Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Stoutissa marinoitu possu silataan lopuksi olutsiirapilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Olutmarinoitu grillipossu

Ainekset

1
(n. 600 g) possun sisäfile
5
timjaminoksaa
2
rosmariininoksaa
1
plo
(0,33 l) stout-tyyppistä olutta
5
kierrosta mustapippuria hyllystä
2
tl
suolaa
Olutsiirappi
2
plo
Stout-tyyppistä olutta (esim. Teerenpelin Mokkamatti)
1
timjaminoksa
4
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista kalvot possunfileestä. Laita filee kapeaan suorakaiteen muotoiseen astiaan. Irrota yrttien lehdet ja hiero ne fileen pintaan. Kaada olut astiaan ja anna fileen marinoitua vähintään 4 tuntia, viimeinen tunti huoneenlämmössä.
  2. Keitä olutsiirappi.
  3. Kuivaa ja puhdista yrtit fileestä. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä sen kärki fileen paksuimpaan kohtaan. Kuumenna grilli todella kuumaksi ja grillaa filee kauttaaltaan, kunnes se tuntuu kimmoisalta tai mittari näyttää 59 astetta. Tähän menee noin 8–12 minuuttia.
  4. Mausta kypsä filee suolalla ja pippurilla. Anna sen vetäytyä 10 minuuttia suojaisassa paikassa.
  5. Voitele filee olutsiirapilla ennen tarjoamista.

Olutsiirappi

  1. Yhdistä ainekset kattilassa. Keitä kasaan siirapiksi, noin 10 minuuttia. Jos käytät paistolämpömittaria, siirappi on valmista kun sen lämpötila on 106 astetta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevän uunipastan salaisuus? Iso nippu lehtikaalia, kermainen liemi sekä pekonipeitto, jonka alla pasta saa muhia rauhassa kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-lehtikaalipasta uunissa

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
oreganoa, persiljaa tai basilikaa
4
dl
pastaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
5
dl
vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
2
dl
kermaa
1
pkt (180 g)
pekonia
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja paloittele lehdet. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti. Sekoita vihannekset, yrttisilppu ja pasta korkeareunaisessa uunivuoassa ja mausta suolalla ja pippurilla. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee liemi vedestä ja liemikuutiosta. Sekoita kerma joukkoon ja kaada liemi kuumana pastan ja vihannesten päälle. Levitä pekonit pinnalle ja valuta öljy päälle. Paista pastavuokaa uunissa 30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Taltuta syysnälkä yhden vuoan taktiikalla! Omenasiiderissä haudutettu punakaali, tuore rosmariini ja mausteinen raakamakkara ovat uskomattoman hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderissä haudutettu kaali-makkarapaistos

Ainekset

4
punasipulia
2
omenaa
¼
punakaali
4
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
sitruuna
1
tl
currya
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (280 g)
mausteista raakamakkaraa
Lisäksi
4
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
tlk (33 cl)
kuivaa siideriä
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko sipulit. Lohko myös omenat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna rosmariininlehdet. Laita aineet uunivuokaan. Purista sitruunan mehu joukkoon. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  2. Leikkaa makkaroiden pintaan viillot ja paina makkarat kasvisten pinnalle. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee lihaliemi vedestä ja liemikuutiosta. Kaada siideri liemeen. Lisää liemi makkaravuokaan ja kypsennä uunissa 20–30 minuuttia.
  4. Lusikoi ranskankerma kypsän ruuan pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Mausteiset raakamakkarat saavat raikkaan makuparin raastetuista tomaateista. Lisää reilusti suppiksia, valkosipulia ja ripaus fenkolia, ja lautasellasi on syksyn maukkain pasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suppilovahvero-makkarapasta

Ainekset

300
g
pastaa
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Kastike
1
l
suppilovahveroita
1
pkt (240 g)
salsiccia-raakamakkaraa
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
5
isoa tomaattia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
fenkolinsiemeniä
4
rkl
tuoretta timjamia
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
parmesaania tai pecorinoa raasteena

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Puhdista ja pilko sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Paloittele makkara. Kuori ja hienonna valkosipulit. Ruskista makkarat öljyssä pannussa. Lisää sienet ja valkosipuli ja paista 3–5 minuuttia.
  2. Raasta tomaatit isolla terällä kulhoon. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja fenkolinsiemenet makkara-sienipaistokseen. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpötilaa ja hauduta 10 minuuttia.
  3. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta.
  4. Sekoita pasta kastikkeeseen, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste ja tilkka keitinvettä ja sekoita lämpimässä pannussa niin, että juusto sulaa.

Kommentit (0)