Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.

Uunissa paahdettu broileri saa mehevyyttä sitruunasta ja makua rosmariinista. Kun maukkaaseen paistoliemeen sekoitetaan vielä Crème Fraîche, on herkullinen kastike valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Neljälle
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-rosmariinibroileri Crème Fraîche -kastikkeella

Ainekset

1
kokonainen broileri
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
sitruunaa
1,5
tl
suolaa
valkopippuria
2
rosmariinin oksaa
4
persiljan oksaa
1
prk (a´200 g)
Arla Lempi Crème Fraîchea
Sahramiriisi:
riisiä
suolaa
0,5
g
sahramia
Lisäksi tarvitset:
paistilankaa
kannellinen uunipata

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ota broileri huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Jos käytät pakastettua, laita se jääkaappiin sulamaan vuorokautta aikaisemmin.

Kuori ja leikkaa sipulit paksuiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä ja kuori ne. Pese yksi sitruuna huolella ja leikkaa viipaleiksi.

Sirottele broilerin sisään ja ulkopinnalle suolaa ja valkopippuria. Laita puolet sitruunaviipaleista, kaksi valkosipulinkynttä, yksi rosmariinin oksa ja persiljaa broilerin sisään. Sido broilerin koivet toisiinsa paistilangalla.

Kuumenna oliiviöljy kannellisessa uunipadassa ja kuullota sipulit. Nosta broileri pataan rintapuoli alaspäin ja paahda pinta ruskeaksi. Käännä broileri selkäpuoli alaspäin. Lisää pataan valkosipulin kynsi, yksi rosmariinin oksa, loput sitruunaviipaleet ja toisen sitruunan mehu. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin 50 minuutiksi.

Valmista broilerin paistuessa lisäkkeenä tarjottava sahramiriisi. Mausta keitinvesi suolalla ja sahramilla, ja keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan.

Broileri on kypsä, kun paistomittari näyttää 75 astetta tai siitä tulee haarukalla pistettäessä kirkasta nestettä. Nosta broileri tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.

Siivilöi paistoliemi pieneen kattilaan ja säästä sipulit, yrtit ja sitruunat. Lämmitä liemi, lisää joukkoon Arla Lempi Crème Fraîche ja vispaa tasaiseksi.  Kiehauta kastike.

Nosta sipulit ja sitruunat broilerin päälle ennen tarjoilua. Tarjoa sahramiriisin kera.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ananasta keitossa? Kyllä vain! Sen makeus sopii täydellisesti Thaimaasta inspiraationsa saaneeseen kanakeittoon, jossa maistuvat lempeä kookos ja lämmittävä chili.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen kanakeitto

Ainekset

400
g
kananpojan tai kalkkunan jauhelihaa
2
tl + 2 tl
öljyä
150
g
kukkakaalia
150
g
kesäkurpitsaa
1–2
thaichiliä
1
valkosipulinkynsi
1
tlk
kikherneitä
1
prk
ananaspaloja mehussa
5
dl
kanalientä
2
tl
punaista thai-currytahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
kookosmaitoa
1
limetin mehu ja kuoriraaste
Päälle
3
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Paista jauheliha kypsäksi pannulla 2 teelusikallisessa öljyä. Siirrä sivuun. Paloittele kukkakaali, kesäkurpitsa ja chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha joukkoon. Valuta ja huuhdo kikherneet sekaan. Kaada ananaspurkin mehu ja kanaliemi kattilaan.
  3. Lisää ananaspalat, currytahna ja mausteet joukkoon ja keitä 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja purista limetin mehu ja raasta sen kuori joukkoon. Hienonna pinnalle kevätsipulia.

