Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 330 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Huippukokki Jouni Toivasen todella hitaat ribsit vaativat aikaa. Ensin ne marinoidaan, sitten keitetään ja lopulta grillataan. Maku palkitsee.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min + 12 t + 2 t
Vaikeustaso
Vaikea

Todella hitaat ribsit

Ainekset

1
kg
ribsejä, eli porsaan kylkiluita rivinä
Mausteseos
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
suolaa
1
rkl
ruokosokeria
1
tl
chilijauhetta
1
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Haudutukseen
1
pieni pullo (33 cl) kolajuomaa
1/2
l
omenamehua
Viimeistelyyn
1
limetin mehu
1
punainen chili
2
rkl
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää muut aineet. Hiero mausteseos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli. Voit valmistaa ribsit myös heti, mutta pitkään marinoidusta lihasta tulee parempaa.
  2. Siirrä ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska se helpottaa grillaamista. Kaada kola ja omenamehu kattilaan.
  3. Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä, kunnes sitä on jäljellä noin 1 dl ja se on paksua kastiketta.
  4. Kuumenna grilli täydelle teholle. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5 minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit glaseerauskastikkeella vielä grillauksen lopuksi.
  5. Purista limetin mehu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!  

Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri

Ainekset

500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.

Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.  

Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.

Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle. 

Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Sami Repo

Ronskeina puolikkaina grillatut munakoisot saavat makuparikseen persiljalla ja valkosipulilla maustettua fetaa. Munakoisojen kanssa grillissä tirisevät piimä-sitruunamarinadissa maustuneet broilerinkoivet.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
20

Grillattu feta ja munakoiso

Ainekset

3
munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Persilja-fetaseos
1
ruukku
persiljaa
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
1/2
tl
mustapippuria
ripaus
suolaa
200
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja valkosipuli kulhoon. Sekoita öljy, sitruuna, pippuri ja suola joukkoon. Rouhi feta haarukalla joukkoon.
  2. Puolita munakoisot. Viillä leikkuupintaan ristiviillot. Sivele kaikki pinnat öljyllä ja ripota suolaa päälle.
  3. Grillaa munakoisot kauniin ruskeiksi ja aivan pehmeiksi, molemmin puolin noin 5 minuuttia. Levitä fetaseos kypsille munakoisoille.

Vinkki! Voit paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa runsaassa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa aivan pehmeäksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.

Piimämarinoidut broilerinkoivet

Ainekset

12-16
broilerinkoipinuijaa
Marinadi
1
luomusitruuna
5
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
2
dl
piimää

Työvaiheet

Valmista marinadi vahvaan muovipussiin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu pussiin. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja piimä ja sekoita.

Laita broileri marinadin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Pyyhi enin marinadi pois broilerin pinnasta ennen grillaamista. Grillaa broilerin pinta kunnolla ruskeaksi suoralla lämmöllä. Siirrä epäsuoraan lämpöön esimerkiksi korkeammalle ritilälle ja kypsennä 20-30 minuuttia grillin kansi kiinni, kunnes broileri on läpikypsää.

Vinkki! Voit ruskistaa broilerin pinnan paistinpannussa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Aasialainen congee on kulhoruoka, jossa puuromaisen pehmeäksi keitetylle riisille lasketaan kasviksia, broileria ja kananmunaa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen riisipuuro eli congee

Ainekset

4
dl
jasmiiniriisiä
1
l
mietoa kana- tai kasvislientä
4
broilerin rintafileetä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa
2
kevätsipulia
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
rouhittuja suolapähkinöitä
Lisäksi
sushi-inkivääriä
riisiviinietikkaa
soijakastiketta
seesamiöljyä
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kana- tai kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, kuitenkin niin, että riisi jää tavallista lisäkeriisiä löysemmäksi. Jos haluat todella löysää puuroa, lisää nesteen määrää.
  2. Viipaloi rintafileet. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa 2−3 minuuttia. Lisää broilerit ja paista kypsiksi, fileen paksuudesta riippuen 5−10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita kananmunat veteen kattilaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä munia noin 6 minuuttia. Tällöin keltuaiset jäävät hieman löysiksi. Jäähdytä, kuori ja puolita munat.
  4. Hienonna kevätsipulit ja korianterit. Rouhi suolapähkinät.
  5. Lusikoi riisi annoskulhoihin. Asettele broileria, kevätsipulia, korianteria ja kananmunanpuolikkaat riisin päälle. Lisää suolapähkinät. Kata pöytään sushi-inkivääriä, etikkaa, soijakastiketta, seesamiöljyä ja chilikastiketta.

