Kaupallinen yhteistyö
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.

Kun gluteenittomat croissantit tehdään aitoa ranskalaista reseptiä mukaillen, syntyy kuohkeita ja päältä rapeita herkkuja, jotka vievät kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-14 kpl
Valmistusaika
2,5 h + 8h + 50min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteenittomat croissantit

Ainekset

150 g +
1 rkl
voita
3
dl
maitoa
25
g
hiivaa
3 ¾
dl
vaaleita Jytte-jauhoja
2 ½
tl
psylliumia
1
dl
tomusokeria
2
hyppysellistä
Pansuolaa
1
dl
tomusokeria
0,25
dl
vettä
Siirappi viimeistelyyn:

Työvaiheet

Leikkaa voi 50 gramman paloihin ja jätä huoneenlämpöön pehmenemään.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon hiiva, anna sen liueta maitoon ja sekoita.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, tee kuoppa jauhoseoksen keskelle ja lisää maito pikkuhiljaa joukkoon sekoittaen puuhaarukalla kokoajan pientä ympyrää. Lisää pehmeä voi (1 rkl) nokareina joukkoon ja vaivaa taikinaa vain hetki, kunnes voi on sekoittunut taikinaan ja taikina tuntuu kimmoisalta (voin ei tarvitse sekoittua tasaisesti). Laita taikina kohoamaan kostean liinan alle 1-1,5 tunniksi.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion muotoiseksi, noin 3 mm paksuksi levyksi. Levitä pehmeä voi (50 g) taikinan päälle lastan avulla niin, että taikinalevy on tasaisesti voideltu. Taita taikinan pitkät reunat kohti taikinan keskustaa niin, että taikina on kolmin kerroin. Käännä taiteltu taikina 90 astetta myötäpäivään. Toista sama alusta saakka vielä kaksi kertaa. Jos taikina tarttuu kaulimeen tai leivinalustaan, voit sirotella taikinan päälle kevyesti lisää jauhoja. Taittele taikina lopuksi kevyesti kolminkerroin ja päällystä muovikelmulla. Nosta taikina 6-8 tunniksi jääkaappiin lepäämään.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Avaa taikina ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3-5 mm paksuksi ja noin 20 cm leveäksi pitkäksi suorakulmioksi. Voit jakaa taikinan kahtia ja tehdä tämän kahdessa erässä. Taikina saattaa halkeilla reunoista, mutta halkeamat voi korjata sormin painelemalla. Leikkaa taikinalevystä terävällä veitsellä pitkän mallisia kolmioita. Rullaa kolmiot leveästä päästä alkaen croissanteiksi. Laita croissantit leivinpaperilla päällystetylle pellille uunin keskitasolle paistumaan 12–15 minuutiksi.

Valmista siirappi croissanttien paistuessa.  Kiehauta vesi ja tomusokeri kevyesti paksupohjaisessa kattilassa. Voitele paistetut croissantit siirapilla ja tarjoa tuoreena voin tai hillon kanssa.

Vinkki: Valmista croissanteja kerralla isompi satsi ja pakasta tuoreeltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Jäiset karpalot ja kinuski ovat klassikkopari, joka ansaitsee paikkansa myös jäätelökakussa! Massana on itse tehty, herkullisen pehmeä pikajäätelö, joka saa riisimuroista hauskaa rousketta. Voit tarjota kakun joko jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Kondensoidun maidon ansiosta tämä kakku on pehmeää melko pian pakastimesta ottamisen jälkeen. Voit tehdä kakun valmiiksi pakastimeen hyvissä ajoin ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
20 min + 1 vrk pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalokakku

