Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 923 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Lähes nostalginen kanawokki! Kiinalainen kanaa kung pao on ensimmäisiä Suomeen saapuneita etnisiä ruokia. Jotenkin se on niin epämuodikasta, että sen on ihan pakko tehdä paluu! Kokeile tätä loistavaa reseptiä, joka on kaikkea muuta kuin edullisten kiinalaisravintoloiden perusruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanaa kung pao

Ainekset

500
g
broilerin sisä- tai rintafileitä
½
dl
maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
3
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua inkivääriä
3
kevätsipulia
3
rkl
maapähkinäöljyä
3-4
kuivattua chilipalkoa
Marinadi
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
kuivaa sherryä (tai kiinalaista riisiviiniä)
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
Kastike
2
rkl
balsamiviinietikkaa
2
tl
soijakastiketta
(2
tl
hoi sin -kastiketta)
2
tl
seesamiöljyä
4
tl
sokeria
2
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
½-1
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
keitettyä riisiä

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti.
  2. Laita tässä vaiheessa riisi kiehumaan. Paloittele broilerinfileet.
  3. Tee marinadi sekoittamalla soijakastike, sherry ja maissitärkkelys keskenään. Laita broilerinpalat marinadiin ja anna maustua huonennlämmössä 15 minuuttia.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kevätsipulien varret. Pidä vaaleat ja vihreät osat erillään.
  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet yhteen. Laita hetkeksi sivuun.
  6. Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista kuivattuja chilejä noin ½ minuuttia. Nosta broilerinpalat marinadista ja lisää ne pannuun. Paista kypsäksi. Lisää kevätsipulin vaalea osa, valkosipuli ja inkivääri. Paista noin ½ minuuttia. Lisää kastike ja sekoita. Lisää pähkinät. Ripota kevätsipulin vihreät osat pinnalle ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (6)

makekivi
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Kuivattu chilipalko: pilkotaanko niitä ja onko ne koko ajan mukana vai miten niitä tässä käytetään ?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kannattaa pitää ne kokonaisina mukana! Syöjät voivat sitten sietokyvyn mukaan napsia ne pois tai pistellä poskeensa.

Euroopasta
Seuraa 
Liittynyt8.3.2016

"Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti."

Kannattaa ostaa kuorittuja maapäkinöitä, jos kuoret häiritsee ja paahtaa ne kuumalla pannulla. Tulee nopeammin ja helpommin.
Siinä pannulla paahtamisen aikana olet jo tehnyt marinadin ja marinoinut kanat. Sitten kun maapäkinät ovat valmiina, voit ottaa ne pois ja aloittaa kanapalojen paistamisen samassa pannussa. Sekin on kuumentunut siinä valmiiksi, joten tuohonkaan ei mene aikaa hukkaan, eikä tarvitse käyttää kuin yhtä panua. Eikä uuniakaan tarvitse lämmittää turhaan.

Euroopasta
Seuraa 
Liittynyt8.3.2016

ja lisäyksenä, kun paahtaa kuorettomia päkinöitä pannulla, saa ne paremmin väriä kuin paahtamalla ne uunissa kuorineen ja poistamalla sitten paahtuneen kuoren. Samalla tarvitaessa pähkinöitä voi maustaa hyppysellisellä suolaakin.

MiiaM
Seuraa 
Liittynyt14.6.2016

Millä marinadin sherryn voisi korvata? Kahden teelusikallisen takia ei viitsisi koko pulloa ostaa. :)

Vierailija

Minä olen laittanut omenamehua sherryn sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Maku on pääosassa, kun kananleikkeet täytetään fetalla ja maustetaan zaatarilla. Kaveriksi tehdään raikas salaatti edamame-pavuista ja herneenpaloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Zaatar-kana ja vihreä fattoush-salaatti

