Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 335 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Huippukokki Jouni Toivasen todella hitaat ribsit vaativat aikaa. Ensin ne marinoidaan, sitten keitetään ja lopulta grillataan. Maku palkitsee.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min + 12 t + 2 t
Vaikeustaso
Vaikea

Todella hitaat ribsit

Ainekset

1
kg
ribsejä, eli porsaan kylkiluita rivinä
Mausteseos
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
suolaa
1
rkl
ruokosokeria
1
tl
chilijauhetta
1
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Haudutukseen
1
pieni pullo (33 cl) kolajuomaa
1/2
l
omenamehua
Viimeistelyyn
1
limetin mehu
1
punainen chili
2
rkl
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää muut aineet. Hiero mausteseos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli. Voit valmistaa ribsit myös heti, mutta pitkään marinoidusta lihasta tulee parempaa.
  2. Siirrä ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska se helpottaa grillaamista. Kaada kola ja omenamehu kattilaan.
  3. Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä, kunnes sitä on jäljellä noin 1 dl ja se on paksua kastiketta.
  4. Kuumenna grilli täydelle teholle. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5 minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit glaseerauskastikkeella vielä grillauksen lopuksi.
  5. Purista limetin mehu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lehtikaali, oliivit ja punaviini ryhdistävät takavuosilta tutun italianpadan. Kun herkku vielä tarjotaan ricottajuuston kanssa, se ei voisi olla kauempana monille tutusta valmispussipadasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parempi italianpata

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (17 % rasvaa)
2
sipulia
150
g
lehtikaalia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
punaviiniä
5
dl
lihalientä (fondista)
2
dl
orzo-pastaa (tai muuta minipastaa)
1 1/2
dl
mustia oliiveja
1
rosmariininoksa tai
1
tl
kuivattua rosmariinia
Lisäksi
1
prk (250 g)
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumassa kasariissa tai padassa.
  2. Lihan ruskistuessa kuori ja hienonna sipulit ja suikaloi lehtikaali. Lisää sipulit, lehtikaali ja tomaattipyree jauhelihan joukkoon ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää punaviini. Anna seoksen kiehahtaa.Lisää lihaliemi, pasta ja oliivit. Nypi joukkoon rosmariinin lehdet. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Tarjoa pata ricottajuuston kanssa.

Kommentit (1)

jepjep

Muuten hyvä mutta tuo juustokumina,oksennuksen vivahteen,kuten korianteri,kannattaa vaihtaa johonkin muuhun,toiset tykkää mausta,minä en

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Ropsaus tuoretta tilliä tuo jauhelihakeittoon aniksen sävyä ja käärii makunystyrät onnesta sykkyrälle.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-jauhelihakeitto

Ainekset

2
punajuurta
1
porkkana
1
sipuli
¼
punakaalia
l
kiehuvaa vettä
4
rkl
öljyä
1
pkt (300 g)
jauhelihaa
1
lihaliemikuutio
2
rkl
tomaattipyreetä
½
ruukkua
tilliä
½–1
tl
suolaa
1
tlk (150 g)
smetanaa

Työvaiheet

 

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja suikaloi kaali. Laita vesi kiehumaan.
  2. Kuumenna öljy eri kattilassa. Ruskista siinä jauhelihaa 3–5 minuuttia. Murenna liemikuutio joukkoon, lisää juuresraasteet, kaali ja sipuli. Paista 2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kiehuva vesi. Keitä 15 minuuttia.
  3. Hienonna tilli ja sekoita keittoon. Maista ja mausta suolalla. Tarjoa smetanan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Lehtikaali ja kurpitsa mehevöittävät italialaisen pikaversion makaronilaatikosta. Ilmakuivattu kinkku tuo nopeaan arkiruokaan ripauksen luksusta.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen tortellinilaatikko

Ainekset

2
pkt (á 250 g) tortellinituore-pastaa (esim. kinkkutäytteinen)
1
ps
(125 g) suikaloitua lehtikaalia
½
myskikurpitsaa
1
rkl
öljyä
1
pkt (100 g) ilmakuivattua
kinkkua
4
dl
maitoa
2
kananmunaa
dl
parmesaania raasteena
2
rkl
tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan ensin 2 minuuttia, lisää lehti-kaalisuikaleet ja keitä vielä 2 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele pasta-kaaliseos kylmän veden alla. Valuta hyvin.
  2. Pastan kypsyessä kuori kurpitsa ja suikaloi se kuorimaveitsellä.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä. Yhdistä pasta-lehtikaaliseos, kurpitsa ja kinkku vuoassa. Sekoita kulhossa maito ja munat. Raasta juusto ja hienonna timjami, lisää ne muna-maitoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä ruokaa uunissa 20 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.

Kommentit (0)

Kauden parhaimmista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Poron sisäfilee on aivan uskomaton raaka-aine ja omasta mielestä yksi maailman parhaimmista lihoista, jossa ei esiinny marmoria. Valmistus on helppoa ja nopeaa, joten aterian teon yhteydessä kannattaa sen paistaminen jättää viimeiseksi....

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

PORON SISÄFILETTÄ & JUUSTOINEN KUKKAKAALI - CHAI TEE PYREE 🧀

Ainekset

2
kpl
Tuoretta poron sisäfilettä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
50
g
voita
JUUSTOINEN KUKKAKAALI - CHAI TEE PYREE
2
kpl
kukkakaalia
5
dl
maitoa
2
dl
kuohukermaa
100
g
voita
100
g
Sartorini Chai tee juustoa (voi käyttää myös Sveitsiläistä Gryuére juustoa)

Työvaiheet

1.Ota poron fileet huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
2.Mausta jo tässä vaiheessa suolalla ja mustapipurilla. Voit halutessasi pyöräyttää ne 1 rkl öljyä.
3.Kuumenna pannu savuavan kuumaksi ja paista 1 minuutti / puoli.
4.Anna vetäytyä, joko työlaudalla 10 minuuttia tai pistä 50 -asteiseen uuniin vetäytymään hetkeksi.
5.Nauti kukkakaalipyreen kanssa. Enjoy!

1.Irroita kukkakaaleista kannat ja lehdet. Leikkaa ne sopiviksi paloiksi.
2.Laita kattilaan maito, kerma ja voi. Kuumenna niin että alkaa kiehumaan.
3.Lisää kukkakaalinpalat joukkoon ja keitä, kunnes ovat pehmeitä.
4.Soseuta kukkakaali pyreeksi. Raasta juusto ja lisää pyreen sekaan.
5.Soseuta vielä toisen kerran ja anna hetken jäähtyä.
6.Tarjoa poron sisäfileen kanssa sekä Red Love omena-punaherukkahillon kera. Enjoy!

Kommentit (2)

M.

Chia ja chai ovat kaksi täysin eri asiaa, toinen on siemen ja toinen on mausteinen tee. Kyseinen juusto sisältää chaimausteita, ei chiasiemeniä.

Kokkaavan isin ruokablogi

Kyseessähän on Chai eikä Chia ! Täysin inhimillinen kirjoitusvirhe sattunut tässä tapauksessa.