Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Gluteeniton
Vegaaninen
15:17 | 14.8.2015

Kikherneliemi-marengit

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Riikka Väliahde

Kun marengit tehdään ilman munaa, valkuainen korvataan kikherneiden säilykeliemellä. Uskomatonta, mutta totta.

Netissä on tämän vuoden pyörinyt reseptejä marengeista, jotka on tehty ilman munaa käyttäen valkuaisen korvikkeena kikhernesäilykkeen lientä. Ajatus vaikutti kiehtovalta, vaikkakin hieman ällöttävältä.

Kun kikherneliemen kaataa kulhoon, usko herää. Se nimittäin muistuttaa sellaisenaan hieman valkuaisia. Liemi myös kuohkeutuu ja vispautuu kauniisti, mutta tuoksuu vähän hernekeitolle.

Kun vaahtoon lisää sokerin, kuohkeutuminen vasta alkaakin. Vaahdosta tulee nopeasti kauniin kiiltävää ja kovaa. Vispaamiseen kuluu vain 5 minuuttia. Tässä vaiheessa hernekeiton haju on edelleen tallella.

Marenkimassa pursottuu kauniisti leivinpaperille. Massan rakenne on todella hyvä ja saa miettimään, onko tämä jopa sitä alkuperäistä marenkia parempi marenki. Ajatus ei viipyile, sillä hernarin haju löyhähtää pelliltä.

(Huom! Itse liotettujen kikherneiden lientä ei voi käyttää samaan tapaan, ainoastaan säilykkeiden.)

Marengit kuivuvat kauniisti ensin reilun tunnin uunin ollessa vaajassa sadassa asteessa ja sen jälkeen jälkilämmöissä vielä tunnin.

Lopputulos on yllättävä. Marengit irtovat nätisti leivinpaperista ja muistuttavat ihan oikeita marenkeja ulkonäöltään. Ne myös murenevat kuin oikeat marengit ja jopa maistuvat siltä. Etsivä kyllä löytää vienon kikherneen maun, mutta hernarin haju on tiessään. Marengit sopisivat täydellisesti pavlovaan tai päällystettäväksi suklaavaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 pellillistä
10 min + 2½ tuntia
Helppo

Kikherneliemi-marengit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1½
dl
kikhernelientä (tämän verran tulee yhdestä pahvitetrasta)
1½
dl
taloussokeria
Halutessasi
1/4
limen mehu
1
tl
vaniljasokeria

Vaiheet

1. Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä kuohkeaksi noin 5 minuuttia.

2. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää eli noin 5 minuuttia.

3. Pursota pellille pikkumarengeiksi tai levitä isoksi levyksi pavlovaa varten.

4. Kuivata 80-100 asteessa 1 tunti 20 minuuttia. Laita lämmöt sen jälkeen pois ja anna marenkin kuivua jälkilämmöissä vielä 1-2 tuntia. Iso marenki levy vaatii alkuvaiheessa pidemmän kuivatuksen.

Tilaa Glorian ruoka & viini
marenki
vegaani
gluteeniton deli
Kemut
vegaaninen

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Taatelikakku

Maailman paras riisipuuro

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini