Täydellinen kevätjälkkäri on tässä: rapean pinnan alla piilottelee kirpeähkön passiohedelmän puraisema makea vanukas.
Viinisuositus: Mitä makeampi jälkiruoka, sitä makeampi saa viinikin olla. Klassinen ranskalainen sauternes, kuten Château d’Arche 2015, 20,23 e (0,375 l), on ylellinen jälkiruokaviini. Maussa on trooppisten hedelmien vivahteita. Viinin hunajaisuus yhdistyy upeasti brûléen kermaisuuteen. Alkoholiton ja myös kepeämpi juomavaihtoehto on intialainen musta assam-tee, kuten Clipper RK Assam Bio. Mukavan tumma ja jopa hieman maltainen tee sopii hienosti kermaisen, makean jälkiruoan seuraan.
Passiobrûlée
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Halkaise passiot ja lusikoi sisukset (3/4 dl) kulhoon. Soseuta hedelmä sauvasekoittimella ja siivilöi tasaiseksi soseeksi kulhoon.
-
Vuole appelsiinista ohuelti kuoren oranssi osa.
-
Halkaise vaniljatanko. Laita molemmat puolikkaat sekä kerma, maito, sokeri ja appelsiinin kuorisuikaleet kattilaan. Kiehauta seos ja siirrä kattila pois liedeltä. Siivilöi seos passiososeeseen.
-
Vatkaa keltuaisten rakenne kierrevispilällä rikki kulhossa. Kaada kuuma kerma-passioseos nauhana ja kierrevispilällä koko ajan sekoittaen keltuaisten joukkoon. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin.
-
Laita vuoat uunipannuun. Kaada pannuun kuumaa vettä vuokien puoliväliin asti. Kypsennä vanukkaita uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat hyytyneet.
-
Anna vanukkaiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Peitä ne sitten kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
-
Ripottele sokeri kylmille vanukkaille ja polta pinta kaasupolttimella kauniin ruskeaksi.