Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1792 reseptiä.
Linkitetty 380 keittokirjaan.
Ohje: Anni Hautala Kuva: Reetta Pasanen

Puoli kiloa suklaata sisältävä death by chocolate -kakku on radiojuontaja Anni Hautalan bravuuri.

Radiojuontaja Anni Hautala tietää, että suklaa maistuu aina.

"Death by chocolate -kakku on naapurustoni suursuosikki. Tein kakkua vapuksi, ja se oli hitti. Nimi kertoo jo aika paljon, sillä kakku sisältää melkein puoli kiloa suklaata", Anni kertoi Glorian Ruoka & Viinille.

"Rakastan suklaakakkua, ja etsin ikuisesti täydellistä ohjetta. Tämä ohje on peräisin amerikkalaiselta nettisivulta, ja olen muokannut ohjetta muutaman muun reseptin avulla. Kakkua ei saa paistaa liikaa, ettei se kuivu – vain puoli tuntia."

Annoksia
12 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Death by chocolate -kakku

Ainekset

225
g
tummaa suklaata
150
g
voita
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1
vaniljatangon siemenet
4
rkl
ranskankermaa
Kuorrutus
1 1/2
dl
kuohukermaa
250
g
tummaa suklaata
(luomuruusunnuppuja)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm).
  2. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää sokeri ja vatkaa kevyesti sähkövatkaimella.
  3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen. Lisää voi-suklaaseos ja ranskankerma taikinaan varovasti käännellen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla 25 minuutin paistamisen jälkeen. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Jos haluat kakun keskustasta taikinamaista, jätä kakku keskeltä pehmeäksi ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Anna kakun jäähtyä.
  5. Tee kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa ja ota pois liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulaa. Anna seoksen jäähtyä noin 10 minuuttia.
  6. Leikkaa kakku 2 kerrokseen. Nosta pohjakerros tarjoiluvadille. Levitä kolmannes kuorrutuksesta täytteeksi kakun väliin, nosta toinen kakkukerros päälle ja kuorruta kakku suklaalla.
  7. Anna kuorrutuksen jähmettyä vähintään 15 minuuttia. Koristele halutessasi kuivatuilla ruusunnupuilla.

Vinkki: Ruusunnuppuja myyvät tee- ja luomukaupat.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 565 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Satu Kemppainen

Tuulomantorttu, mokkapalojen vaaleataikinainen serkku, on kotitaloustuntien klassikko. Sen juju on kermaviili, joka tekee pohjasta erityisen mehevän.

Annoksia
64 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuulomantorttu

Ainekset

200
g
voita
3
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
Kuorrutus
100
g
voita
4
rkl
vahvaa, kuumaa kahvia
7
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
Pinnalle
1/2
dl
kookoshiutaleita ja -lastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi ne vaahtoon.
  3. Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja -lastuja.

Vinkki! Jos et välitä kookoksesta, koristele palat vaahtokarkeilla.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Nämä helpot ja herkulliset pikkuleivät syntyvät nopeasti ja ovat hyvin muunneltavissa. Löysin ohjeen Valion Halloween -resepteistä

200 g Valio voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
150 g minttusuklaata TAI tavallista maitosuklaata TAI valkosuklaata - oman maun (ja mitä sattuu kaapissa olemaan...

Annoksia
n. 30 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhelpot ja -hyvät pikkuleivät

Työvaiheet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lisää taikinaan rouhittu suklaa ja pähkinät. Älä rouhi niitä liian pieneksi, sillä "sattumat" lisäävät mukavasti suutuntumaa.
Lusikoi pellille ruokalusikallinen taikinaa kekoihin väljästi (max. 8 keksiä/pelti), jotta keksit mahtuu leviämään.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 min per pelti.
Pikkuleivät ovat parhaimmillaan, kun ulkoreunat ovat mureat ja keskeltä vähän sitkeitä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1792 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee valkoinen pizza vaihtamalla tomaattikastike vaihteeksi ricottajuustoon! Marjat antavat pizzaan ihanaa hapokkuutta tomaatin tapaan.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricotta-marjapizza

Ainekset

Pizzapohjat
1 1/2
dl
vettä
15
g (noin 1/3 pkt)
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
3
dl
00-vehnäjauhoja tai durumjauhoja
Täytteet
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raasteena
1
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
Yrttiöljy
3
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, lehtipersiljaa, minttua)
1/2
dl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan, vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Puolita taikina. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi soikioiksi ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Jaa ricotta ohueksi kerrokseksi pizzoille. Raasta ja ripottele parmesaani päälle. Levitä marjat pizzoille. Paista pizzoja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
  3. Pizzan paistuessa mittaa yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä kinkut ja pirskota yrttiöljyä kuumille pizzoille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yllätä illallisvieraasi supertrendikkäällä jäätelöllä! Siinä maistuvat kookos ja Japanista maailmalle levinnyt matcha, jonka voi bongata nykyisin jopa helpommin jälkiruuasta kuin teekupista.

Annoksia
12
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-kookosjäde

Ainekset

1
prk
kondensoitua maitoa
3
dl
kuohukermaa
1 1/2
rkl
matcha-jauhetta
1/2
vaniljatanko
2
dl
kookoskermaa, jossa on rasvaa 24 %
1/2
sitruunan mehu
Päälle
kookoslastuja tai -hiutaleita

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito, kuohukerma ja kookoskerma jääkaapissa. Vatkaa kondensoitu maito, kuohukerma ja matcha-jauhe keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Tämä vie noin viisi minuuttia. Matcha liukenee joukkoon pikkuhiljaa.
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaan siemenet joukkoon.
  3. Valuta kookoskermasta neste pois ja vatkaa jäljelle jäävä tiivis osa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muuhun massaan. Purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita varovasti.
  4. Pakasta noin neljän tunnin ajan. Massaa ei tarvitse sekoittaa välillä.
  5. Koristele kookoslastuilla tai hiutaleilla.

Kommentit (0)