Soppa365 on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Pekoniin kääritty raparperi grillissä kuulostaa erikoiselta, mutta maistuu herkulta!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin kääritty raparperi grillissä

Ainekset

4-5
Raparperin vartta
1
pkt
(8-10 siivua) pekonia
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Pilko raparperin varret puoliksi eli noin 15 cm pätkiksi. Puolita pituussuunnassa paksuimmat varret. Kuori raparperin ohut kuori sormilla varovasti.
  2. Pyöräytä varret sokerissa niin, että pintaan tarttuu ohut kerros kiteitä. Pyöritä jokaisen varren ympärille yksi pekoni siivu niin, että se peittää koko raparperin.
  3. Nosta pekoniin käärityt varret kuumaan grilliin ja grillaa molemmin puolin noin 5 minuuttia eli kunnes pekoni on paistunut ruskean rapeaksi.

Kommentit (5)

Juzaari
Seuraa 
Liittynyt28.6.2016

Onnea vaan jos tämä on hyvää jonkun mielestä. Pilasi jopa pekonin maun, eipä tarvi kokeilla toiste.

Vierailija

Sisällä oli ohut alkukesän raparperin pätkä; maku oli herkullinen sekoitus makeaa, kirpeää, suolaista ja rasvaista😋

Vierailija

Todella nerokas keksintö 😊
Kokeiltiin tänään ekaa kertaa ja maistui koko porukalle.

Vierailija

Tää kuulosti niin erikoiselta että viime kesänä oli pakko kokeilla. Ei tykätty ...

Mummosi

Todella hyvää. Laittakaa ennakkoluulottomasti kokeiluun 😊

Vain elämää on lisännyt 54 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Vain elämää -sarjassa herkutellaan Artun päivänä upeilla grillipihveillä. Voit valmistaa entrecôten myös paistinpannulla.

Dry aged -lihoja on parhaan mehukkuuden ja maun saavuttamiseksi kuivatettu ja mureutettu useita viikkoja. Niitä myydään hyvin varustelluissa ruoka- ja lihakaupoissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Artun dry aged entrecôte ja grillivihannekset

Ainekset

700
g
vähintään 3 viikkoa kuivatettua entrecôteta
suolaa
Grillivihannekset
4
paprikaa (keltaisia ja punaisia)
2
pienikokoista kesäkurpitsaa
1
pieni munakoiso
1
fenkoli
suolaa ja mustapippuria (myllystä rouhittuna)
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Leikkaa siitä neljä pihviä.
  2. Tee ensin grillivihannekset. Huuhdo kaikki vihannekset ja kuumenna joko paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Paahda kokonaisia paprikoita ilman öljyä kuumalla pannulla, kunnes niiden pinta on lähes kauttaaltaan musta. Siirrä ne kuumina kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä noin 15 minuuttia.
  3. Kun paprikat jäähtyvät, viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin noin viisi senttiä paksuiksi siivuiksi. Tee fenkolista samanlaisia siivuja. Grillaa tai paista fenkoli- ja kesäkurpitsasiivuja noin minuutti per puoli. Siirrä ne keittiöpyyhkeet päälle. Älä laita siivuja päällekkäin, muuten niistä tulee kosteita.
  4. Viipaloi munakoiso pitkittäin samanlaisiksi siivuiksi. Paahda ne samalla tavalla ja siirrä myös syrjään.
  5. Kuori jäähtyneet paprikat käsin. Paahtunut kuori irtoaa helposti. Viipaloi isoihin paloihin. Siirrä kaikki vihannekset isoon kulhoon.
  6. Ota puolet basilikan lehdistä ja murskaa ne morttelissa. Lisää suolaa, pippuria ja noin 8 ruokalusikallista oliiviöljyä sekä etikka. Kaada yrttiöljy vihannesten päälle ja sekoita. Lisää loput basilikanlehdet kokonaisina sekaan. Viipaloi valkosipulinkynsi hyvin ohuiksi siivuiksi ja lisää vihannesten joukkoon.
  7. Paista sitten entrecôtet. Lämmitä paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Hiero pihvien pintaan runsaasti suolaa. Ole antelias, sillä osa suolasta irtoaa kypsennettäessä.
  8. Paista pihvit nopeasti molemmilta puolilta hyvin kovassa lämmössä. Alenna sitten levyn lämpöä tai siirrä pihvit grillissä kohtaan, jossa lämpö on epäsuoraa. Siirrä pihvejä mielummin pihdeillä kuin haarukalla, jotta pinta ei rikkoudu eivätkä lihanesteet pääse karkaamaan. Kiinnitä yhteen pihviin lihalämpömittari, ja jatka kypsennystä, kunnes sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa kokonaisina tai paloiksi leikattuna vihannesten kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi grillata vihannesten joukkoon myös parsaa tai muita sesonkivihanneksia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahda kasviksille grilliraitoja ja kuutioi päälle fetaa. Kreikkalainen kulho yhdistää välimeren parhaat maut.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
valmistusaika 40 min + marinoituminen 4 t

Krekkalaiset kulhot

Ainekset

2
dl
ateriajyviä (esim. Myllärin)
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
munakoiso
2
paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
200
g
fetajuustoa
100
g
vuonankaalia
souvlaki-vartaat
600
g
naudan ulkofilettä tai sisäpaistia
1
sitruuna
4
valkosipulinkynttä
½
ruukkua
oreganoa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vartaat. Leikkaa liha kuutioiksi. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna oregano ja valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Mittaa mukaan öljy ja mustapippuri. Nosta lihapalat marinadiin ja anna maustua 4 tuntia. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon öljy ja suola.
  2. Leikkaa munakoiso siivuiksi. Puolita paprikat, poista siemenet sekä kannat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja vuonankaali. Kuutioi feta.
  3. Nosta lihapalat marinadista ja pujota ne varrastikkuihin. Sivele munakoisojen ja paprikasiivujen pintaan öljyä. Kuumenna paistin- tai parillapannu. Ruskista munakoisosiivut, paprikat ja lihat. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Suolaa liha. Kokoa kulhot.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Tällä kertaa Junior MasterChefissä oli vuorossa joukkuehaaste. Voiton vei täpärästi sininen tiimi, jonka rouhea maatilamenu valloitti tuomarien sydämet. Alkuruokana oli rapukeittoa, pääruoaksi karitsaa kantarellikastikkeella ja lopuksi ihana valkosuklaavaahto raparperimansikkahillolla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Sinisen joukkueen maatilamenu: karitsankyljyksiä ja kantarellikastiketta

Ainekset

6
pientä karitsankyljystä
2
pehmeiksi grillattua tomaattia
bbq-kastiketta
suolaa ja pippuria
Kastike
3
dl
puhdistettuja tuoreita kantarelleja
3
dl
kermaa
75
g
voita
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Sivele osalle kyljyksistä bbq-kastiketta ja toisten päälle grillattua ja muussattua tomaattia. Lisää mausteet. Grillaa kypsiksi (muutama minuutti per puoli, hieman halutusta kypsyysasteesta riippuen.
  2. Valmista kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)