Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Agata Bakeryn reseptillä leivotun gluteenittoman patongin pinta rapsahtaa kutsuvasti.

Annoksia
2 patonkia
Valmistusaika
3 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat gluteenittomat patongit

Ainekset

3 1/2
dl
kylmää vettä
20
g
tuorehiivaa
2 1/2
dl
riisijauhoja
2 1/4
dl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
1
rkl
psylliumia
1
rkl
ksantaania
1 1/2
tl
suolaa
75
g
pehmeää voita
1 1/4
dl
durrajauhoja

Työvaiheet

  1. Murenna hiiva veteen ja liuota sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet sekä pehmeä voi nesteeseen ja sekoita taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukulla noin viisi minuuttia. Voit sekoittaa taikinan myös yleiskoneella.
  2. Anna taikinan nousta ja tekeytyä leivinliinalla peitettynä kaksi tuntia. Taikina kohoaa melko maltillisesti.
  3. Kaada taikina gluteenittomalla jauholla jauhotetulle työtasolle ja jaa kahteen osaan. Muotoile kummastakin osasta kapea patonki. Nosta patongit leivinpaperin päälle uunipellille, viillä terävällä veitsellä muutama viilto ja anna kohota leivinliinalla peitettynä puoli tuntia.
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Paista patonkeja uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat väriä pintaansa ja ovat kypsiä.

Vinkki! Durra on yleistymässä kauppojen erikoisjauho-osastoilla. Esimerkiksi Risentalta löytyy 400 g:n pakkaus durrahauhoja.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Sipaise rapeakuorisen maalaisleipäviipaleen päälle erilaisia kasvistahnoja.

Annoksia
4 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahnabaari

Ainekset

Valkopaputahna
2
prk (a 280 g)
valkoisia papuja
(4 valkosipulinkynttä)
2
rkl
sitruunan mehua
1
ruukku
korianteria
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele purkkipavut. Jos käytät valkosipulia, kuori kynnet. Purista sitruunan mehua.
  2. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja lorauta öljy joukkoon koneen käydessä. soseuta karkeaksi tahnaksi.

Punajuuritahna

Ainekset

500
g
punajuuria
1 1/2
dl
cashewpähkinöitä tai manteleita
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
väkiviinaetikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. keitä punajuuret kypsiksi. Keskikokoiset punajuuret kypsyvät noin 40 minuutissa. Leikkaa kannat pois ja vedä kuoret irti hieman jäähtyneistä punajuurista. Lohko punajuuret.
  2. Paahda pähkinöitä muutama minuutti paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa.

Avokadotahna

Ainekset

3
avokadoa
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua
minttua
1/2
dl
avokadoöljyä
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
(pala punaista chiliä)

Työvaiheet

  1. Halkaise ja kuori avokadot, posita kivet. Purista sitruunasta mehu. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi tahnaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 757 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Bataattisiivu paahdetaan leivänpaahtimessa pehmeäksi paahtikseksi. Päälle voi koota omat voikkarilempparit!

Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattitoast

Ainekset

1
keskikokoinen bataatti

Työvaiheet

1. Pese bataatti huolellisesti  ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa noin 2 sentin viipaleiksi.

2. Kypsennä siivu leivänpaahtimessa paahtamalla se kaksi kertaa kovimmalla teholla. Testaa pehmeys ja paahda tarvittaessa vielä kerran.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 757 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Shakshuka on aamiaishitti! Ruokaisampi versio syntyy, kun mukaan sujautetaan munakoisoa ja mustapapuja.

Annoksia
4
Valmistusaika
Valmistusaika 20 min + paistoaika noin 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-papushakshuka

Ainekset

1
tkl
säilöttyjä kypsiä mustapapuja
1
munakoiso
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
2
tlk
tomaattimurskaa
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
jauhettua juustokuminaa
½
tl
chilihiutaleita
½
tl
mustapippuria
4
munaa
½
ruukku
tuoretta lehtipersiljaa

Työvaiheet

1. Kaada säilötyt pavut siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Jätä odottamaan.

2. Poista munakoisosta päät ja leikkaa munakoiso sivuiltaan noin 2 cm:n kuutioiksi.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

4. Kuumenna öljyä kannellisessa paistinpannussa tai paistokasarissa. Paista ensin munakoisopaloja kovalla lämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes ne saavat hyvän värin. Lisää hieman öljyä sekä sipulisilppu, paista vielä muutama minuuttia. Lisää valkosipulisilppu ja kääntele vielä hetki.

5. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola, korianteri, juustokumina, chilihiutaleet ja mustapippuri sekä valutetut pavut. Anna kiehua hiljalleen kuplien ilman kantta noin 20 minuuttia.

6. Tee sitten seokseen neljä koloa ja riko kananmunat niihin.

7. Peitä kannella, ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes kananmunien valkuainen on asettunut, mutta keltuainen on vielä keskeltä valuvaa.

8. Hienonna lehtipersilja ja ripottele ruuan päälle. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos et löydä tarpeeksi kypsiä ja mehukkaista päärynöitä, käytä ruokaan 1 tölkki (400 g) mehuun säilöttyjä päärynöitä valutettuina.

Annoksia
4 pientä pizzaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkapohjaiset päärynä-gorgonzolapizzat

Ainekset

Pohja
600
g (2 isoa)
palsternakkaa
1
dl
kaurahiutaleita
2
kananmunaa
3/4
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
kypsää
päärynää
150
g
gorgonzolaa
1
dl
saksanpähkinöitä
1
ruukku
rucolaa
2
rkl
neitsytoliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele palsternakat. Laita palat monitoimikoneen kulhoon, lisää kaurahiutaleet ja pyöräytä ainekset pienimuruiseksi hakkelukseksi.
  2. Lisää kananmuna ja suola. Jatka sekoittamista, kunnes saat tasaisen seoksen.
  3. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja sipaise paperi öljyllä. Jaa taikina neljään kasaan ja tasoita ne lusikalla pyöreiksi pohjiksi.
  4. Paista pohjia uunissa 20 minuuttia.
  5. Ota pelti uunista ja käännä pizzapohjat ympäri suuren lastan avulla. Sivele pinnat oliiviöljyllä esimerkiksi pullasutia käyttäen. Laita pohjat takaisin uuniin ja paista vielä 10 minuuttia.
  6. Kuori päärynät ja leikkaa ne viipaleiksi. Asettele viipaleet esipaistettujen pizzapohjien päälle. Murustele pinnalle sinihomejuusto. Rouhi saksanpähkinöitä hieman veitsellä ja lisää rouhe pizzoille.
  7. Paista pizzoja vielä 10 minuuttia. Viimeistele pizzat rucolanlehdillä ja pirskottele päälle neitsytoliiviöljyä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)