Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 1232 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Lähes nostalginen kanawokki! Kiinalainen kanaa kung pao on ensimmäisiä Suomeen saapuneita etnisiä ruokia. Kokeile tätä loistavaa reseptiä, joka on kaikkea muuta kuin edullisten kiinalaisravintoloiden perusruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanaa kung pao

Ainekset

500
g
broilerin sisä- tai rintafileitä
½
dl
maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
3
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua inkivääriä
3
kevätsipulia
3
rkl
maapähkinäöljyä
3-4
kuivattua chilipalkoa
Marinadi
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
kuivaa sherryä (tai kiinalaista riisiviiniä)
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
Kastike
2
rkl
balsamiviinietikkaa
2
tl
soijakastiketta
(2
tl
hoi sin -kastiketta)
2
tl
seesamiöljyä
4
tl
sokeria
2
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
½-1
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
keitettyä riisiä

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti.
  2. Laita tässä vaiheessa riisi kiehumaan. Paloittele broilerinfileet.
  3. Tee marinadi sekoittamalla soijakastike, sherry ja maissitärkkelys keskenään. Laita broilerinpalat marinadiin ja anna maustua huonennlämmössä 15 minuuttia.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kevätsipulien varret. Pidä vaaleat ja vihreät osat erillään.
  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet yhteen. Laita hetkeksi sivuun.
  6. Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista kuivattuja chilejä noin ½ minuuttia. Nosta broilerinpalat marinadista ja lisää ne pannuun. Paista kypsäksi. Lisää kevätsipulin vaalea osa, valkosipuli ja inkivääri. Paista noin ½ minuuttia. Lisää kastike ja sekoita. Lisää pähkinät. Ripota kevätsipulin vihreät osat pinnalle ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (13)

makekivi
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Kuivattu chilipalko: pilkotaanko niitä ja onko ne koko ajan mukana vai miten niitä tässä käytetään ?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kannattaa pitää ne kokonaisina mukana! Syöjät voivat sitten sietokyvyn mukaan napsia ne pois tai pistellä poskeensa.

Euroopasta
Seuraa 
Liittynyt8.3.2016

"Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti."

Kannattaa ostaa kuorittuja maapäkinöitä, jos kuoret häiritsee ja paahtaa ne kuumalla pannulla. Tulee nopeammin ja helpommin.
Siinä pannulla paahtamisen aikana olet jo tehnyt marinadin ja marinoinut kanat. Sitten kun maapäkinät ovat valmiina, voit ottaa ne pois ja aloittaa kanapalojen paistamisen samassa pannussa. Sekin on kuumentunut siinä valmiiksi, joten tuohonkaan ei mene aikaa hukkaan, eikä tarvitse käyttää kuin yhtä panua. Eikä uuniakaan tarvitse lämmittää turhaan.

Euroopasta
Seuraa 
Liittynyt8.3.2016

ja lisäyksenä, kun paahtaa kuorettomia päkinöitä pannulla, saa ne paremmin väriä kuin paahtamalla ne uunissa kuorineen ja poistamalla sitten paahtuneen kuoren. Samalla tarvitaessa pähkinöitä voi maustaa hyppysellisellä suolaakin.

MiiaM
Seuraa 
Liittynyt14.6.2016

Millä marinadin sherryn voisi korvata? Kahden teelusikallisen takia ei viitsisi koko pulloa ostaa. :)

Vierailija

Minä olen laittanut omenamehua sherryn sijaan.

Jonttu

Milloin ne pähkinät lisätään?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, ihan loppuvaiheessa (lukee kohdassa 6).

Vierailija

Monelleko tästä riittää?

Vierailija

En minäkään ruvennut ostamaan sherrypulloa tämän vuoksi. Kaapista löytyi tummaa rommia, laitoin sitä ☺️ Eikös alkoholia ole marinadissa lähinnä mureuttamassa lihaa, joten periaatteessa ihan sama mitä laittaa.

Vierailija

Mutta kun se kiinalaisravintoloiden perusmättö on parempaa kuin tämä :)

Maailma keittiössä

En ole tällä reseptillä tehnyt, mutta vaikuttaa ok:lta mukautetulta versiolta siihen valikoimaan, jota "perusmarketista" saa. Chiliöljy voisi vielä olla lisänä, jos suu kestää vahvempia makuja. Lisäksi kung paohon on perinteisesti käytetty paistileiketä/lihaa koipireidestä, mitä itsekin suosittelen kuivan ja kalliimman rinnan sijasta. (Ja jos ketään kiinnostaa tutustua ruoan autenttiseen versioon, reseptejä löytyy englanniksi hakusanoilla "authentic kung pao chicken." Tämä ruokalaji tosin vaatii muutaman erityisemmän ainesosan, joita saa tällä hetkellä lähinnä etnisistä kaupoista. Hoi sin -kastike ei tähän kuulu alun perin.)

