Stoutissa marinoitu possu silataan lopuksi olutsiirapilla.
Olutmarinoitu grillipossu
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista kalvot possunfileestä. Laita filee kapeaan suorakaiteen muotoiseen astiaan. Irrota yrttien lehdet ja hiero ne fileen pintaan. Kaada olut astiaan ja anna fileen marinoitua vähintään 4 tuntia, viimeinen tunti huoneenlämmössä.
- Keitä olutsiirappi.
- Kuivaa ja puhdista yrtit fileestä. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä sen kärki fileen paksuimpaan kohtaan. Kuumenna grilli todella kuumaksi ja grillaa filee kauttaaltaan, kunnes se tuntuu kimmoisalta tai mittari näyttää 59 astetta. Tähän menee noin 8–12 minuuttia.
- Mausta kypsä filee suolalla ja pippurilla. Anna sen vetäytyä 10 minuuttia suojaisassa paikassa.
- Voitele filee olutsiirapilla ennen tarjoamista.
Olutsiirappi
- Yhdistä ainekset kattilassa. Keitä kasaan siirapiksi, noin 10 minuuttia. Jos käytät paistolämpömittaria, siirappi on valmista kun sen lämpötila on 106 astetta.