Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.

Uunissa paahdettu broileri saa mehevyyttä sitruunasta ja makua rosmariinista. Kun maukkaaseen paistoliemeen sekoitetaan vielä Crème Fraîche, on herkullinen kastike valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Neljälle
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-rosmariinibroileri Crème Fraîche -kastikkeella

Ainekset

1
kokonainen broileri
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
sitruunaa
1,5
tl
suolaa
valkopippuria
2
rosmariinin oksaa
4
persiljan oksaa
1
prk (a´200 g)
Arla Lempi Crème Fraîchea
Sahramiriisi:
riisiä
suolaa
0,5
g
sahramia
Lisäksi tarvitset:
paistilankaa
kannellinen uunipata

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ota broileri huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Jos käytät pakastettua, laita se jääkaappiin sulamaan vuorokautta aikaisemmin.

Kuori ja leikkaa sipulit paksuiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä ja kuori ne. Pese yksi sitruuna huolella ja leikkaa viipaleiksi.

Sirottele broilerin sisään ja ulkopinnalle suolaa ja valkopippuria. Laita puolet sitruunaviipaleista, kaksi valkosipulinkynttä, yksi rosmariinin oksa ja persiljaa broilerin sisään. Sido broilerin koivet toisiinsa paistilangalla.

Kuumenna oliiviöljy kannellisessa uunipadassa ja kuullota sipulit. Nosta broileri pataan rintapuoli alaspäin ja paahda pinta ruskeaksi. Käännä broileri selkäpuoli alaspäin. Lisää pataan valkosipulin kynsi, yksi rosmariinin oksa, loput sitruunaviipaleet ja toisen sitruunan mehu. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin 50 minuutiksi.

Valmista broilerin paistuessa lisäkkeenä tarjottava sahramiriisi. Mausta keitinvesi suolalla ja sahramilla, ja keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan.

Broileri on kypsä, kun paistomittari näyttää 75 astetta tai siitä tulee haarukalla pistettäessä kirkasta nestettä. Nosta broileri tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.

Siivilöi paistoliemi pieneen kattilaan ja säästä sipulit, yrtit ja sitruunat. Lämmitä liemi, lisää joukkoon Arla Lempi Crème Fraîche ja vispaa tasaiseksi.  Kiehauta kastike.

Nosta sipulit ja sitruunat broilerin päälle ennen tarjoilua. Tarjoa sahramiriisin kera.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Perhosbroileri leikataan halki, maustetaan ja grillataan mahtavan mehukkaaksi. Ota avuksi lihalämpömittari: kypsä kana on 75-asteista. Hedelmäinen kirsikkakastike maistuu kanan ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + 4–24 t
Vaikeustaso
Helppo

Perhosbroileri

Ainekset

1
(n. 1,5 kg)
broileri
Marinadi
1
sitruunan mehu
4
valkosipulinkynttä
1
dl
rypsiöljyä
2
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Glaseerauskastike
1
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
3
rkl
hunajaa
2
tl
chipotlechilijauhetta (esim. Santa Maria)

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri perhoseksi: Laita lintu rintapuoli alaspäin leikkuu- laudalle. Leikkaa keittiösaksilla pyrstön kumminkin puolin selkäranka irti koko matkalta, jotta broileri avautuu litteäksi.
  2. Purista sitruunan mehu paksuun suljettavaan muovipussiin. Kuori valkosipulit ja raasta ne mehuun. Lisää öljy ja mausteet. Laita broileri marinadiin ja anna maustua kylmässä 4–24 tuntia.
  3. Ota kana marinadista ja kuivaa liha talouspaperilla. Levitä broileri työalustalle. Paina lihan läpi ristikkäin muutama iso grillitikku, jotta sitä on helpompi kääntää.
  4. Yhdistä pienessä kattilassa glaseerauskastikkeen ainekset. Keitä viisi minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  5. Kuumenna grilli noin 175 asteeseen. Laita liha suoralle lämmölle. Grillaa kumpaakin puolta noin 10 minuuttia niin, että broileri saa kunnolla väriä. Sivele välillä pintaan glaseerauskastiketta.
  6. Siirrä broileri epäsuoralle lämmölle. Grillaa 30–40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Kääntele broileria usein, jotta liha kypsyy tasaisesti. Sivele välillä pintaan kastiketta.

Vinkki! Voit testata kypsyyden pistämällä veitsellä tai terävällä tikulla reiden paksuun osaan. Kypsästä broilerista tihkuu kirkasta nestettä.

Purjotapakset

Ainekset

4
purjoa
1
pss (200 g)
padron-paprikoita
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Kastike
2
dl
pakastettuja kirsikoita
1
salottisipuli
1
dl
rypsiöljyä
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike maustumaan. Sulata kirsikat mikrossa ja pilko ne kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kirsikoiden joukkoon sipulit ja loput kastikkeen ainekset.
  2. Lämmitä grilli tai kuumenna hiillos. Levitä hiilet grillin toiselle laidalle.
  3. Grillaa purjoja suoralla lämmöllä 10 minuuttia. Kun pinta on tummunut, siirrä purjot epäsuoraan lämpöön ja kypsennä pehmeiksi eli noin 10 minuuttia.
  4. Grillaa paprikat nopeasti kuumalla lämmöllä molemmin puolin.
  5. Poista purjojen uloin kerros ja leikkaa sisus muutamaan osaan. Laita purjot ja paprikat kulhoon, lisää tilkka öljyä ja suolaa. Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pho-keitto on tunnetuin vietnamilainen ruoka. Liemipohjainen nuudelikeitto on täynnä soluja suojaavia antioksidantteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t (liemi) + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-pho

Ainekset

LIEMI
l
vettä
1
pkt (800 g)
broilerinkoipia
2
keltasipulia
50
g
inkivääriä
5
neilikkaa
4
kardemumman kotaa
1
kanelitanko
1
tl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
1
rkl
sokeria
1
rkl
suolaa
3
rkl
kalakastiketta
LISUKKEET
lihat liemeen käytetyistä broilerinkoivista
125
g
riisinuudelia
2
kevätsipulinvartta
1
iso tai 4 pientä paksoita
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
ruukku korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku herneenversoja
1
limetti
+ paahdettuja sipuleita

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kattilaan ja laita broilerinkoivet veteen. Kuumenna kiehuvaksi. Halkaise sipulit kuorineen, viipaloi inkivääri isoiksi paloiksi ja lisää veteen.

  2. Paahda mausteita kuivalla kuumalla pannulla parin minuutin ajan ja lisää ne liemeen. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Keitä lientä pienellä lämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes liha irtoaa luista. Kuori vaahto pois tarpeen mukaan.

  3. Nosta koivet liemestä. