Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 142 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Jos et pelkää tulta, testaa chili con carne. Ja muista ostaa palopeitteeksi purkki ranskankermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Chili con carne

Ainekset

2
dl
kidneypapuja
3
rkl
suolaa
5
dl
vettä
2
porkkanaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1/2 + 1/2
dl
rypsiöljyä
2
tähtianista
n. 2
tl
chilijauhetta
2
tl
savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)
2
tl
juustokuminaa
2
rkl
tomaattipyreetä
5
mietoa vihreää chiliä
500
g
jauheliha
3
dl
punaviiniä
5
dl
lihalientä
1
l
tomaattimehua
2
limettiä
2
punaista paprikaa
2
tl
suolaa
1
ruukku
korianteria
Lisäksi
8
tortillaa
150
g
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistus tarjoamista edeltävänä päivänä. Liuota suola veteen. Lisää pavut ja liota niitä jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
  2. Seuraavana päivänä kuori ja paloittele porkkana ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot isohkoon kattilaan ja lisää puolet öljystä. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tähtianis, chilijauhe, paprikajauhe, juustokumina ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki. Kuutioi 3 vihreää chiliä ja lisää ne kattilaan.
  3. Kuumenna loppu öljy isossa paistinpannussa ja paista jauheliha tummanruskeaksi. Siirrä jauheliha kattilaan. Huuhdo paistinpannu vesitilkalla, raaputa karstat ja lisää myös huuhteluliemi kattilaan.
  4. Lisää viini ja lihaliemi ja anna kiehua, kunnes kaikki neste on haihtunut. Halutessasi voit korvata viinin ja liemen vedellä, jolloin suolaisuus ja hapokkuus kannattaa tarkistaa ja lisätä tarvittaessa limetin mehua ja suolaa. Lisää tomaattimehu ja hauduta kastiketta 1 1/2 tuntia kannen alla miedolla lämmöllä.
  5. Huuhtele liotetut pavut kylmällä vedellä ja lisää ne kattilaan. Jatka hauduttamista vielä 45–60 minuuttia, kunnes pavut ovat kypsiä.
  6. Raasta puolikkaan limetin kuori kastikkeeseen ja purista mehut joukkoon. Kuutioi punainen paprika ja lisää se kastikkeeseen. Mausta suolalla. Hienonna korianteri ja 2 vihreää chiliä pinnalle.
  7. Tarjoa chili con carne tortillojen ja ranskakerman kanssa.

 

Chili con carnen tulisuuden taittaa parhaiten raikas, kevyt lagerolut. Kokeile meksikolaista Sol-olutta, 2,28 e/0,33 l. (JUOMASUOSITUS Jouni Toivanen)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Todella mehevä ja kostea gluteeniton "lasagne" syntyy korvaamalla pastalevyt kesäkurpitsaviipaleilla. Viipaleet kannattaa maustaa suolalla ja pyyhkiä irronneet nesteet pois hetken päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsalasagne

Ainekset

1
kg
keskikokoista kesäkurpitsaa
noin 3
rkl
suolaa
2
dl
raastettua parmesaania
200
g
murusteltua fetaa tai raastettua mozzarellaa
TÄYTE
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
400
g
nauta-sikajauhelihaa tai naudanjauhelihaa
2
prk (yht. 800 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi sekoitellen.
  2. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos ja vähennä miedohkolle lämmölle. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Anna porista 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Levitä päälle suolaa. Anna maustua 15 minuuttia. Huuhtele ja taputtele mahdollisimman kuiviksi. Paista hetki pannulla öljyssä.
  4. Kerrosta jauhelihakastiketta, fetaa, parmesaania ja kesäkurpitsaviipaleita uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi hieman kastiketta ja juustoa.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Mutkaton makkara-nuudelisalaatti maistuu kesäiltana saunan jälkeen. Makkaraksi kannattaa valita jokin mausteinen muuhun  makumaailmaan sopiva vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-nuudelisalaatti

Ainekset

2
kerää riisinuudeleita
1
limetti
2
rkl
soijakastiketta
½
rkl
ruokosokeria
2
ohutta raakamakkaraa
öljyä paistamiseen
½
kurkku
2
porkkanaa
½–1
chili
½
ruukku ruohosipulia
1
ruukku rucolaa
KASTIKE
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
2
tl
limetinkuoriraastetta
½
tl
shichimi togarashi -mausteseosta

Työvaiheet

  1. Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Kumoa ne siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kaada nuudelit kulhoon.

  2. Pese limetti, raasta sen kuori kastiketta varten ja purista mehu.

  3. Sekoita limetin mehu, soijakastike ja sokeri keskenään. Kaada kastike nuudelien joukkoon. Nosta nuudelit peitettynä jääkaappiin maustumaan.

  4. Paista huoneenlämpöiset makkarat kypsiksi pannulla öljyssä. Viipaloi makkarat ja paista viipaleita vielä pari minuuttia.

  5. Koverra kurkusta siemenet lusikalla. Pilko kurkku kuutioiksi. Suikaloi porkkanat nauhoiksi. Hienonna chili ja ruohosipuli. Revi rucola. Sekoita salaattiainekset ja kumoa tarjoiluvadille.

  6. Sekoita kastikeainekset keskenään. Laita kastike tarjolle erilliseen kulhoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen pannari syntyy helpommin kuin piirakka. Se ja raikas salaatti ovat takuuvarma valinta ruokaisaksi iltapalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-pinaattipannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
litra maitoa
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua savupaprikaa
½
dl
sulatettua voita
LISÄKSI
1
pötkö (noin 200 g) chorizoa
1
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
60
g
babypinaattia
PÄÄLLE
150
g
raastettua manchegoa tai muuta voimakasta juustoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja maito keskenään. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja sulata voi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.

  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuori ja kuutioi chorizo ja sipuli. Paista chorizoa pannulla muutaman minuutin ajan, lisää sipuli ja jatka pari minuuttia. Lisää babypinaatin lehdet ja pyöräytä tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä.

  3. Sekoita chorizo-pinaattiseos turvonneeseen taikinaan ja kaada leivinpaperin päälle uunipannulle. Raasta juusto ja ripottele pinnalle.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ah, mitä italialaista yksinkertaisuutta! Pasta saa makunsa öljyssä kuullotetusta valkosipulista ja chilistä sekä laadukkaasta raaka-makkarasta parmesaania unohtamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta pääruokana tai 6–8 annosta väliruokana
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsiccia aglio e olio eli valkosipulinen makkarapasta

Ainekset

300
g
angel hair -pastaa tai spagettia
4
pulleaa salsiccia-raakamakkaraa
6
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
kuivattu peperoncino-chili tai 2 tl kuivattua chiliä myllystä
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
PINNALLE
parmesaania hienoksi raastettuna
1
tuuhea ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Raasta ensin parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna lehtipersilja.

  2. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  3. Paista makkarat kypsiksi grillissä tai pannulla. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja pidä lämpimänä.

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää chili ja paista sitä käännellen noin minuutti.

  5. Ota talteen noin 2 dl pastan keitinvettä. Valuta pasta siivilässä.

  6. Lisää pannulle noin 1½ dl pastan keitinvettä. Sekoita ja kumoa joukkoon pasta. Lisää juustoraaste. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä.

  7. Lisää makkarat ja lehtipersilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.

Kommentit (0)