Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 522 keittokirjaan.
OHJE Thomas Svartsjö KUVA Tuomas Kolehmainen

Helsinkiläisravintolan sametinpehmeä vispipuuro tuo silmiin onnen kyyneleet. Se valmistetaan puolukoiden sijaan vadelmista. Viimeisen silauksen antavat sitruuna ja vaniljakerma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ateljé Finnen vadelmavispipuuro ja vaniljakerma

Ainekset

400
g
(pakaste)vadelmia
1
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
½
sitruunan kuori raastettuna
Vaniljakerma
½
vaniljatanko
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

 

  1. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes marjat mehustuvat. Paina marjat lusikalla tiiviin siivilän läpi kulhoon, jotta saat mahdollisimman paljon mehua. Lisää marjoista valuneeseen mehuun vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl vadelmalientä.
  2. Kiehauta vadelmaliemi kattilassa ja lisää siihen mannasuurimot koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia usein sekoittaen. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se keittämisen lopuksi puuroon. Kaada puuro toiseen astiaan. Anna puuron jäähtyä jääkaapissa kylmäksi, noin 2 tuntia.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Keitä vaniljakerma. Halkaise vaniljatanko ja raavi puolikkaan siemenet kattilaan. Lisää myös tangon puolikas, kerma ja sokeri. Keitä 2–3 minuuttia miedolla lämmöllä. Poimi vaniljatanko pois ja anna kerman jäähtyä jääkaappikylmäksi, noin 30 minuuttia.
  5. Annostele vispipuuro lautasille, kaada vaniljakerma ympärille. Koristele annokset vadelmilla.

Kommentit (21)

kirstitee

Tämä on aivan valtavan hyvää herkkua, valmistin heti kun Glorian Ruoka oli ilmestynyt. Kokeilin myös mustikoista, oli hyvää sekin vaikka väri mustikoista valmistettuna on vähän ikävämpi. Maku kruunaa! Kiitos ihanasta ohjeesta.

Vierailija

En ole vielä maistanut, ruoka on vasta tulollaan.  Ihmettelin kuitenkin reseptissä muutamaa asiaa. Ensin eroteltiin siivilällä vadelmamehu vadelmaröhnästä. Miksi? Sen jälkeen jatkettiin veden ja sitruunan lisäämisen jälkeen vadelmamehun keittämistä.  Puuro laitettiin toiseen astiaan ilmeisesti tarkoitettaen vadelmaröhnää. Sen jälkeen survottiin  puuro mutta kumpaa siinä nyt tarkoitetaan, vadelmamehua vai vadelmaröhnää, vai onko ne jossakin vaiheessa yhdistettävä toisiinsa? Jos ovat,  niin missä vaiheessa? 

Nipsutin

Edellinen kommentoija: Vadelmat siivilöidään keittämisen jälkeen siksi, että niistä poistetaan siemenet. Siemeniä ei käytetä enää vispipuuron valmistuksessa vaan ne voi laittaa biojätteeseen. Vadelmamehuun lisätään mannasuurimot ja niistä keitetään puuro.  Keittämisen jälkeen vadelmamehusta ja mannasuurimoista syntynyt puuro vatkataan. 

Kp

Just tein viime viikolla mansikkavispipuuroa. Ihan hyvää, mutta puolukka on parempaa.

Hyvääää....

Ravintolassa tämä vispipuuro on senverran kallis, että se jo kirvoittaa kyyneleet silmiin. Suosittelen kotitekoista laittamista, ja reseptin tarkkaa seuraamista, siitä tulee varsinainen makuelämys!

Vierailija

Kyllä herää syvä huoli suomalaisten luetunymmärtämisen tasosta, kun lukee kommentin 2/5.

Vierailija

Kait sen puuron voi antaa jäähtyä kattilassakin ja vatkata siinä. Niin  mä tekisin. Tulee vähemmän tiskattavaa.

Tolkkua

Ei ole järkevää laittaa kuumaa puuroa jäähtymään kotijääkaappiin. Mieluummin kylmään vesialtaaseen samassa keittokattilassa.

sepänsälli

Jääkaappiin lämmin puuro, ei hyvää päivää, mahtaa muut tavarat jääkaapissa pitää....

Vadelman siemenet on kyllä niin pieniä ettei ne tosiaankaan haittaa puurossa, ei mene järkeen mitä ne puurossa haittaa, anatavat vaan lisämakua.

Vierailija

Tää on taas näitä kun ravintolareseptit tarjoillaan muka kotikeittiöihin sopivaksi. Se on pikkusen eri asia viedä vadillinen puuroa jäähtymään ravintolan vaatehuoneen kokoiseen megakylmiöön kuin perusasunnon jääkaappiin. Jäähtytys kylmässä vesialtaassa on hyvä vinkki.

Niistä vadelman siemenistä. Mitään lisämakua niistä ei tule, ja kyllä ne haittaavat. Vadelmansiemenet on niin pieniä, että ne päätyvät joka ikiseen hampaankoloon ja hampaiden väliin, mistä niitä soramuruja sitten joutuu lopun päivää kaivelemaan.. 

Vierailija

Minä taas ihmettelen sitä, että terveellisin osa marjasta laitetaan biojätteeseen. Meillä käytetään koko marja, kun jotain tehdään.
Valmista vadelmamehua voi ostaa kaupasta pelkkää mehupuuroa varten.

Puuroilija

Uskomatonta  :D Mahtava puuro, mutta täällä porukka kommentoi jotain siemeniä ja jääkaapin kokoa.

Jos ei kelpaa, niin tehkää omilla ohjeillanne omat puurot niin kuin lystäätte! Itse mielellään noudatan näitä premium-luokan ohjeita, kuin teen sitä normipuuroa mitä ei tarttee jääkaapissa jäähdyttää. 

Kyllä on maailmassa pieniä ongelmia, ku jaksetaan tälläsestäkin vetää herneet ( tai siis puurot ) nenään.

Vierailija

Minä laitan puurokattilan tiskialtaaseen jossa kylmää vettä ja annan sen jäähtyä siinä,eikä sitä vademamössöä tarvitse erottaa,mikäli ei ole niin hienostunut rouva,ettei halua vadelman siemeniä suuhunsa,Myös kirsikoista,Luumuista,appelsiinistä,ananaksesta,kookoksesta,banaanista,ym hedelmistä,marjoista tulee hyvää vispipuuroa,itse pidän appelsiinistä tehtyä,ja upean värinen se on myös,kokeilkaa

Vierailija

Ei niitä vadelman siemeniä joudu kaivelemaan hampaiden välistä,koloista kun ei ole hampaita,tekarit voi otraa pois suusta kun syö vattupuuroa,

Vierailija

"...mikäli ei ole niin hienostunut rouva,ettei halua vadelman siemeniä suuhunsa,Myös kirsikoista,Luumuista,..."

Jos vain "hienostuneet rouvat" eivät pidä vadelmakivistä puuron joukossa, niin tietänet asian paremmin kuin kukaan muu. Ilmeisesti sinä sitten rouskuttelet puuron joukossa myös ne kirsikan ja luumun kivet?

Näytä kaikki kommentit (21)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.