Kirsikkamoussella peitetty suklaakakku on yhtä aikaa pehmeä ja rouheinen
Portteri-kirsikka-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pane uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa (Ø 18 cm). Sulata voi ja suklaa mikrossa, noin 30–60 sekuntia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Kaada voi-suklaaseos leivontakulhoon.
- Lisää olut, öljy, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää joukkoon. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa.
- Kaada taikina vuokiin ja paista 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla; kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Suojaa pinta foliolla paistamisen loppupuolella, jos kakku tummuu liikaa. Anna kakkujen jäähtyä 15 minuuttia vuoissaan, kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään.
- Valmista täyte. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään 5–10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita se ensin pieneen määrään kermavaahtoa, lisää sitten loput kermavaahdosta. Lisää sokerit.
- Soseuta kirsikat tai käytä sosetta.
- Kuumenna mehu. Purista liivatteet ja liuota ne mehuun, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos marjasoseeseen ohuena nauhana. Yhdistä juustovaahto ja marjasose.
- Tasoita kakkujen pinnat ja leikkaa molemmat pohjat 2 osaan. Jos haluat korkean kakun, käytä kaikki 4 osaa. Kuvan kakku on kolmekerroksinen. (Ylimääräisen osan voit pakastaa.)
- Puhdista kakkuvuoat ja levitä niihin tuorekelmua. Nosta kumpaankin vuokaan 1 kakkukerros. Kostuta oluella tai kirsikkamehulla pullasutia apuna käyttäen; käytä 2/3 liemestä. Levitä pohjille kakkupohjan paksuinen kerros (noin 2,5 cm) täytettä, ja nosta pohjat pakastimeen 1 tunniksi. Säilytä täyte ja kolmas pohja tuorekelmulla peitettynä huoneenlämmössä.
- Ota kakut pakastimesta ja tarkista että täyte on hyvin hyytynyt. Irrota kakut vuoistaan. Nosta ne täytteineen päällekkäin. Suorista täytteet veitsellä, jos ne ovat pursuneet yli.
- Nosta kolmas kakkupohja päälle ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja sivuille. Nosta kakkukupu kakun suojaksi ja anna kakun maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Valmista ganache. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa, nosta sivuun ja sekoita suklaa kuumaan kermaan. Mittaa voi joukkoon antamaan kiiltoa. Anna jäähtyä sekoitellen hetki, kunnes seos alkaa paksuuntua. Kaada ganache kakun keskelle ja levitä varovasti sivuille, niin että kuorrutus valuu reunojen yli. Jos ganache ehtii jäähtyä liikaa, voit lämmittää sitä liedellä notkeammaksi.
- Koristele kakku marjoilla.
Uunin lämpötila on ilmeisesti kiertoilmalle?