
Puoli kiloa suklaata sisältävä death by chocolate -kakku on radiojuontaja Anni Hautalan bravuuri.
Radiojuontaja Anni Hautala tietää, että suklaa maistuu aina.
"Death by chocolate -kakku on naapurustoni suursuosikki. Tein kakkua vapuksi, ja se oli hitti. Nimi kertoo jo aika paljon, sillä kakku sisältää melkein puoli kiloa suklaata", Anni kertoi Glorian Ruoka & Viinille.
"Rakastan suklaakakkua, ja etsin ikuisesti täydellistä ohjetta. Tämä ohje on peräisin amerikkalaiselta nettisivulta, ja olen muokannut ohjetta muutaman muun reseptin avulla. Kakkua ei saa paistaa liikaa, ettei se kuivu – vain puoli tuntia."
Death by chocolate -kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm).
- Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää sokeri ja vatkaa kevyesti sähkövatkaimella.
- Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen. Lisää voi-suklaaseos ja ranskankerma taikinaan varovasti käännellen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla 25 minuutin paistamisen jälkeen. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Jos haluat kakun keskustasta taikinamaista, jätä kakku keskeltä pehmeäksi ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Anna kakun jäähtyä.
- Tee kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa ja ota pois liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulaa. Anna seoksen jäähtyä noin 10 minuuttia.
- Leikkaa kakku 2 kerrokseen. Nosta pohjakerros tarjoiluvadille. Levitä kolmannes kuorrutuksesta täytteeksi kakun väliin, nosta toinen kakkukerros päälle ja kuorruta kakku suklaalla.
- Anna kuorrutuksen jähmettyä vähintään 15 minuuttia. Koristele halutessasi kuivatuilla ruusunnupuilla.
Vinkki: Ruusunnuppuja myyvät tee- ja luomukaupat.
Hiekkahentuset on yhdyssana!