Soppa365 on lisännyt 245 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Pekoniin kääritty raparperi grillissä kuulostaa erikoiselta, mutta maistuu herkulta!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin kääritty raparperi grillissä

Ainekset

4-5
Raparperin vartta
1
pkt
(8-10 siivua) pekonia
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Pilko raparperin varret puoliksi eli noin 15 cm pätkiksi. Puolita pituussuunnassa paksuimmat varret. Kuori raparperin ohut kuori sormilla varovasti.
  2. Pyöräytä varret sokerissa niin, että pintaan tarttuu ohut kerros kiteitä. Pyöritä jokaisen varren ympärille yksi pekoni siivu niin, että se peittää koko raparperin.
  3. Nosta pekoniin käärityt varret kuumaan grilliin ja grillaa molemmin puolin noin 5 minuuttia eli kunnes pekoni on paistunut ruskean rapeaksi.

Kommentit (6)

Juzaari
Seuraa 
Liittynyt28.6.2016

Onnea vaan jos tämä on hyvää jonkun mielestä. Pilasi jopa pekonin maun, eipä tarvi kokeilla toiste.

Vierailija

Sisällä oli ohut alkukesän raparperin pätkä; maku oli herkullinen sekoitus makeaa, kirpeää, suolaista ja rasvaista😋

Vierailija

Todella nerokas keksintö 😊
Kokeiltiin tänään ekaa kertaa ja maistui koko porukalle.

Vierailija

Tää kuulosti niin erikoiselta että viime kesänä oli pakko kokeilla. Ei tykätty ...

Mummosi

Todella hyvää. Laittakaa ennakkoluulottomasti kokeiluun 😊

sprit

Tosi hyvää mutta tarvii tuplamäärän sokeria ja toimii paremmin siten että sokeri ripotellaan pekonin päälle ja sitten vasta kääritään. Raparperiin ei tartu riittävästi sokeria mutta pekoniin tarttuu.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka grillattuja portobellosieniä voisi verrata pihviin, emme tee sitä. Mehevyys ja maku ovat nimittäin omaa luokkaansa. Tarjoa portobellot kikhernetsatsikin ja karamellisoidulla purjolla höystetyn perunasalaatin kanssa, niin lautaseltasi ei puutu mitään.

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut portobellot ja lämmin perunasalaatti

Ainekset

4
portobellosientä
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti
800
g
uusia perunoita
1
pieni
purjo
3/4
dl
öljyä
2
tl
sokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
12
retiisiä
Kikhernetsatsiki
1
dl
kikherneitä (käyttövalmiita, esim. Go Green)
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunanmehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (paista jalat halutessasi esimerkiksi munakkaaseen). Tee terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin että marinadi leviää tasaisesti sienille. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan perunoiden keittämisen ajaksi.
  2. Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) juuri ja juuri kypsiksi, 10–15 minuuttia.
  3. Perunoiden kypsyessä hienonna purjo. Laita öljy, purjo ja sokeri paistinpannuun ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja suola ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
  4. Leikkaa retiisit 4 osaan.
  5. Tee kikhernetsatsiki. Valuta kikherneet siivilässä. Soseuta kaikki tsatsikin aineet sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Litistä keitetyt perunat kevyesti esimerkiksi reikäkauhalla, kaada tarjoilukulhoon ja sekoita kuuma purjo ja retiisit joukkoon.
  7. Grillaa portobellosieniä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutin ajan. Tarjoa pihvit tsatsikin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Jogurttimarinadissa possu mureutuu meheväksi ja saa täyteläisen maun. Tarjoa possu pehmeän tulisen mantelikastikkeen kanssa. Kesän grillisuosikki on valmis!

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
35 min + marinointi 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttipossu ja mantelikastike

Ainekset

800
g
kassleria
1
tl
suolaa
Marinadi
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
savupaprikajauhetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasslerpaisti 3 cm:n viipaleiksi ja viipaleet reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään. Lisää lihat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Tee sillä välin mantelikastike (ks. ohje alla).
  2. Pyyhi marinadi lihojen pinnalta ennen kypsennystä. Kuumenna parila tulikuumaksi ja lisää sille ruokaöljyä. Lisää lihapaloja muutama kerrallaan parilapannulle tai grilliin. Kypsennä välillä käännellen noin 6 minuuttia, kunnes liha on täysin kypsää. Mausta lopuksi suolalla.
  3. Tarjoa possu mantelikastikkeen kanssa.

