Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Tässä on annos isoon nälkään. Ennen grillaamista entrecôte marinoidaan tummassa oluessa maukkaaksi. Lisukkeeksi haudutetaan eilisen aterialta jääneitä uusia perunoita lihaliemessä. Kastikkeeksi tehdään majoneesi karamellisoidusta sipulista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti 20 min + 4 tuntia
Vaikeustaso
Vaikea

Tumma olutpihvi

Ainekset

600–800
g
entrecôtea tai naudan ulkofileetä
Olutmarinadi
1/2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
dl
tummaa olutta (esim. Krombacher Dark)
1/2
dl
ruokosokeria
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
chilijauhetta
Lisäksi
1
rkl
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita ensin pihvit marinoitumaan. Pane pihvit kaksinkertaiseen vahvaan muovipussiin. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki marinadiainekset pussissa ja kääntele pihvit marinadin peittoon. Sulje pussi hyvin ja nosta se viileään 4 tunniksi. Käännä pussia pari kertaa maustumisen aikana.
  2. Tee majoneesi ja perunat ja laita balsamicoretiisit kypsymään uuniin perunoiden kanssa (ks. ohjeet).
  3. Kuumenna grilliparila. Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja öljyä pinta. Paista pihvejä molemmin puolin noin 3–4 minuuttia, riippuen pihvien paksuudesta. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna lihan vetäytyä pari minuuttia ja leikkaa sitten viipaleiksi.

Annoksessa on paljon runsaita, suun täyttäviä ja raikkaitakin makuja. Juomana toimii tumman marjaisa ja hieman yrttinen Yalumba Organic Shiraz, 12,83 e. Australialaisen viinin kirsikkainen, raikas maku yhdistää annoksen elementit. Oluen ystäville annos vasta onkin nautinto. Englantilaisen Fuller’s Golden Priden, 4,86 e/0,5 l, salmiakkinen maku nostaa annoksen uudelle tasolle. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

 

Sipulimajoneesi

Ainekset

1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
dijoninsinappia tai balsamicosinappia (esim. Aura)
½
rkl
siideriviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
2 1/2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
Lisäksi
1
keskikokoinen makea sipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
siideriviinietikkaa
1
tl
juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se paistinpannussa öljyssä läpikuultavaksi. Jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes sipuli on karamellisoitunut ja se on keskiruskeaa. Lisää etikka. Kääntele hetken aikaa. Siirrä sipuli toiseen kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Valmista majoneesi. Vatkaa keltuainen, sinappi, etikka, suola ja pippuri sähkövatkaimella. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Nosta majoneesi jääkaappiin, jos sipuli ei ole vielä jäähtynyt.
  3. Sekoita jäähtynyt sipuli ja hunaja majoneesiin. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.[ruutu id="1330667"]

Kahteen kertaan kypsennetyt uudet perunat

Ainekset

1
kg
(edellisenä päivänä) keitettyjä uusia perunoita
3
rkl
hienonnettua ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
vettä
1
lihafondikuutio (esim. Knorr)
50
g
juustoraastetta (esim. parmesaani tai emmentaali)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi keitetyt perunat. Voit tarvittaessa myös kuoria ne. Lado viipaleet uunivuokaan (vet. n. 2 l); ripottele ruohosipulia, suolaa ja pippuria väleihin.
  2. Kiehauta vesi ja lihafondi kattilassa. Kaada liemi uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  3. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja lihaliemi on lähes imeytynyt perunaviipaleisiin.

Balsamicoretiisit

Ainekset

24
kpl
(300 g) retiisejä
2
rkl
vaaleaa balsamikastiketta (esim. Rajamäen)
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita balsamikastike, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Pese retiisit ja halkaise ne kulhoon. Kääntele retiisit liemeen.
  2. Levitä retiisit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes retiisit ovat napakan pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)