Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 152 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Toisin kuin ehkä luulisi, suola korostaa sokerin makeutta tuomalla rinnalle pienen terän. Siksi yhdistelmä koukuttaa, ja pahasti. P.S. Jos olet tosi makeiden jälkiruokien ystävä, mausta kermavaahto tomusokerilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Suolakaramellimousse

Ainekset

150
g
maitosuklaata
2
kananmunaa
1
prk
(0,33 l) kuohukermaa
2
dl
valmista kinuskikastiketta
1/2
tl
sormisuolaa
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
(kinuskikastiketta)

Työvaiheet

  1. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa 2½ dl kermaa vaahdoksi. Laita loppu kerma (vajaa 1 dl) jääkaappiin odottamaan.
  4. Lisää jäähtyneen suklaan joukkoon keltuaiset, kinuskikastike ja suola. Sekoita huolellisesti. Kääntele valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Lisää viimeiseksi kermavaahto.
  5. Lusikoi seos tarjoilukulhoihin. Peitä kelmulla. Nosta viileään vähintään 2 tunniksi.
  6. Vaahdota jääkaapissa ollut kerma (vajaa 1 dl). Jos olet tosi makeiden jälkiruokien ystävä, mausta kermavaahto tomusokerilla.
  7. Jaa mousse annoskuppeihin, koristele kermavaahdolla ja suolapähkinöillä. Valuta halutessasi päälle kinuskikastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Herkullinen sipulipiirakka koostuu rapeasta pohjasta ja kevyesti makeutuneista sipuleista. Leivo omasi!

Vinkki! Piirakan ainesmäärät on täsmätty suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka koko on noin 20 cm x 30 cm. Piirakka onnistuu myös halkaisijaltaan 28-senttisessä vuoassa. Ainekset tuplaamalla piirakkaa saa kokonaisen pellillisen (koko 30 x 40 cm). Valitse tarkoitukseen reunallinen uunipelti ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaani-sipulipiiras

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
125
g
kylmää voita
1
kananmuna
n. 2
rkl
kylmää vettä
Täyte
800
g
salottisipulia
1
kananmuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
80
g
parmesaania (2 dl raastettuna)
Päälle
3–4
timjaminoksaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
3
rkl
pinjansiemeniä
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Parmesaani-ranskankerma
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
tl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Kuutioi voi, lisää se jauhoihin ja nypi mu­rumaiseksi. Sekoita kananmuna joukkoon. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina pysyy hyvin koossa, mutta ei ole liian kos­teaa. Muotoile taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteenmuotoiseksi tiiviiksi palaksi, kääri kelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla noin 26 cm x 36 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä pohja papereineen vuokaan (20 cm x 30 cm).

  3. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

  4. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Sekoita ranskankerma, suola ja pippuri joukkoon. Levitä seos taikinalle. Raasta par­mesaani ja ota siitä 3 rkl sivuun, levitä loput piirakalle. Asettele sipulit tiiviisti päälle. Ri­pottele timjaminlehdet, sokeri ja suola piira­kalle. Paista piirakkaa uunissa 30 minuuttia.

  5. Sekoita piirakalle kastike lopusta parme­saaniraasteesta, ranskankermasta, sitruuna­mehusta ja mustapippurista.

  6. Koristele piirakka pinjansiemenillä ja leh­tipersiljalla ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mustapippuria omenapiirakassa? Lainasimme idean Australian Master­chef -kisasta. Testaa ja tykästy!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen omenapiirakka

Ainekset

Taikina
5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
175
g
kylmää voita
½–¾
dl
kylmää vettä
Täyte
800
g
omenoita
1
vaniljatanko
3
rkl
voita
4
tähtianista
1
tl
mustapippuria myllystä
dl
fariinisokeria
Lisäksi
1
rkl
voita vuokaan
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola keske­nään. Kuutioi voi, lisää se jauhoihin ja nypi murumaiseksi. Lisää ½ dl vettä ja sekoita tasaiseksi, lisää tilkka vettä tarvittaessa. Muotoile taikinasta tiivis pallo, laita kelmulle ja paina litteäksi kiekoksi. Kääri taikina kel­muun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Halkaise vanilja­tanko. Sulata voi pannussa vaniljatangon, tähtianisten ja pippurin kanssa. Lisää sokeri ja omenat. Paista sekoitellen noin 5 minuut­tia. Ota pannu pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä sillä aikaa, kun kaulit taikinan.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (Ø noin 24 cm). Ota taikinasta 1/3 erikseen. Kauli isompi pala jauhotetulla alustalla muutama sentti piirasvuokaa suuremmaksi ja siisti taikinan reunat. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan.

  4. Poista vaniljatanko ja tähtianikset ome­natäytteestä ja levitä täyte piirakkapohjalle. Kauli loppu taikina jauhotetulla pöydällä le­vyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Asettele ne täytteen päälle ja voitele kananmunalla.

  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes taikina on kypsä. Suojaa pinta foliolla, jos taikinakuviot tummuvat liikaa.

Vinkki Kaipaatko omenapiirakkaan kane­lia? Lisää sitä teelusikallinen taikinaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Arja Elina Laine Anni Sofia Savela ja Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä lakka-leipäjuustopiirakan ohje on peräisin Leivonta – leipurin keittiössä -kirjasta. Piirakkaa kannattaa paahtaa riittävän kauan uunissa, jotta mauista tulee täyteläisiä. Paahteinen fariini- tai aromaattinen tumma muscovadosokeri taittaa ihanasti lakkojen hapokkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lakka-leipäjuustopiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
kirnuvoita
¾
dl
fariini- tai muscovado-sokeria
1
kananmuna
2
dl
erikoisvehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Voiteluun
1
rkl
kirnuvoita
Täyte
3
dl
lakkajogurttia (esim. Juustoportin)
1
kananmuna
½
dl
fariini- tai muscovadosokeria
200
g
leipäjuustoa
2
dl
lakkoja

Työvaiheet

  1. Ota kirnuvoi ja muna huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.

  2. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

  3. Vaahdota pehmennyt kirnuvoi ja sokeri sähkövatkaimella, lisää 1–2 rkl jauhoseosta ja vaahdota hetki, ja vatkaa sen jälkeen muna mukaan. Sekoita joukkoon loppu jauhoseos.

  4. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä apuna jauhoja, lastaa tai kostutettuja sormia. Pidä piirakkapohjaa hetki viileässä.

  5. Sekoita täytteen jogurtti, muna ja sokeri. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja ripottele ne ja lakat jogurtin päälle.

  6. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 35–45 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja leipäjuusto paahtunut. Tarjoa piirakka lämpimänä tai haaleana sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen jäätelö valmistuu myös ilman jäätelökonetta. Tämä kolmen aineksen jätski saa makunsa ruskistetusta voista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palloa
Valmistusaika
15 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelö ruskistetusta voista

Ainekset

75
g
voita
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi. Sulata se kattilassa, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu ruskeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt voi seokseen.
  3. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla. Pakasta 5 tuntia tai siihen asti, kunnes seos on jäätynyt.

Vinkki: Tuunaa jäätelöä ja sekoita joukkoon marjoja, pähkinärouhetta, suklaahippuja tai pieniä toffeepaloja. Jos haluat oikaista, voit vatkata ruskistetun voin myös kaupan valmiiseen vaniljajäätelöön.

Kommentit (0)