Marinoi possunfile kokonaisena ja pariloi se ohuina viipaleina.
Daeji gogi eli korealainen possunfilee
Ainekset
Työvaiheet
- Jos fileessä on kalvoja, poista ne.
- Tee marinadi. Kuori ja lohko sipuli, viipaloi valkosipulit ja hienonna inkivääri. Yhdistä ne soijan, öljyn, sokerin, chilitahnan ja pippurin kanssa. Sekoita possunfilee joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 tunti.
- Jos tarjoat lisukkeena riisiä, keitä se tässä vaiheessa ja irrottele salaatinlehdet.
- Ota liha noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Leikkaa fileestä ohuita viipaleita. Paista öljytyssä grillissä tai parila- tai paistinpannussa kypsiksi, noin 3–6 minuuttia. Kypsennysaika riippuu viipaleiden paksuudesta. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.
- Tarjoa liha salaatinlehteen käärittynä tai sellaisenaan riisin kanssa. Laita halutessasi tarjolle myös chilitahnaa.