Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Jonas Eiring KUVA Sami Repo

Skandinaavinen bolognese.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
45 min + kypsennys 4-5 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hirvibolognese

Ainekset

170
g
pekonia
200
g
broilerinmaksoja
2
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerinvartta
1
rkl
tomaattipyreetä
1
kg
jauhettua hirvenlihaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
plo
punaviiniä
5
dl
lihalientä
2
prk
(á 400 g) säilöttyjä tomaatteja
2
laakerinlehteä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
tl
worchestershirenkastiketta
Lisäksi
keitettyä pastaa
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi pekoni. Poista broilerinmaksoista kalvot ja paloittele maksat. Kuori ja kuutioi porkkanat ja sipulit. Hienonna valkosipuli. Kuutioi sellerinvarret.
  2. Paista pekonia padassa alhaisella lämmöllä niin, että rasva irtoaa. Lisää kasvikset pataan ja kuullota pekonin rasvassa muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää broilerinmaksat ja tomaattipyree ja jatka kypsentämistä alhaisella lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Paista jauhettu hirvenliha kuumassa pannussa öljyssä pienissä erissä, jotta se ruskistuu kunnolla. Lisää jauheliha pataan. Kaada punaviini pataan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
  4. Lisää lihaliemi, tomaatit ja laakerinlehdet pataan. Irrota persiljasta lehdet ja laita ne tiiviiseen rasiaan jääkaappiin odottamaan. Hienonna varret pataan. Mausta suolalla, pippurilla ja worchestershirenkastikkeella. Anna kastikkeen hautua alhaisella lämmöllä kannen alla 4–5 tuntia. Voit kypsentää kastiketta myös 125-asteisessa uunissa 5 tuntia.Tarjoa hirvibolognese pastan kanssa. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja raastettua parmesaania.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 173 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tässä ohje! The New York Timesin kikhernemuhennos on uusi somehitti, jota päätyi Maria Veitolan kokkauslistalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

The stew eli kikhernemuhennos

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
prk (á 230 g)
kikherneitä
tl
kurkumaa
½ tl - 1
tl
chililastuja
2
prk (á 250 ml)
kookoskermaa
4
dl
kasvis- tai kanalientä
2
lehtikaalin oksaa
½
ruukkua
minttua
luonnonjogurttia

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta välillä sekoitellen noin 4 minuuttia eli kunnes sipulit saavat väriä.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne pannulle. Mausta kikherne-sipuliseos kurkumalla ja chilillä. Paista kikherneitä pannulla noin 8 minuuttia samalla sekoitellen. Kikherneet paahtuvat, maustuvat ja saavat väriä.  Ota kaksi desiä kikherneitä erilliseen kulhoon tarjoilua varten.
  3. Murskaa osa pannulla olevista kikherneitä puulastalla, näin kastikkeesta tulee täyteläinen muhennos. Lisää kookoskerma ja liemi. Hauduta muhennosta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia eli kunnes siitä sakenee muhennos.
  4. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksut lehtiruodit. Silppua lehdet pienemmiksi paloiksi. Lisää kaali muhennoksen joukkoon hautumaan 5 minuutiksi. Maista muhennosta ja lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa.
  5. Ripottele ennen tarjoilua muhennoksen pinnalle paistetut kikherneet ja silppua pinnalle minttua. Tarjolle muhennos luonnonjogurtin kanssa.

Vinkki!

Kikhernemuhennoksesta saa vegaanisen jättämällä jogurtin pois tai vaihtamalla sen kaurafraicheen. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Pellillä valmistuva kaalikäärylepaistos ei vaadi aikaa, näpertelyä eikä tekniikkaa. Maku on silti mahtava.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Peltikaalikääryleet

Ainekset

3
dl
ohraa
4 1/2
dl
vettä
5
cm
inkivääriä
3
rkl
japanilaista soijakastiketta
1 1/2
rkl
vaaleaa siirappia
1
dl
oliiviöljyä
n. 1/2
kg
keräkaalia
1
salaattisipulin varsi
100
g
suolattuja cashewpähkinöitä
Lisäksi
100
g (n. 1 1/2 dl)
pakastepuolukoita
1
rkl
tummaa sokeria

Työvaiheet

  1.  Ota puolukat sulamaan pieneen kulhoon.
  2. Laita ohra ja vesi kattilaan ja kuumenna vesi kiehuvaksi kannen alla. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna ohran vetäytyä kannen alla.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se soijakastikkeen ja siirapin kanssa. Lisää öljy seokseen.Viipaloi kaali, aseta palat uunipellille ja sivele ne soijaöljyllä. Säästä loppu öljy. Paahda kaaleja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Murskaa puolukat haarukalla ja lisää sokeri.
  5. Valuta vesi pois ohrakattilasta. Sekoita soijaöljy ohraan.
  6. Kaada ohra kaalin joukkoon. Saksi salaattisipulia pinnalle. Lisää pähkinät ja tarjoa heti puolukoiden kanssa.

Kommentit (1)

kotamuori

Miten paljon on 5cm inkivääriä esim dl?

Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Maukkaan jauhelihakeiton salaisuudet? Maustepippurit, rosmariini ja hyvin ruskistettu jauheliha. Valmiiden keittokasvisten ansiosta soppa on pöydässä puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihakeitto

Ainekset

400
g
jauhelihaa
1
sipuli
½
rkl
rypsiöljyä
1
tl
paprikajauhetta
1
l
vettä
2
lihaliemikuutiota
1
ps (750 g)
peruna-keittokasviksia (pakaste)
1
rkl
tomaattipyreetä
10
maustepippuria
1
tl
kuivattua rosmariinia
(suolaa)
dl
persiljaa silputtuna)

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Silppua sipuli. Kuullota sipuli soppakattilassa rypsiöljyssä. Lisää joukkoon paprikajauhe ja jauheliha. Ruskista jauheliha mehevän mureaksi. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot.
  3. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon kohmeiset pakastekasvikset, tomaattipyree, maustepippurit ja rosmariini. Hauduta keittoa 20 minuuttia.
  4. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele keitto silputulla persiljalla.

Kommentit (1)

acca

Tomaattipyreen lisäys tekee keitosta teollisuussopan makuisen.YÖK!
Parempaa ilman tomaattisotkua. Kokeistu on.