Vinkki! Jätä pois tuore chili, niin keitosta tulee koko perheen suosikkisoppa.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Helppo ja maukas pyhäruoka, jonka valmistuessa ehdit tehdä jotain muuta mukavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
90 min.
Vaikeustaso
Helppo

Uunikana ja sitruunaperunat

Ainekset

1
kokonainen
(maissi)kana
1
pkt
pekonia (140 g)
2
kpl
pestyä sitruunaa
3-4
oksaa
rakuunaa (tai muu vastaava yrtti, jos rakuunaa ei löydy)
2
kpl
sipulia
4
siroa
porkkanaa
500
g
uusia tai muita ohutkuorisia "herkku"perunoita
8
kpl
valkosipulinkynsiä
1
dl
mustia ja vihreitä oliiveja (yhteensä)
0,6
dl
valkoviiniä
suolaa
vastajauhettua pippuria

Työvaiheet

1. Aseta uuni 200 asteeseen. Kuivaa ja sen jälkeen suolaa ja pippuroi kana. Peitä sen jälkeen kana limittäin asetetuilla pekoniviipaleilla. Aseta kana uunivuokaan.

2. Jaa yksi sitruuna puoliksi ja työnnä kanan sisään yhdessä muutaman rakuunan oksan kanssa. Paloittele loput 1,5 sitruunaa karkeasti.

3. Levitä sitruunat, neljään osaan jaetut sipulit, valkosipulit, oliivit. puolitetut perunat ja n. peukalon kokoisiin paloihin pilkotut porkkanat kanan ympärille uunivuokaan. Kaada viini vuokaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla.

4. Paista uunissa 30 minuuttia. Peitä sen jälkeen vuoka foliolla ja paista vielä 45-60 minuuttia kanan koosta riippuen niin, että sisälämpötila on 72 astetta.

5. Siirrä halutessasi kana ja vihannekset erilliseen tarjoiluastiaan ja kaada sen jälkeen vielä nesteet päälle. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Yllätä sunnuntaipöydässä siideriglaseeratulla broilerilla. Ahkera valelu pitää huolen broilerin mehevyydestä. Samassa vuoassa kypsyvät lisukkeeksi sopivat omenat ja porkkanat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Siideribroileri

Ainekset

1
(noin 1,3 kg)
kokonainen broileri
1
pieni
omena (hapan lajike)
4
oksaa
timjamia
2
rkl
öljyä
2
tl
suolaa
Siideriglaaseeraus
½
l
puolikuivaa omenasiideriä
Lisäksi
4
omenaa (hapan lajike)
6
värikästä porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön vähintään ½ tuntia ennen kypsentämistä. Keitä siideriä kattilassa ilman kantta, kunnes sitä on jäljellä noin 1 ½ dl. Kuumenna uuni 200- asteiseksi.
  2. Taputtele broileri kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa omena puoliksi. Täytä broileri omenalla ja timjamilla. Sido linnun jalat narulla ja leikkaa siipien kärjet saksilla. Hiero broileri kauttaaltaan öljyllä ja mausta suolalla.
  3. Nosta broileri isoon uunivuokaan tai uunipannulle rintapuoli alaspäin. Paista näin 15 minuuttia.
  4. Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat. Lohko omenat.
  5. Nosta vuoka uunista. Käännä broileri rintapuoli ylöspäin ja valele pinta siiderillä. Lisää vuokaan porkkanat ja omenat. Valuta kasvisten päälle öljy ja mausta.
  6. Laske uunin lämpö 175 asteeseen, nosta vuoka takaisin uuniin. Valele broileria siiderillä 15 minuutin välein, noin 45 minuutin ajan, kunnes broileri on kypsä. Anna broilerin vetäytyä hetki ennen paloittelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen vastaus talviseen sitrushimoon! Vuoraa leivät veriappelsiiniviipaleilla ja viimeistele ne mozzarellalla ja laventeliöljyllä. Tarjoa alkupalaksi tai sellaisenaan pieneen nälkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-mozzarellaleivät

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Laventeliöljy
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
kuivattua laventelia
¼
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
3
veriappelsiinia
4
palloa
bufalamozzarellaa
2
dl
rucolaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti. Hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki öljyn aineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivät uuniritilälle ja pirskota niille oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Hiero kuumien leipien pinta kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  3. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Levitä viipaleet paahdetuille leiville. Aseta mozzarellat leiville ja valuta laventeliöljyä päälle. Viimeistele tuoreella rucolalla ja sormisuolalla.

Kommentit (0)