Ainekset

4
kananpojan rintaleikettä
100
g
fetaa
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1 + 1
rkl
voita ja öljyä paistamiseen
1
tl
merisuolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
zaatar-mausteseosta
Fattoush-salaatti
1
pss (300 g)
edamame-papuja
200
g
herneenpalkoja
1
kurkku
1
avokado
2
pitaleipää
100
g
fetaa
Yrttikastike
2
limettiä
1/2
dl
minttua hienonnettuna
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
Zaatar-mausteseos
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
kuivattua timjamia
2
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
sormisuolaa
1
tl
sumakkia (esim. Sevan)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pyyhi rintaleikkeet talouspaperilla. Viillä leikkeisiin "tasku". Murustele feta sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna lehtipersilja fetan joukkoon. Lisää öljy. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lusikoi seos taskuihin.
  3. Paista leikkeisiin kaunis väri kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta.
  4. Tee sillä välin salaatti. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Laita viimeiseksi minuutiksi herneenpalot papujen joukkoon kypsymään. Valuta ja jäähdytä pavut ja herneet huuhtomalla ne kylmällä vedellä. Jätä valumaan siivilään.
  5. Kuori kurkku raidalliseksi. Puolita kurkku pituussuunnassa, poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Poista avokadosta kuoret ja kivi. Viipaloi avokado. Paahda pitaleivät ja revi ne paloiksi.
  6. Tee salaatinkastike. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit. Surauta limetinmehu, -kuori ja yrtit tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hunaja ja sinappi. Lisää öljyä, kunnes kastike on paksua. Pyörittele pavut, kurkku ja avokado kastikkeessa.
  7. Tee zaatar-mausteseos. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa noin minuutti. Laita siemenet ja yrtit mortteliin. Hienonna. Lisää suola ja sumakki.
  8. Nosta salaatti tarjoiluvadille. Laita päälle kypsät broilerit. Murustele päälle fetaa. Viimeistele ripottelemalla salaattiin zaataria.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyeen pastaan yhdistetään ronskisti vihreää ja rutkasti proteiinirikasta broileria. Viimesilauksen maukkaalle pastalle antaa sitruunan kuori.

Vinkki! Suosi pastoissa täysjyvää, sillä se nostaa verensokeria hitaasti ja pitää kylläisenä pitkään. Täysjyväpasta sisältää myös huomattavasti enemmän kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita kuin valkoinen vehnäpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä broileripasta

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
300
g
parsakaalia
2
kevätsipulia varsineen
2
tl
öljyä
1/2
sitruunan mehu ja kuori
1
ruukku
rucolaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
(2
rkl
siemensekoitusta)

Työvaiheet

  1. Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna kevätsipulit. Ruskista fileet öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  3. Laske lämpöä ja lisää parsakaalit ja kevätsipulit pannulle. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja parsakaalit napakan kypsiä.
  4. Viipaloi fileet ja lisää pastan päälle. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja rucola.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kananrinnat mehevöitetään maustevoilla ja tarjotaan grillattujen hedelmien ja kasvisten kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + kypsennys 16 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut maissikananrinnat

Ainekset

4
nahallista maissikananrintaa
Maustevoi
25
g
pehmeää voita
1
rkl
timjamia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1/2
tl
suolaa
Kasvikset
2
fenkolia
4
nektariinia
400
g
vihreää parsaa
2
rkl
öljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
sitruuna
Kastike
1
dl
majoneesia
1
rkl
kokojyväsinappia
12
salvianlehteä
12
basilikanlehteä

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön.
  2. Laita voi kulhoon. Hienonna timjami ja valkosipulinkynsi joukkoon, mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi. Työnnä maustevoita kanan nahan ja rintafileen väliin.
  3. Leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa nektariinit paksuiksi viipaleiksi. Napsauta parsoista pois puumainen tyvi. Sivele fenkolit, nektariinit ja parsat öljyllä.
  4. Tee kastike. Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa. Hienonna salvia ja basilika ja sekoita ne kastikkeeseen.
  5. Kypsennä kanoja grillin parilalla keskilämmöllä noin 8 minuuttia molemmin puolin. Kun kanat ovat olleet kääntämisen jälkeen grillissä noin 3 minuuttia, lisää kasvikset ja nektariinit grilliin. Käännä kasvikset ja nektariinit kerran kypsennyksen aikana. Ripottele grillatuille kasviksille sormisuolaa ja purista sitruunanmehua. Tarkista lihan kypsyys tikulla. Kypsän kanan lihasneste on kirkasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansanedustaja Anders Adlercreutzin perheen tunnusannos on rapea meiramilla maustettu kana.

”Vanhempani tekivät perheemme tunnusruokaa, rapeaa meiramikanaa, jo 1960-luvulla asuessaan San Fransiscossa. Ruuan virallinen nimi on chicken delight, mutta me kutsumme sitä ”chi candy lightiksi”, koska pikkusiskoni sanoi lapsena nimen niin. Teen meiramikanaa yhä usein, joten se on perheemme...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + suolautuminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Rapea meiramikana

Ainekset

kg
broileripaloja (koipia ja rintafileitä)
Meiramivoi
50
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta meiramia hienonnettuna
2
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
kuivattua inkivääriä
1
rkl
kuivattua meiramia
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
2
dl
cornflakes-muroja (maissihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kiehauta 1 l vettä ja lisää siihen 2 rkl suolaa. Laita broileripalat suolaliemeen maustumaan 2–4 tunniksi. Ota broilerit suolavedestä ja taputtele kuivaksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee meiramivoi. Sulata voi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Hienonna tuore meirami ja lisää se jauhojen, mausteiden ja sokerin kanssa voihin. Sivele meiramivoi broilereihin.
  3. Laita broileripalat uunipellille ja murskaa maissihiutaleet päälle. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa ruoka raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)