Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Pia Ingberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia + marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen La croquante -salaatti

Ainekset

100
g
punakaalia
100
g
retikkaa
2
kpl
omenaa
1/2
kpl
sitruunan mehu
80
g
saksanpähkinöitä
40
g
pinjansiemeniä
200
g
tuoretta lehtipinaattia
50
g
ranskalaista comté-juustoa
Kastike
2
rkl
vadelmaviinietikkaa
1/2
dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Yhdistä kastikeainekset. Pese ja suikaloi punakaali erittäin ohueksi (esimerkiksi mandoliini-raastimella) ja lisää se kastikkeeseen. Anna marintoitua 30–60 minuuttia.
  2. Pese ja kuori omenat ja retikka. Viipaloi omenat ja suikaloi retikka. Pirskota omenoille hieman sitruunanmehua, jotta ne eivät tummu.
  3. Halutessasi voit paahtaa saksanpähkinät kuumassa uunissa tai pannussa hetken, jotta ne saavat makua ja rapeutta. Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa, varo polttamasta pähkinöitä ja siemeniä, jotta niihin ei tule karvasta makua.
  4. Huuhtele pinaatti hyvin ja valuta se puhtaan keittiöpyyhkeen päällä tai salaattilingossa.
  5. Yhdistä pinaatti, omenat, retikka sekä marinoitu punakaali. Lisää 2/3 saksanpähkinöistä ja pinjansiemenistä. Säästä loput.
  6. Vuole salaatin päälle lastuja comté-juustosta. Ripottele päälle loput siemenet ja pähkinät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Herkullinen vuokaleipä on rapea päältä, pehmeä sisältä.
Herkullinen vuokaleipä on rapea päältä, pehmeä sisältä.

Tässä hyvä perustaikina gluteenittomalle vaalealle leivälle! Leivän kuori paistuu rapeaksi ja mehevä sisus leikkautuu siististi, eikä murustu käsiin. Nopeatekoinen taikinajuuri antaa leivälle makua, kuohkeutta ja jopa sitkomaista tuntua. Alkuperäinen resepti bilberryhill.fi.

Voit varioida leivän koostumusta ja makua lisäämällä taikinaan siemeniä, pähkinöitä tai yrttejä oman maun mukaan. Huomoi, että joudut vähentämään aina jauhojen määrää lisättyjen simenten ja pähkinöiden verran, ettei taikinasta tule liian jähmeää ja leivästä kuivaa. Taikina saa jää hieman tahmean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vuokaleipä nopeaan taikinajuureen

Ainekset

5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
juoksevaa hunajaa tai siirappia
1
rkl
psylliumia (Finax)
1
pss
kuivahiivaa (11 g)
1
dl
kaurajauhoa
1
dl
maissijauhoa
3,5
dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
3
rkl
ruokaöljyä

Työvaiheet

Paistamiseen tarvitset paistovuoan jonka vetoisuus on noin 1,2 -1,4 litraa.

Valmistus

1.Valmista ensin taikinajuuri:

Lämmitä vesi +42 C asteiseksi (reilu käden lämpöinen vesi) ja lisää veteen suola ja hunaja.Sekoita omassa astiassaan keskenään kuivahiiva, psyllium ja 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta. Vispaa seos taikinakulhoon, veden joukkoon. (Jos käytät tuorehiivaa, liuota ensin hiiva lämpöiseen veteen, lisää sen jälkeen muut ainekset).

Laita taikinakulho muovipussiin ja sulje se tai peitä tuorekelmulla. Anna taikinajuuren turvota lämpimässä ja suojaisessa paikassa noin 15 - 20 minuuttia, kunnes juuri on turvonnut noin kaksinkertaiseksi ja kuplii hieman pinnalta.

Huomaa, että taikinajuuri kohoaa runsaasti, valitse siis riittävän suuri taikinakulho taikinan tekemiseen.

2. Lisää loput jauhot taikinajuureen: Maissi- ja kaurajauhot sekä gluteeniton jauhoseos parissa kolmessa erässä, sähkövatkainta ja taikinakoukkuja käyttäen. Sekoita ruokaöljy taikinan joukkoon jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa ja tee tasainen taikina. Taikina alkaa olla valmis kun huomaat miten taikinasta on tullut tasaisen kimmoisa ja kuinka taikina alkaa irtoamaan taikinakulhon reunoilta.

3. Siirrä taikina leivinpaperilla suojattuun tai voideltuun leipävuokaan ja tasoita taikinan pinta vedellä kostetulla ruokalusikalla. Voit lisätä halutessasi päälle pari ripausta gluteenitonta jauhoa. Kohota taikina kaksikertaiseksi liinan alla, noin 30 minuuttia vedottomassa paikassa.

Laita samalla uuni lämpiämään kohotuksen aikana 200 C asteeseen.

4. Paista leipää uunin alemmalla tasolla noin 50 - 60 minuuttia, uunisi tehosta riippuen.

Kun leipä on paistunut kypsäksi, ota se pois vuoasta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi ritilän päällä. Leipä kypsyy vielä hieman jäähtyessään. Jos jätät leivän vuokaan, se vettyy pohjasta ja jää taikinamaiseksi sisältä. Jos haluat säilyttää leivän rapean kuoren, säilytä sitä paperipussissa.

Vaalea gluteeniton vuokaleipä maistuu erilaisten salaattien ja keittojen kanssa. Siitä voi tehdä makoisat välipalaleivät tai retkieväät.

Katso myös nämä reseptit bilberryhill.fi

Gluteeniton pähkinäpataleipä

Gluteeniton kuohkea focaccia

Kaurainen peltileipä, gluteeniton

Kommentit (0)

Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Missä lämpötilassa paistetaan?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pehmeä mascarponevaahto ja karamellisoitu mango ovat täydellinen pari. Tämän ihanan jälkiruoan voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua valmiiksi odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mascarponevaahto ja karamellisoitu mango

Ainekset

1
prk (200 g)
mascarponea
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko
½
ruukku sitruunamelissaa
Karamellisoitu mango
1
mango
1
dl
ruokokidesokeria
1
dl
vettä
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Laita mascarpone, kerma, tomusokeri ja vanilja pyöreäpohjaiseen kulhoon. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se ja kaavi siemenet muiden aineiden joukkoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita se vaahtoon. Laita vaahto jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.

  3. Kuori mango kuorimaveitsellä. Leikkaa hedelmäliha noin 2 cm:n kuutioiksi.

  4. Laita ruokokidesokeri kattilaan. Nosta kattila liedelle ja aloita sokerin karamellisointi miedolla lämmöllä. Kun sokeri alkaa kuplia, kaada vesi nopeasti kattilaan, mutta varo ettet polta kättäsi kuumassa höyryssä. Sekoita sokeri-vesiseos vispilällä tasaiseksi ja siirrä kattila pois liedeltä. Mausta liemi sormisuolalla ja lisää mangokuutiot kuumaan liemeen. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten mangot liemineen jääkaappiin.

  5. Jaa mascarponevaahto tarjoilukulhoihin ja ripottele mangokuutiot päälle. Lusikoi myös karamellilientä kulhoon. Koristele annokset tuoreella sitruunamelissalla. Voit lisätä koristeeksi myös syötäviä kukkia.

Kommentit (0)