Pieni vinkki: valkosipulia, kevätsipulia ja inkivääriä kannattaa paistaa sen aikaa, että alkavat tuoksua. Aikaa menee pannun kuumuudesta riippuen n. 10 s. Sitten heti kastikkeet ja ruoka valmiiksi. Tekniikka on kiinalaisten keittiöiden peruskauraa, mikä estää kitkerät valkosipulit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Granaattiomena on oleellinen osa Lähi-idän makumaailmaa. Harissan kanssa se maustaa helpon arkikanaruuan, jonka valmistuksessa kuluu alle puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenakana

Ainekset

450
g
kanan paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
1
punasipuli
½
kanaliemikuutio
2
rkl
harissaa
dl
granaattiomenatäysmehua
LISÄKSI
bulguria (tai muita ateriajyviä)
PÄÄLLE
1
granaattiomenan siemenet
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Paista paistileikkeitä öljyssä molemmin puolin noin 5 minuutin ajan. Kuori ja viipaloi punasipuli ja lisää kanan joukkoon. Jatka paistamista toiset 5 minuuttia.

  2. Murenna joukkoon kanaliemikuutio, lisää myös harissa ja mehu. Keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.

  3. Tarjoa bulgurin, granaattiomenan siementen ja tuoreen mintun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Quesadillat ovat mitä mainioin ruoka, kun kaapissa on vähän juustoa, sekalaisia kasviksia ja pala kalaa tai lihaa. Herkuiksi paahtuneet tortillakolmiot tekevät tähdepäivästä juhlan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriquesadillat

Ainekset

1
pkt (8 kpl)
tortilloja
TÄYTE
1
grillattu broilerin koipireisi
150
g
juustoraastetta (esim. cheddar)
1
ruukku lehtikaalia
1
ruukku korianteria
2
jalapenoa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
LISÄKSI
1
tlk (200 g)
ranskankermaa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Revi koipireisi pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää juustoraaste.

  2. Hienonna lehtikaali ja korianteri. Viipaloi jalapenot. Sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään.

  3. Laita neljä tortillaa työalustalle. Jaa täyte tortilloille.

  4. Kuumenna kaksi paistinpannua ja laita kummallekin tortilla täytteineen. Laita kanneksi toinen tortilla ja paina lastalla yhteen.

  5. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia, käännä tortilla ympäri ja ruskista myös toinen puoli. Paista loput quesadillat samoin.

  6. Paloittele quesadillat ennen tarjoamista. Tarjoa tomatillo-ranskankerman kanssa.

Vinkki Lehtikaaliruukun voi korvata 3–4 lehtikaalin lehdellä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 159 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Kun broileri on palasina kokonaisten fileiden sijaan, pääsee marinadi maustamaan lihan kauttaaltaan. Makeahko satsumamarinadi sopii miedolle broilerille.

Mandariinit, satsumat ja klementiinit sopivat sellaisenaan syömisen ja jälkiruokien lisäksi myös erityisesti broileriruokien maustajiksi.

Makeahko, chilihiutaleista makua saava satsumakana vaatii pitkän marinoitumisajan, mutta kypsyy minuuteissa. Marinoitava liha kannattaa pilkkoa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + marinointi yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Satsumakana

Ainekset

MARINADI
2
satsuman mehut
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
valkosipulinkynttä murskattuna
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
400
g
maustamattomia broilerin suikaleita
TARJOILUUN
riisiä ja (thai)basilikan lehtiä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerinsuikaleet marinadiin yön yli.

  2. Kaada suikaleet seuraavana päivänä marinadin kanssa kuumalle pannulle. Paista kovalla lämmöllä rapeaksi asti.

  3. Tarjoa riisin ja (thai)basilikan lehtien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Mitra Matouf ja Marja Samuli KUVA Marja Samuli

Lintukeitto onnistuu broilerista, mutta myös esimerkiksi fasaanista. Keitto saa reilusti makua, kun liha keitetään kypsäksi ja lientä lisätään pataan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Persialainen lintukeitto

Ainekset

1
kokonainen fasaani tai 1⁄2 broileri (luineen)
2
keskikokoista hopeasipulia
2
rkl
suolaa
vettä
LISÄKSI
2
hopeasipulia
4
keskikokoista porkkanaa
2
keskikokoista perunaa
2–3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
kurkumaa
1
rkl
mantelijauhetta tai vehnäjauhoja
1
rkl
merisuolaa
1
dl
ohrahelmiä
(1
dl
ohutta spagettia)
noin 1
l
vettä kiehautettuna
1
ison sitruunan mehu
noin ½
tl
mustapippuria rouhittuna
lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa kaksi sipulia isoiksi lohkoiksi. Laita fasaani (tai broileri), sipulilohkot ja suola pataan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 30 minuuttia, kunnes liha irtoaa helposti luista ja vesi on osittain haihtunut.

  2. Kuori ja hienonna loput sipulit. Kuori porkkanat ja perunat. Kuutioi ne pieniksi.

  3. Siivilöi keitinliemi ja ota siitä 1½–2 dl talteen. (Heitä keitetyt sipulilohkot pois.) Irrota liha luista ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

  4. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattipyree, kurkuma ja mantelijauhe tai vehnäjauhot. Kaada joukkoon talteen otettu liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää suola, kuutioidut lihat, porkkanat, perunat, ohra ja halutessasi spagetti sekä noin 1 l kiehuvan kuumaa vettä.

  5. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

  6. Purista joukkoon sitruunaa ja rouhi mustapippuria. Hienonna päälle lehtipersiljaa.

Kommentit (0)