Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Puolukka ja lakritsi ovat kenties yllättävä makupari, mutta liitto toimii. Jälkiruoan viimeistelevät rapeat mantelilehdet.

OIKAISU: Numerossa 8/2013 sivulla 34 julkaistussa mantelilehtien ohjeessa oli virheitä. Vehnäjauhojen määrä ei ole 1 dl vaan 1/2 dl. Sokerin ei myöskään tarvitse sulaa voihin, toisin kuin lehdessä julkaistussa ohjeessa neuvottiin. Toimitus pahoittelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lakritsimousse

Ainekset

250
g
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
1/2
rkl
sokeria
1
tl
vanilijasokeria
3/4
tl
lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
ripaus suolaa
Lisäksi
puolukkalientä
mantelilehtiä
puolukoita

Työvaiheet

  1. Valmista puolukkaliemi (ks. ohje).
  2. Vaahdota mascarpone ja kerma sähkövatkaimella jämäkäksi vaahdoksi. Mausta sokereilla, lakritsilla ja suolalla.
  3. Pane mousse isosuiseen pursotinpussiin ja pursota 6 tarjoilumaljaan. Nosta astiat peitettynä viileään vähintään siksi ajaksi, kun valmistat mantelilehdet (ks. ohje).
  4. Lisää puolukkalientä ja pari puolukkaa annoksille. Koristele mantelilehdillä.

Puolukkaliemi

Ainekset

2 1/2
dl
puolukoita
1/2
dl
puolukoita
5
dl
vettä
2 1/2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Survo puolukoita kevyesti kattilan pohjalla; jätä 1/2 dl puolukoita annosten koristeeksi. Lisää vesi ja sokeri ja keitä voimakkaasti 7–10 minuuttia, kunnes vedestä on haihtunut noin kolmannes
  2. Siivilöi kuoret pois ja anna jäähtyä. Nosta liemi jääkaappiin odottamaan tarjoamista. Mikäli liemi saostuu kylmässä liikaa, notkista se sekoittamalla tilkka kylmää vettä joukkoon.

Mantelilehdet

Ainekset

50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
rkl
siirappia
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
mantelijauhoa
1
rkl
rouhittuja manteleita
1
tl
inkivääriä
1
tl
puolukkamehua tai maitoa
1
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Lisää ruokosokeri ja siirappi. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja lisää jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen. Lisää myös nesteet.
  3. Voitele puhdas uunipelti öljyllä. Nostele pieniä taikinanokareita pellille ja paina ne tasaisiksi, laakeiksi ja ohuiksi kekseiksi. Jätä keksien väliin riittävästi leviämistilaa.
  4. Paista keksejä uunin keskitasossa noin 6 minuuttia, kunnes reunat ovat ruskistuneet hieman. Vedä keksit leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään. Tarjoa jälkiruoan koristeena ja loput sellaisenaan kahvin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.