestokastike pyöräytetään pakasteherneistä. Annos viimeistellään raikkaalla sitruunaöljyllä ja rapsakalla pekonilla. Huom! Pekonin voit jättää myös kokonaan pois ja tehdä pastan vegenä!
Hernepestopastaa ja paahdettua pekonia
Ainekset
Työvaiheet
- Soseuta sulaneet herneet, basilikanlehdet, parmesaaniraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet monitoimikoneessa tai sauvasekoittajalla tasaiseksi tahnaksi. Hienonna valkosipulinkynsi joukkoon. Ohenna hernepestoa tarpeen mukaan pastan keitinvedellä.
- Paahda pekonit paistinpannussa matalalla lämmöllä rapeiksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita tällä välin sitruunaöljyn ainekset keskenään.
- Sekoita sitruunaöljy kypsään, valutettuun pastaan. Lisää hernepesto ja rapeaksi paistettu pekoni hieman murusteltuna. Ripottele parmesaania pinnalle.
Vinkki: Oletko kasvissyöjä? Kokeile pastan päällä kookospekonia! Reseptin löydät täältä!