Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Retroherkku kunniaan! Klassisella ranskalaisella jälkkärillä on maine haastavana keittiötaidonnäytteenä. Oikeasti crème brûléen kirjoittaminen oikein on vaikeampaa kuin sen valmistaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min + brûléen tekeytyminen jääkaapissa 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Maitosuklaa -crème brûlée

Ainekset

5
dl
kuohukermaa
100
g
maitosuklaata
4
keltuaista
1
dl
sokeria
Päälle
noin 6
rkl
(hienoa) sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna kerma kattilassa höyryävän kuumaksi. Sulata suklaa paloina joukkoon ja hämmennä, kunnes seos kuplii. Siirrä levyltä.

  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää ruokalusikallinen kuumaa suklaakermaa joukkoon ja kaada loput hitaasti erissä koko ajan vatkaten.

  3. Siivilöi seos 4 pieneen vuokaan ja nosta ne isompaan uunivuokaan. Täytä uunivuoka vähän yli puolilleen kiehuvan kuumalla vedellä.

  4. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä vesihauteessa 45–50 minuuttia, kunnes reunat ovat kiinni, mutta suklaamassa vielä hieman tutisee.

  5. Nosta pois uunivuoasta ja kuivaa annosvuoat. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

  6. Ripottele juuri ennen tarjoilua annosten pinnalle sokeria ja polta se nopeasti rapeaksi kaasupolttimella.

Kommentit (3)

Naminami...

Koska kerma on hyvvää!

Vierailija

Koska Creme Brulee:tä ei voi tehdä ilman kermaa. Oli muuten harvinaisen tyhmä kommentti.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Asiaton kommentti on nyt poistettu. Herkullista joulua kaikille :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 375 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun paketin pohjalta löytyy muutama keksi, omenainen crumble syntyy nopeasti. Keksit muuttuvat jauhojen ja voin kanssa herkulliseksi muruksi, joka ripotellaan uunivuokaan ladottujen omenalohkojen ja sokerin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Omenacrumble

Ainekset

l
happamahkoja omenoita viipaleina tai lohkoina
1
dl
fariinisokeria
tl
kanelia
2
rkl
sitruunamehua
Crumble
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
murskattuja keksejä, esimerkiksi Pirkka speculaas tai Lotus Biscoff
175
g
voita
Vuoan voiteluun
voita
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai paksua vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori omenat halutessasi. Kuutioi tai viipaloi omenat. Sekoita omenoiden joukkoon sokeri, kaneli ja sitruunamehu. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  2. Tee murupäällys. Nypi jauhot, sokeri ja keksimurut kuutioidun voin joukkoon. Levitä seos omenoiden päälle.
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes päällys on kauniin ruskea ja omenat tuntuvat pehmeiltä. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 375 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Yön yli pehmenneessä brunssipuurossa maistuu itse tehty makea ja kanelinen keksitahna. Lisää joukkoon marjoja tai hedelmiä, jotka tasapainottavat makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 8 h tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Brunssipuuro

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1
l
kauramaitoa
1
tl
suolaa
3
rkl
voita
Päälle
6
rkl
keksitahnaa (Cookie butter), marjoja, marjasosetta, chiansiemeniä, kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Mittaa kauramaito ja kaurahiutaleet kattilaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli.
  2. Jatka puuron valmistamista aamulla. Mausta seos suolalla. Kuumenna välillä sekoitellen. Keitä 2–3 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu puuromaiseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele lautasille. Viimeistele keksitahnalla, marjoilla, marjasoseella, chiansiemenillä ja kookoslastuilla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Banaaniviipaleet on helpointa grillata kuorineen. Pehmeä kinuskikerma maistuu myös kesän marjojen seurana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillibanoffee

Ainekset

2
banaania
2
dl
kuohukermaa
100
g
karamellisoitua kondensoitua maitoa
8
kaurakeksiä
1
dl
pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Leikkaa banaani kuorineen viipaleiksi. Pujottele viipaleet neljään (liotettuun) varrastikkuun.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kinuskiksi karamellisoitunut kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Laita kerma jääkaappiin odottamaan.

  4. Grillaa banaanisiivuihin raidat molemmin puolin.

  5. Murustele keksit ja pähkinät neljälle lautaselle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Voit joko irrottaa banaanisiivut ja kuoria ne valmiiksi annosten päälle tai tarjota vartaan lautasen sivussa ja antaa ruokailijoiden viimeistellä annokset itse.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Juuri sopivasti kypsynyt lohkeava lohi, pehmeät ja täyteläiset sienet sekä tomaatit kypsennetään öljyyn upotettuina. Nyt ei ole kuitenkaan kyse uppopaistamisesta, vaan hellävaraisemmasta ravintoloiden suosimasta tavasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Confit-kypsennetyt sienet, tomaatit ja lohi

Ainekset

1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
2
isoa portobellosientä
100
g
kirsikkatomaatteja (tertussa)
10
timjaminoksaa
2
kokonaista valkosipulia
400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
merisuolaa
Paahdettu valkosipulitahna
2
confit-kypsennettyä valkosipulia
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Puhdista sienet ja pese tomaatit.
  2. Mittaa uuninkestävään vuokaan 1 litra öljyä. Laita sienet, tomaatit, kokonaiset valkosipulit ja timjaminoksat öljyyn niin, että ne peittyvät kokonaan. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin noin 30 minuutiksi. Tällöin öljy kuumenee noin 80-asteiseksi.
  3. Mausta tällä välin lohifileen pinta merisuolalla.
  4. Ota vuoka uunista. Poista folio ja nosta kasvikset reikäkauhalla toiseen astiaan. Anna öljyn jäähtyä huoneenlämmössä 60–70-asteiseksi. Tähän menee noin 30 minuuttia. Öljy tuntuu tällöin edelleen kuumalta, mutta ei polta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi ja laita se öljyyn. Anna lohen kypsyä jäähtyvässä öljyssä noin 20–25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Öljy jäähtyy tällöin noin 40-asteiseksi.
  5. Tee valkosipulitahna. Halkaise valkosipulit poikittain. Purista pehmenneet kynnet kulhoon tai mortteliin. Painele ne ruokalusikalla tai morttelilla hienoksi tahnaksi ja lisää joukkoon oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, merisuolaa ja mustapippuria.
  6. Viipaloi portobellot ja halkaise herkkusienet. Irrota tomaatit tertuista. Laita sienet ja tomaatit kulhoon. Hienonna joukkoon oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Tarjoa lohen ja valkosipulitahnan kanssa.

Kommentit (0)