Ainekset

Pohja
½
dl
kuivattuja karpaloita
100
g
valkosuklaata
4
dl
riisimuroja (gluteenittomia, esim. Semper)
Täyte
4
dl
kuohukermaa
1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa eli dulce de lechea (jääkaappikylmää)
¼
tl
suolaa
Karpalohilloke
200
g
karpaloita
¾
dl
sokeria
Koristelu
kohmeisia karpaloita, kuivattuja karpaloita, kultakoristelugeeliä (esim. Oetker) ja tomusokeria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin karpalohilloke. Mittaa karpalot ja sokeri kattilaan. Keitä viisi minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta välillä sekoittaen. Et tarvitse vettä, sillä karpaloista irtoaa sopivasti mehua, kun ne kuumenevat. Anna jäähtyä.
  2. Hienonna kuivatut karpalot kakun pohjaa varten. Sulata valkosuklaa. Sekoita ainekset riisimurojen kanssa.
  3. Vaahdota kerma ja karamellisoitu kondensoitu maito kuohkeaksi vaahdoksi. Molemmat vaahtoutuvat nopeammin kylminä. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 26 cm) leivinpaperilla. Levitä sen päälle puolet riisimuroseoksesta ja sen jälkeen puolet täytteestä. Lusikoi täytteen päälle karpalohilloketta laikuiksi tai renkaaksi. Vedä veitsenkärkeä tai coctailtikkua hillon läpi niin, että saat marmoroidun kuvion.
  5. Ripottele päälle tasaisesti loppu riisimuroseos. Lisää loppu täyte ja marmoroi jälleen karpalohillokkeella. Jos kaikki karpalohilloke ei tule käyttöön, voit tarjota sen kakun kanssa erikseen.
  6. Pakasta vähintään seuraavaan päivään tai tarpeen mukaan.
  7. Irrota kakku vadille 15–30 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele kultageelillä ja kohmeisilla sekä kuivatuilla karpaloilla. Hunnuta tomusokerilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Lempeän mausteinen kurpitsacurry on ehkä parasta, mitä voit kurpitsoista valmistaa. Curry onnistuu niin myski-, hokkaido- kuin spagettikurpitsastakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoksinen kurpitsacurry

Ainekset

800
g
hokkaido-myski- tai spagettikurpitsaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
rkl
punaista currytahnaa
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
kookosmaitoa
1
dl
vettä
1
rkl
kalakastiketta
1
kanelitanko
½
tl
suolaa
Tillijogurtti
2
rkl
tilliä hienonnettuna
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
Lisäksi
2
dl
täysjyväjasmiiniriisiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kurpitsaa ja sipuleita öljyssä paistokasarissa noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja currytahna ja paista vielä pari minuuttia.
  2. Valuta kikherneet. Lisää ne ja muut curryn aineet kasariin, peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
  4. Hienonna tilli. Sekoita tillijogurtin aineet tasaiseksi kastikkeeksi.
  5. Tarjoa curry riisin ja tillijogurtin kanssa.

Kommentit (1)

TMP

Kiitos ohjeesta! Ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Herkkua!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espanjalaisesta perunatortillasta tulee erityisen hyvää, kun sen päälle lastaa lisukkeilla. Vaikka munakoisosalaatilla sekä romescokastikeella, jonka maku on peräisin paahdetuista paprikoista, kirsikkatomaateista ja manteleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + perunat 20 min + 2–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunamunakas, lämmin munakoisosalaatti ja romescokastike

Ainekset

8
kylmää, keitettyä uuden sadon perunaa
2
kesäsipulia
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
5
kananmunaa
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
50
g
manchegojuustoa (1 dl raastettuna)

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Jäähdytä perunat ja viilennä jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
  2. Tee romescokastike (ks. ohje).
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Viipaloi perunat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipuli ja valkosipuli uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm) öljyssä kypsäksi, 5 minuuttia. Lisää perunat ja paista keskilämmöllä, kunnes perunat saavat hieman väriä ja lämpenevät.
  5. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pannuun perunoiden väleihin ja päälle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakas on pohjasta kypsä, noin 10–12 minuuttia. Tee sillä aikaa munakoisosalaatti (ks. ohje).
  6. Raasta juusto ja ripottele tortillalle. Siirrä pannu uuniin ja kypsennä muutama minuutti, kunnes myös pinta on kypsä.
  7. Tarjoa tortilla lämpimän munakoisosalaatin ja romescon kanssa.

