Helsinkiläisravintolan sametinpehmeä vispipuuro tuo silmiin onnen kyyneleet. Se valmistetaan puolukoiden sijaan vadelmista. Viimeisen silauksen antavat sitruuna ja vaniljakerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 pientä annosta
40 min + jäähdytys
Helppo
Ateljé Finnen vadelmavispipuuro ja vaniljakerma
Ainesosat
400
g
(pakaste)vadelmia
1
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
½
sitruunan kuori raastettuna
Vaniljakerma
½
vaniljatanko
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria
Vaiheet
- Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes marjat mehustuvat. Paina marjat lusikalla tiiviin siivilän läpi kulhoon, jotta saat mahdollisimman paljon mehua. Lisää marjoista valuneeseen mehuun vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl vadelmalientä.
- Kiehauta vadelmaliemi kattilassa ja lisää siihen mannasuurimot koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia usein sekoittaen. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se keittämisen lopuksi puuroon. Kaada puuro toiseen astiaan. Anna puuron jäähtyä jääkaapissa kylmäksi, noin 2 tuntia.
- Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
- Keitä vaniljakerma. Halkaise vaniljatanko ja raavi puolikkaan siemenet kattilaan. Lisää myös tangon puolikas, kerma ja sokeri. Keitä 2–3 minuuttia miedolla lämmöllä. Poimi vaniljatanko pois ja anna kerman jäähtyä jääkaappikylmäksi, noin 30 minuuttia.
- Annostele vispipuuro lautasille, kaada vaniljakerma ympärille. Koristele annokset vadelmilla.