Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 354 keittokirjaan.
Ohje: Anni Hautala Kuva: Reetta Pasanen

Puoli kiloa suklaata sisältävä death by chocolate -kakku on radiojuontaja Anni Hautalan bravuuri.

Radiojuontaja Anni Hautala tietää, että suklaa maistuu aina.

"Death by chocolate -kakku on naapurustoni suursuosikki. Tein kakkua vapuksi, ja se oli hitti. Nimi kertoo jo aika paljon, sillä kakku sisältää melkein puoli kiloa suklaata", Anni kertoi Glorian Ruoka & Viinille.

"Rakastan suklaakakkua, ja etsin ikuisesti täydellistä ohjetta. Tämä ohje on peräisin amerikkalaiselta nettisivulta, ja olen muokannut ohjetta muutaman muun reseptin avulla. Kakkua ei saa paistaa liikaa, ettei se kuivu – vain puoli tuntia."

Annoksia
12 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Death by chocolate -kakku

Ainekset

225
g
tummaa suklaata
150
g
voita
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1
vaniljatangon siemenet
4
rkl
ranskankermaa
Kuorrutus
1 1/2
dl
kuohukermaa
250
g
tummaa suklaata
(luomuruusunnuppuja)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm).
  2. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää sokeri ja vatkaa kevyesti sähkövatkaimella.
  3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen. Lisää voi-suklaaseos ja ranskankerma taikinaan varovasti käännellen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla 25 minuutin paistamisen jälkeen. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Jos haluat kakun keskustasta taikinamaista, jätä kakku keskeltä pehmeäksi ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Anna kakun jäähtyä.
  5. Tee kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa ja ota pois liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulaa. Anna seoksen jäähtyä noin 10 minuuttia.
  6. Leikkaa kakku 2 kerrokseen. Nosta pohjakerros tarjoiluvadille. Levitä kolmannes kuorrutuksesta täytteeksi kakun väliin, nosta toinen kakkukerros päälle ja kuorruta kakku suklaalla.
  7. Anna kuorrutuksen jähmettyä vähintään 15 minuuttia. Koristele halutessasi kuivatuilla ruusunnupuilla.

Vinkki: Ruusunnuppuja myyvät tee- ja luomukaupat.

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista piirakkataikinasta valmistuvat keksit saavat viimesilauksen sormisuolasta.

Annoksia
8 cookieta
Valmistusaika
10 min + 5 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-pähkinäcookiet

Ainekset

1
pkt
kauramurotaikinaa (esim. Myllyn paras)
½
dl
cashewpähkinöitä
80
g
suklaanappeja
80
g
fudgepaloja
sormisuolaa

Työvaiheet

1 Sulata taikina ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Rouhi pähkinät. Murusta taikina leivontakulhoon. Kaada joukkoon suklaanapit ja pähkinät. Murusta sekaan fudgepalat. Sekoita sattumat hyvin taikinan joukkoon. Muotoile 8–10 palloa leivinpaperille pellille.

3 Litistä pallot kekseiksi. Sirottele jokaisen keksin päälle vähän sormisuolaa. Paista 5–7 minuuttia eli juuri ja juuri kypsiksi.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 544 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mummolatyylinen kerroskiisseli yhdistää kermaisen maitokerroksen ja raikkaat appelsiinit. Annostele laseihin ja lusikoi jääkylmänä.

Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-kerroskiisseli

Ainekset

Maitokiisseli
5
dl
täysmaitoa
3
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Appelsiinikiisseli
4
dl
appelsiinitäysmehua
2
rkl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
(2
tl
luomuappelsiinin kuorta raastettuna)
1-2
luomuappelsiinia
Pinnalle
1
rkl
sokeria
luomuappelsiinin kuorta raastettuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maitokiisseli. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito, maissitärkkelys, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä kiisseliä kolme minuuttia. Kaada se kulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.
  2. Valmista sitten appelsiinikiisseli. Mittaa appelsiinimehu, perunajauhot, sokeri ja halutessasi appelsiinikuoriraaste kattilaan. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi puuhaarukalla sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja nosta kattila sitten liedeltä. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä.
  3. Kuori appelsiini veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää ne appelsiinikiisseliin (jätä halutessasi osa hedelmälohkoista kerroskiisselien pinnalle).
  4. Lusikoi kiisseleitä kerroksittain laseihin. Koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

 

Vinkki! Voit keittää kiisselin myös pohjaanpalamattomaan Kiehu-maitojuomaan. Varaa kiisseleihin eri tärkkelykset: maissitärkkelys tekee maitokiisselistä herkullisen lohkeavaa, perunajauhot taas appelsiinikiisselistä kauniin kirkasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohmeiset, sokerilumiset karpalot nautitaan ihanasti kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalot ja kahvikinuski

Ainekset

4
dl
jäisiä karpaloita
1
dl
tomusokeria
2
dl
vahvaa kahvia
2
dl
ruokosokeria
2
dl
kuohukermaa
75
g
voita
½
tl
vanilja-aromia
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
  3. Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hanna Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Resepti ja kuva: Hanna Pihlaja

Jälkiruoka, jolla hurmaat illallisvieraat! Marengista, kookoksesta, ruusuisesta kermavaahdosta, granaattiomenasta ja vadelmista syntyvä herkku on kuin kukkaketo pilvenhattaralla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hempeilijän marenkiherkku

Ainekset

1
granaattiomena
1
rasia
vadelmia
2
dl
kermaa
1 1/2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
ruusun terälehtihilloa
9
kpl
pieniä marenkeja
1
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Aloita esivalmisteluista. Erottele granaattiomenan siemenet. Mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, huuhtele ne varoen ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
  2. Säästä 1 marenki sekä vähän kookoslastuja ja granaattiomenan siemeniä koristeesi. Murenna loput marengit annosmaljoihin (säästä myös isompia paloja). Lisää kookoslastut.
  3. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita ruusun terälehtihillo kevyesti kermavaahdon joukkoon.
  4. Lisää annosmaljoihin granaattiomenan siemenet. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja lisää vadelmat.
  5. Koristele annokset granaattiomenan siemenillä sekä kookos- ja marenkimurulla. Tarjoa heti.

 

Vinkki! Ruusun terälehtihilloa myy ainakin Stockmann. Mikäli sitä ei ole saatavilla, voit korvata sen lisäämällä kermavaahdon joukkoon 1 tl ruusuvettä.

Kommentit (0)