Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 379 keittokirjaan.
Ohje: Anni Hautala Kuva: Reetta Pasanen

Puoli kiloa suklaata sisältävä death by chocolate -kakku on radiojuontaja Anni Hautalan bravuuri.

Radiojuontaja Anni Hautala tietää, että suklaa maistuu aina.

"Death by chocolate -kakku on naapurustoni suursuosikki. Tein kakkua vapuksi, ja se oli hitti. Nimi kertoo jo aika paljon, sillä kakku sisältää melkein puoli kiloa suklaata", Anni kertoi Glorian Ruoka & Viinille.

"Rakastan suklaakakkua, ja etsin ikuisesti täydellistä ohjetta. Tämä ohje on peräisin amerikkalaiselta nettisivulta, ja olen muokannut ohjetta muutaman muun reseptin avulla. Kakkua ei saa paistaa liikaa, ettei se kuivu – vain puoli tuntia."

Annoksia
12 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Death by chocolate -kakku

Ainekset

225
g
tummaa suklaata
150
g
voita
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1
vaniljatangon siemenet
4
rkl
ranskankermaa
Kuorrutus
1 1/2
dl
kuohukermaa
250
g
tummaa suklaata
(luomuruusunnuppuja)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm).
  2. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää sokeri ja vatkaa kevyesti sähkövatkaimella.
  3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen. Lisää voi-suklaaseos ja ranskankerma taikinaan varovasti käännellen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla 25 minuutin paistamisen jälkeen. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Jos haluat kakun keskustasta taikinamaista, jätä kakku keskeltä pehmeäksi ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Anna kakun jäähtyä.
  5. Tee kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa ja ota pois liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulaa. Anna seoksen jäähtyä noin 10 minuuttia.
  6. Leikkaa kakku 2 kerrokseen. Nosta pohjakerros tarjoiluvadille. Levitä kolmannes kuorrutuksesta täytteeksi kakun väliin, nosta toinen kakkukerros päälle ja kuorruta kakku suklaalla.
  7. Anna kuorrutuksen jähmettyä vähintään 15 minuuttia. Koristele halutessasi kuivatuilla ruusunnupuilla.

Vinkki: Ruusunnuppuja myyvät tee- ja luomukaupat.

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Äitin ohjevihkosesta kopioitu ohje, jota olen käyttänyt sitten kotoonta pois muuttamisen.

Hieman poikkeava lettutaikina, koska rasvaa ei tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle (, koska taikinassa on öljyä)

Annoksia
10 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

Vatkaa maidon joukkoon muut aineet. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja.
Ja rasvaa ei tosiaankaan tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kauravohvelit

Ainekset

5
Dl
vettä
2
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Öljyä tai margariinia
Ripaus
Suolaa
1
Tl
Sokeri
n. 4
Dl
Kaurajauho
2
Tl
Leivinjauhe

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi. Riko joukkoon munat ja sekoita. Lisää rypsiöljy tai sulatettu margariini, sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon kaurajauho. Anna taikinan turvota hetki.
Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai margariinilla ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Miksi lusikoida muffinitaikina vuokiin? Paista taikina ronskisti levynä pellillä, kuorruta ja paloittele. Näiden suklaamuffinien mehevyyden takaa taikinaan raastettu kesäkurpitsa.

Annoksia
20 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-kesäkurpitsamuffinit pellillä

Ainekset

300
g
leivontasuklaata
4 1/2
dl (noin 400 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
3
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
kanelia
1
dl
mantelirouhetta
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
omenahilloa
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila liedeltä sivuun jäähtymään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään puolet suklaasta, kesäkurpitsaraaste, kuiva-aineet, öljy, hillo ja hunaja. Älä vaivaa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi ja paista 20 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä, kaada loppu suklaa päälle ja leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Annoksia
27 cm piirakka
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nektariini-jugurttipiirakka

Ainekset

Murotaikinapohja:
100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
1
Kpl
Kananmuna
1
Tl
Leivinjauhetta
1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1 1/2
Dl
Ruisjauhoja
Pinnale:
1
Kpl
Kananmuna
3/4
Dl
Sokeria
50
G
Pehmeää voita
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Tl
Vaniljasokeria
1
Tl
Leininjauhetta
Jugurttitäyte:
150
G
Turkkilaistajugurttia
1
Kpl
Kananmuna
n.2
Rkl
Sokeria
n.5
Kpl
Nektariineja

Työvaiheet

Pojhja:
Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Sekoita vehnäjauhot,ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita käsin tasaiseksi. Painele sormilla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Piirakkataikina:
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita 7 min. Levitä taikina pohjan päälle.

Jugurttitäyte:
Sekoita jugurttitäytteen kaikki aineet keskenään. Pursota täyte raidoiksi piirakkataikinan päälle. Leikaa nektariinit viipaleiksi levittele pintaan.

Paista 200 asteessa, 20-30 minuuttia.

Kommentit (0)