Romescokastike

Ainekset

2
paprikaa
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ps (80 g)
kuorittuja manteleita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
punaviinietikkaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää tomaatit ja jatka paahtamista noin 10 minuuttia. Anna paprikoiden jäähtyä hieman. Irrota niistä sitten kuoret.
  2. Paahda mantelit kullanruskeiksi kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, noin 2–3 minuuttia.
  3. Kuori valkosipulit. Laita kaikki romescon aineet tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa öljyä.

Lämmin munakoisosalaatti

Ainekset

1
pieni munakoiso
2
tomaattia
3
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
raastettua sitruunankuorta
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
ps (70 g)
saksanpähkinöitä
2
dl
kalamataoliiveja

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Kuullota munakoisoa ja valkosipulia kuumassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit ja anna niiden lämmetä.
  3. Raasta sitruunan kuori. Purista 1 rkl mehua pannuun. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna lehtipersilja ja rouhi pähkinät. Yhdistä ne sekä oliivit. Lusikoi seos munakoiso-tomaattipaistokselle. Tarjoa perunatortillan ja romescon kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Romescokastikkeen ainesluettelosta puuttuu paprikat.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, paprikat ovat nyt paikallaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Eteläitalialainen salmoriglio-yrttitahna ja pekonipeitto pitävät huolen, että tämä hirvipaisti on täynnä makua. Paisti muhii meheväksi vuokaan lorautetussa punaviinissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hirvenpaisti salmoriglio

Ainekset

1
kg
hirvenpaistia
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Salmoriglio
1–2
ruukkua oreganoa
1
sitruunan kuori
4
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
pkt (175 g)
pekonia
1
plo
punaviiniä

Työvaiheet

  1. Anna lihan lämmetä huoneenlämmössä noin tunti. Hiero suola ja pippuri pintaan.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna oregano ja raasta sitruunan kuori. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne öljyn kanssa. Sivele seos paistin pintaan ja kääri pekonit ympärille. Kiinnitä cocktailtikuilla tai sido paistinarulla ja laita paisti uunivuokaan.
  3. Työnnä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä paistia uunissa 20 minuuttia. Kaada sitten viini vuokaan, laske lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä valellen paistia vuoassa olevalla viinillä 5–10 minuutin välein, kunnes paistin sisälämpötila on 60 astetta, noin 30 minuuttia. Ota paisti uunista, peitä foliolla ja anna tasaantua 15 minuuttia.
  4. Viipaloi liha ja tarjoa se risoton ja vihreän salaatin kanssa.

Sieni-pähkinärisotto

Ainekset

1
dl
hasselpähkinöitä
1/2-1
l
suppilovahveroita, tatteja tai mustatorvisieniä
1
rkl
voita
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
2
timjaminoksaa
2
dl
valkoviiniä
3 1/2
dl
risottoriisiä
1
dl
parmesaania raastettuna
3
rkl
voita
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

 

  1. Paahda pähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen pari minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Siirrä pois pannusta, anna jäähtyä ja rouhi.
  2. Puhdista ja paloittele sienet. Paista niitä ilman rasvaa, kunnes niistä ei irtoa nestettä. Lisää voi, suola ja pippuri. Paista vielä minuutti. Siirrä sienet sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna vesi ja liemikuutiot kattilassa.
  4. Kuori ja hienonna salotit ja valkosipuli. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Laita timjaminoksa öljyyn. Lisää sipulit ja kuullota läpikuultaviksi, noin 5 minuuttia. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Kaada viini pannuun ja sekoittele, kunnes se imeytyy riisiin. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, koko ajan sekoitellen, yhteensä 15–20 minuuttia. Lisää lientä vasta kun edellinen erä on melkein imeytynyt.
  5. Raasta parmesaani. Poista timjami risotosta. Sekoita sienet, voinokareet ja parmesaani risottoon. Viimeistele pähkinärouheella.

Kommentit (0)