Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kirsikkamoussella peitetty suklaakakku on yhtä aikaa pehmeä ja rouheinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t + paistaminen 1 t + tekeytym
Vaikeustaso
Kohtalainen

Portteri-kirsikka-suklaakakku

Ainekset

Pohja
150
g
voita
100
g
tummaa suklaata
2
dl
porterolutta (esim. St. Peter’s Honey Porter)
1 ¼
dl
rypsiöljyä
200
g
ranskankermaa
2
dl
sokeria
2
dl
fariinisokeria
4
kananmunaa
6 ¼
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
2
rkl
kaakaonibsejä
1
rkl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
1 ¼
tl
soodaa
¾
tl
suolaa
Täyte
5
liivatelehteä
5
dl
vispikermaa
400
g
mascarpone-tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
dl
kirsikka- (tai vadelma)sosetta (400 g marjoja)
½
dl
mehua (esim. kirsikka)
Kostutus
1
dl
olutta tai kirsikkamehua
Suklaaganache
75
g
tummaa suklaata
½
dl
kermaa
1
tl
voita
Lisäksi
kirsikoita, vadelmia tai herukoita

Työvaiheet

  1. Pane uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa (Ø 18 cm). Sulata voi ja suklaa mikrossa, noin 30–60 sekuntia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Kaada voi-suklaaseos leivontakulhoon.
  2. Lisää olut, öljy, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää joukkoon. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa.
  3. Kaada taikina vuokiin ja paista 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla; kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Suojaa pinta foliolla paistamisen loppupuolella, jos kakku tummuu liikaa. Anna kakkujen jäähtyä 15 minuuttia vuoissaan, kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään.
  4. Valmista täyte. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään 5–10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita se ensin pieneen määrään kermavaahtoa, lisää sitten loput kermavaahdosta. Lisää sokerit.
  5. Soseuta kirsikat tai käytä sosetta.
  6. Kuumenna mehu. Purista liivatteet ja liuota ne mehuun, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos marjasoseeseen ohuena nauhana. Yhdistä juustovaahto ja marjasose.
  7. Tasoita kakkujen pinnat ja leikkaa molemmat pohjat 2 osaan. Jos haluat korkean kakun, käytä kaikki 4 osaa. Kuvan kakku on kolmekerroksinen. (Ylimääräisen osan voit pakastaa.)
  8. Puhdista kakkuvuoat ja levitä niihin tuorekelmua. Nosta kumpaankin vuokaan 1 kakkukerros. Kostuta oluella tai kirsikkamehulla pullasutia apuna käyttäen; käytä 2/3 liemestä. Levitä pohjille kakkupohjan paksuinen kerros (noin 2,5 cm) täytettä, ja nosta pohjat pakastimeen 1 tunniksi. Säilytä täyte ja kolmas pohja tuorekelmulla peitettynä huoneenlämmössä.
  9. Ota kakut pakastimesta ja tarkista että täyte on hyvin hyytynyt. Irrota kakut vuoistaan. Nosta ne täytteineen päällekkäin. Suorista täytteet veitsellä, jos ne ovat pursuneet yli.
  10. Nosta kolmas kakkupohja päälle ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja sivuille. Nosta kakkukupu kakun suojaksi ja anna kakun maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  11. Valmista ganache. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa, nosta sivuun ja sekoita suklaa kuumaan kermaan. Mittaa voi joukkoon antamaan kiiltoa. Anna jäähtyä sekoitellen hetki, kunnes seos alkaa paksuuntua. Kaada ganache kakun keskelle ja levitä varovasti sivuille, niin että kuorrutus valuu reunojen yli. Jos ganache ehtii jäähtyä liikaa, voit lämmittää sitä liedellä notkeammaksi.
  12. Koristele kakku marjoilla.

Kommentit (1)

Uusis
Seuraa 
Liittynyt21.11.2016

Uunin lämpötila on ilmeisesti kiertoilmalle?

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.