Mantelikastike

Ainekset

2
cm:n pala
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
limetin mehu
2
dl
kuorellisia manteleita
dl
turkkilaista jogurttia
½
rkl
tummaa siirappia
1–2
tl
sriracha-kastiketta
½
tl
suolaa
1
dl
korianterinlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Pilko ne muutamaan palaan. Purista limetistä mehu.
  2. Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoa jogurttipossun kanssa.

Kommentit (2)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi! Kastikkeen ohje oli jäänyt merkitsemättä julkiseksi. Nyt se näkyy possureseptin alla!

Tätä Mojo- kastiketta tarjoillaan Kanariansaarilla esimerkiksi ryppyperunoiden, eli Papas Arugadas kanssa. Sopii hyvin myös grillatulle lihalle.

Vaikeustaso
Helppo

Punainen Mojo- kastike (Mojo Colorado)

Ainekset

1
Kokonainen valkosipuli
1
tl
Suolaa
200
ml
Oliiviöljyä
1
Kokonainen punainen paprika
1 - 2
tl
Kuminan siemeniä
2
Paahtoleipäviipaletta ilman kuoria
50 - 100
ml
Valkoviinietikkaa
1
tl
Paprikajauhetta

Työvaiheet

1. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Poista siemenet paprikasta ja pilko kuutioiksi.
2. Laita valkosipulin ja paprikan lohkot sekä kuminan siemenet, paprikajauhe, suola, paahtoleipäviipaleet ja 50 ml valkoviinietikkaa yleiskoneeseen ja hienonna tasaiseksi.
3. Lisää öljy vähitellen koneen käydessä. Lisää tarvittaessa valkoviinietikkaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä upeassa Lähi-idän burgerissa maistuvat pehmeä hummus, rouskuva pistaasi ja kermainen feta.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hummus-karitsaburgerit

Ainekset

600
g
karitsan jauhelihaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
1
(luomu)sotruunan kuori
Hummus
1
prk (200 g)
valmista hummusta
1/2
sitruunan mehu
ripaus
ayennepippuria
Pesto
1
dl
kuorittuja suolattomia pistaasipähkinöitä
100
g
fetajuustoa
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukku
minttua tai lehtipersiljaa
1
dl
oliiviöljyä
Lisäksi
4
hampurilaissämpylää
tuoretta rucolaa

Työvaiheet

  1.  Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, ja sekoita ne jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 4 pihviä. Jätä pihvit huoneenlämpöön odottamaan.
  2. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se cayennepippurin kanssa hummuksen joukkoon.
  3. Tee pesto. Rouhi pähkinät, murustele feta ja hienonna valkosipuli sekä minttu. Sekoita peston ainekset yhteen.
  4. Grillaa karitsapihvejä keskilämmöllä noin 1½ minuuttia molemmin puolin.
  5. Halkaise sämpylät ja grillaa niiden leikkuupinta nopeasti kuumaksi. Jos grillissä on parila, käytä sitä. Lusikoi hummusta sämpylöiden leikkuupinnoille ja täytä sämpylät pihvillä, pestolla ja rucolalla.

Vinkki voit korvata peston pistaasipähkinät cashew-pähkinöillä.

Kommentit (2)

Kaitsuli

Nämä erilaiset hamppariversiot ovat tosi kivoja, mutta pysyvä ongelma on leipä. Mistä saisi valmiina hyviä hampparisämpylöitä? Siis en leivo!

Janesky

Helsingissä yksi k-kauppa myy kunnon sämpylöitä lihatiskin takaa, pakasteena olevaa. Ovat olleet erittäin hyviä. Tämänkin sain vahingossa tietää kun juttelin tiskillä ja oli kyse burgereista. Ovat jonkun leipomon valmistamia.