 

Kommentit (0)

Sienimetsän saalis uppoaa vasikanlihakääryleiden sisälle ja mehevöittää lihan. Syksyinen punakaali hautuu kääryleiden kaveriksi kirsikkahillolla maustetussa liemessä, ja nopea salaatti syntyy sitruunanmehulla piristetystä mangoldista.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t + 15 min
Vaikeustaso
Vaikea

Torvisienillä täytetyt vasikanlihakääryleet, punakaali ja timjami-tyrnikastike

Ainekset

400-500
g
vasikan ulkofileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valko- tai mustapippuria myllystä
2-3
rkl
voita
Sienitäyte
250-300
g
tuoreita tai n. 30 g/2 dl kuivattuja mustatorvisieniä
2
rkl
voita
2
dl
kuohukermaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön. Tee haudutettu punakaali ja timjami-tyrnikastike (ks. ohjeet).
  2. Leikkaa lihasta syiden vastaisesti 8 noin 60 g:n painoista, ohutta viipaletta. Nuiji viipaleet kevyesti ½ cm:n paksuisiksi soikioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Siisti ja pilko tuoreet sienet pieniksi tai liota ja valuta kuivatut sienet. Paista sieniä paistinpannussa, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja paista vielä hetki. Lisää kerma. Paista muutama minuutti, kunnes kerma on imeytynyt sieniin lähes kokonaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Levitä sienimuhennos leikkeiden päälle. Rullaa tiiviiksi rulliksi ja kiinnitä sauma cocktailtikulla.
  5. Paista kääryleiden pintaan nopeasti kaunis väri pannussa voissa ja nosta kääryleet uunivuokaan. Kypsennä uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Liha saa jäädä sisältä hieman roseeksi.
  6. Paista mangoldi (ks. ohje).
  7. Tarjoa vasikanliharullat timjami-kastikkeen, punakaalin ja mangoldin kanssa.

Haudutettu punakaali

Ainekset

500
g
punakaalia
1
dl
kirsikkahilloa
1/2
dl
vettä
1
rkl
siideri- tai valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Siisti ja viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Pane kaikki ainekset kattilaan.
  2. Hauduta kaalia välillä sekoittaen noin 30 minuuttia tai kunnes kaali on pehmeää.

Tumma timjami-tyrnikastike

Ainekset

1/2
pientä sipulia
1
rkl
voita
2
dl
suolatonta lihalientä (esim. Puljonki)
1
dl
vettä
1 1/2
rkl
makeuttamatonta tyrnisosetta (pakaste)
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sherryviinietikkaa
1
tl
sokeria
2-3
timjaminoksaa
n. 1/2
tl
suolaa myllystä
n. 1/2
tl
mustapippuria myllystä
1 1/2
tl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
n. 2
rkl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli paistinpannussa voissa. Lisää lihaliemi, vesi, tyrnisose, soija, etikka, sokeri ja timjaminoksat. Anna kiehua 5–7 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 2/3 alkuperäisestä nestemäärästä.
  2. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi tai poista timjami.
  3. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää ohuena nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 2–3 minuuttia, kunnes kastike suurustuu. Pidä lämpimänä.

Paistettu mangoldi

Ainekset

1
l
mangoldinlehtiä
1
pieni valkosipulinkynsi
1/2
rkl
voita
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja pilko mangoldinlehdet pienemmiksi. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
  2. Kuullota valkosipuli voissa ja lisää mangoldi. Purista sitruunan mehu päälle ja mausta suolalla.
  3. Paista, kunnes mangoldinvarret ovat pehmenneet. Tarjoa heti.

Kommentit (0)