Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 232 keittokirjaan.

Rapealla pohjalla ja sitruksisella täytteellä ihastuttava piiras on ottanut mallia amerikkalaisesta isosiskostaan, Key Lime Piesta. Tämä helppo piirakkaresepti kannattaa laittaa takataskuun yllätysvieraiden tai yllättävän sitruunan himon varalle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Vaikeustaso
Helppo

Lime-sitruunapiiras

Ainekset

Pohja
12
kpl
Digestive-keksejä
100
g
Arla voita
1
rkl
sokeria
Täyte
2
prk (a´ 200 g)
Arla Keittiö Sitruuna-limerahkaa
2
munankeltuaista
½
limen kuori
½
limen mehu
1 ½
tl
vaniljasokeria
Päälle
2
dl
Arla kuohukermaa
1 ½
rkl
sokeria
1
dl
minttua hienonnettuna

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Murskaa keksit ja sulata voi.  Sekoita keksimurut ja voi yhteen, kunnes niistä muodostuu taikinamainen seos. Painele seos vuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja laita uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

Tee täyte pohjan paistuessa. Kaada kulhoon Arla Keittiö lime-sitruunarahka ja munankeltuaiset. Vispaa tasaiseksi.

Pese lime huolella ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi. Lisää täytteeseen limen kuoret, limen mehu ja vaniljasokeri ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja laita uuniin 15 minuutiksi. Anna piirakan jäähtyä.

Valmista kermakuorrute piirakan päälle. Vaahdota Arla kuohukerma ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Nosta minttukermavaahto jäähtyneen piirakan päälle juuri ennen tarjoilua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihana murupohjainen omenapiirakka ei syömättä jää ja sitä haluaa aina vain lisää, niin kauan kuin sitä riittää.
Kylmänä maukkaan herkullisen raikasta. Murumainen pohja, murutkin tulevat syötyä viimeistä murua myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Murupohja-omenapiirakka (taikina sekoitetaan)

Ainekset

150
g
voita
vajaa 1 dl sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
kanamunan keltuainen
Täyte:
omenahilloa tai -sosetta
2 - 3
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

Sulata voita 30 sekunttia (mikron kestävässä) leivontakulhossa mikrossa.
Lisää päälle kuivat aineet ja sekoittele ne siinä päällä, niin että leivinjauhe hyvin sekoittuu jauhoihin.
Lisää sitten kanamunan keltuainen.
Sekoita puuhaarukalla tai käsin taikina.
Painele taikina kostein käsin piirakkavuokaan, älä jätä reunoja.
Levitä sitten pohjan päälle omenahillo tai -sose, n. puolen sentin kerros.
Huuhtele omenat ja kuori, leikkaa niistä sopivia viipaleita, asettele ne sitten omenahillon päälle.
Ripottele omenaviipaleiden päälle hiukan kanelia ja sokeria.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.

Kommentit (6)

Vierailija

Luuln että olisi hyvää mutta oikeasti petyin... Pohja oli niin perunajauhoinen että piti moneen kertaan tarkistaa olinko mitannut oikein määrän. Omenapiirakassa hillo tekee siitä vielä erityisen hankalan leikattavan ja syötävän. Yleensä piirakat kyllä syödään viimeistä murua myöten, tämän kohdalla tuskin niin käy...

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

No nyt olet jotenkin epäonnistunut siinä, oliko liian kosteaa omenahilloa, minulla tuli oikein todella hyvää, että olisi syöty vaikka kuinka paljon ja todella tulee 1 dl perunajauhoja, koska ilman sitä ei ainakaan saisi vuoasta kovin helposti otettua, kun littaisi pohjaan kiinni. 😊

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Muistitko laittaa oikean määrän vehnäjauhoja ja paistaa kypsäksi, koska paistoaika vaihtelee eri uuneissa ja paisto-0minaisuudet vaihtelevat, voi myös paistaa keskitasolla vähän kauemmin, kunnes näyttää päältä kypsältä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Huom, tähän kuuluu ehdottomasti voi.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu piirakka.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Älä tyydy silkkaan suklaaseen, vaan mausta mousse paahteisenmakui­sella tahinilla. Vaikeinta valmistuksessa on odottaminen, sillä suklaaseos saa levätä jääkaapissa tunteja ennen vaahdotusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 2–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-suklaamousse

Ainekset

100
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
tahinia
Lisäksi
1
rs
syötäviä kukkia
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Hienonna suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaan päälle kul­hoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tahini joukkoon.

  2. Laita suklaaseos jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli.

  3. Vaahdota kylmä suklaaseos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa syötävillä kukilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä koristeltuna.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kinuski valmistetaan perinteisesti kuohukermasta ja fariinisokerista, mutta sen keittäminen onnistuu myös kasvikermoista. Tässä jälkiruoassa kinuski pääsee vegaanisen pannacottan seuraan.

Vinkki: Vegaanisen pannacottan voi hyydyttää vegegelin lisäksi hyytelösokerilla. Kinuskiin käytettävän soijavispin voi puolestaan korvata kauravispillä. Kauravispit poikkeavat toisistaan hieman, joten kinuskin keittoaika voi hieman vaihdella, kuten myös valmiin kinuskin rakenne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Kookospannacotta ja vegaaninen suolakaramellikinuski

Ainekset

400
ml
kookosmaitoa
½
prk
soijavispiä (Alpro)
½
dl
sokeria
½
ps
vegegel-hyytelöimisainetta (Dr Oetker)
Vegaaninen suolakaramellikinuski
½
prk
soijavispiä (Alpro)
1
dl
fariinisokeria
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
1
dl
pähkinäsekoitusta

Työvaiheet

  1. Kaada pinnoitettuun kattilaan kookosmaito, kasvivispi, sokeri ja vegegel.

  2. Kuumenna seos nopeasti höyryäväksi.

  3. Jaa annoslaseihin ja anna jäähtyä. Nosta pannacotat jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

  4. Tee sillä aikaa kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä ja kiinteytyä loppuun huoneenlämmössä tai nopeuta jäähtymistä jääkaapissa. Kääntele pähkinät kinuskiin ja nosta hyytyneiden pannacottien päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-kauracrumble

Ainekset

10
tuoretta luumua
2
rkl
voita
2
rkl
fariinisokeria
Crumble
3
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
fariinisokeria
150
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.

  2. Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  3. Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)