Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 146 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen

Klassinen juustokakku saa pinnalleen aimoannoksen tuoreista mustikoista tehtyä hilloketta.

Annoksia
16 annosta
Valmistusaika
1 tunti 45 min + 5 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkainen juustokakku

Ainekset

200
g
Digestive-keksejä
100
g
voisulaa
600
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2,5
dl
sokeria
3
kpl
kananmunia
2
tl
vaniljasokeria
200
g
ranskankermaa
350
g
mustikoita
2
dl
tomusokeria
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Tee pohja. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 23 cm). Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää vaniljasokeri ja ranskankerma. Kaada seos pohjan päälle.
  4. Paista uunin alatasolla n. 45 min. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan noin 1 tunti.
  5. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  6. Valmista marjahilloke. Mittaa mustikat, sokeri ja vesi kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri sulaa ja marjat pehmenevät hieman. Ne saavat jäädä osittain kokonaisiksi. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lusikoi hilloke juustokakulle.
Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmahyydykekakku

Ainekset

2
Kpl
Munaa
3/4
Dl
Sokeri
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Tl
Leivinjauhetta
Täyte:
5
Dl
Kerma
150
G
Vadelmahyydykejauhe
1
Dl
Kylmää vettä
Pintaan:
Kiille
Muutama tippa
Punaista elintarvikeväriä
Suklaareunus:
N.150
G
Valkosuklaata
Reunakalvoa
Pursotinpussi
Koristeet pintaan:
Marsipaani kukkia

Työvaiheet

Kakkupohja:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi
Lisää siivilän läpi jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen.
Kaada taikina pinnoitettuun, voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes kakkupohja on kypsä. Irroita pohja vuuasta. Anna pohjan jäähhtyä. Jos kakkupohja tuntuu liian paksulta halkaise se.

Aseta irtopohjavuuan sisäreunaan reunakalvo, laita vuuan pohjalle kakkupohja.
Tee täyte.

Täyte:
Käyttöohje: Vatkaa 5dl kermaa vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kermavaahdon joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Vie hyytymään pakastimeen. Kun kakku on hyytynyt levitä pintaan kiilteen ja elintarvikevärin seos. Irroita kakku vuuasta.

Suklaareunus:

Mittaa reunakalvoa kakun umpärysmitan verran.

Laita suklaa pursotinpussiin ja sulata vesihauteessa. Leikkaa pussiin pieni reikä.

Laita reunakalvo pöydälle leivinpaperin päälle. Pursota suklaalla tiheä ristikko: siksakkia ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan. Kun reunakalvon korkeus on mitoitettu valmiiksi halutun koristeen korkuiseksi, voi siksakkaus ulottua reilusti muovin ylä- ja alareunojen ylikin. Näin muovin alueelle jäävästä kuviosta tulee tasaisen korkea eivätkä kääntökohtiin syntyvät paksummat alueet päädy lopulliseen koristeeseen.

Nosta reunakalvo alustaltaan ja pidä se pingotettuna kummastakin päästä vetäen. Kohdista suikale keskiosastaan kakun reunaa vasten ja paina pintaan kiinni, kakun alareunasta saakka.

Paina kumpikin siipi kakun reunaan kiinni siltä osalta, jossa on suklaapursotusta. Taivuta ylimääräiset hännät irti kakusta.

Laita kakku jääkaappiin, kunnes suklaa on kovettunut. Irrota sitten muovi kakun reunoilta.

Koristele.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Jos rakastat lakritsia, et voi vastustaa näitä puolukkacookieita. Jos et, keksit toimivat mainiosti myös ilman lakua.

Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-puolukkacookiet

Ainekset

200
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
2
dl
puolukoita
1
dl
kuivattuja puolukoita
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
lakritsijauhetta
Päälle
2
(à 19 g)
lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
2
tl
lakritsijauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää taikinaan tuoreet ja kuivatut puolukat.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja lakritsijauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta jauhotetuin sormin nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Painele nokareita hieman kämmenellä.
  4. Leikkaa lakritsitoffeepatukat pieniksi kuutioiksi. Painele ne keksien päälle. Ripottele pinnalle hieman lakritsijauhetta.
  5. Paista cookieita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vetäise cookiet leivinpaperin avulla jähtymään tasaiselle alustalle.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Puolukoita suolaiseen piirakkaan? Kokeile! Tämä vuohenjuustolla ja kylmäsavuporolla täytetty piirakka on herkkua myös niiden mielestä, jotka jättävät puolukat mieluummin väliin. 

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + 40 min paistaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukka-porogalette

Ainekset

2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
juustoraastetta (esim. gouda)
1/4
tl
suolaa
100
g
voita
1/2
dl
vettä
Päälle
1
prk (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1
prk (120 g)
smetanaa
1
muna
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria rouhittuna
100
g
kylmäsavuporoa viipaleina
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2
dl
puolukoita
Viimeistelyyn
tuoreita puolukoita, rosmariinia ja balsamisiirappia

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Aja leikkuuterällä muruiksi. Lisää koneen käydessä kylmä vesi ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  2. Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä ainekset käsin, lisäämällä vesitilkan ja vaivaamalla tasaiseksi. Jos taikina lämpenee valmistuksen aikana, voit antaa sen kiinteytyä jääkaapissa ennen leipomista.  
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Vetäise taikinalevy leivinpaperin avulla pellille.
  4. Sekoita vuohenjuusto, smetana, muna, suola ja mustapippuri keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle, mutta tätä pari kolme senttiä reunoilta täyttämättä.
  5. Hienonna poro ja rosmariini. Pyöräytä poro, puolukat ja rosmariini keskenään ja levitä täytteen pinnalle. Nostele reunat rennosti täytteen päälle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
  7. Viimeistele piirakka tuoreilla puolukoilla ja rosmariinilla, ja viiruta se balsamisiirapilla ennen tarjoilua.  

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
N. 20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Murohatut

Ainekset

75
g
Voita
1 1/2
Dl
Vettä
1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
3
Kpl
Munaa
Murotaikina:
50
G
Voita
1/4
Tl
Vanilijasokeria
1/4
Dl
Sokeri
N.1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Tuulihattu taikina:

Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.

Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen. Ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa seosta isolla tyllalla.

Murotaikina:

Vatkaa voi, vaniljasokeri ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää jauhot ja vatkaa alhaisella nopeudella, kunnes se on muuttunut murenevaksi taikinaksi. Purista taikina kädellä kulhoon. Laita taikina keittiötasolle, kauli ohueksi levyksi ja painele muotilla pipareita.

Nostele tuulihattujen päälle piparit.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.

Täytä hauluamallasi täytteellä.

Kommentit (0)