
Toisin kuin ehkä luulisi, suola korostaa sokerin makeutta tuomalla rinnalle pienen terän. Siksi yhdistelmä koukuttaa, ja pahasti. P.S. Jos olet tosi makeiden jälkiruokien ystävä, mausta kermavaahto tomusokerilla.
Suolakaramellimousse
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa.
- Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa 2½ dl kermaa vaahdoksi. Laita loppu kerma (vajaa 1 dl) jääkaappiin odottamaan.
- Lisää jäähtyneen suklaan joukkoon keltuaiset, kinuskikastike ja suola. Sekoita huolellisesti. Kääntele valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Lisää viimeiseksi kermavaahto.
- Lusikoi seos tarjoilukulhoihin. Peitä kelmulla. Nosta viileään vähintään 2 tunniksi.
- Vaahdota jääkaapissa ollut kerma (vajaa 1 dl). Jos olet tosi makeiden jälkiruokien ystävä, mausta kermavaahto tomusokerilla.
- Jaa mousse annoskuppeihin, koristele kermavaahdolla ja suolapähkinöillä. Valuta halutessasi päälle kinuskikastiketta.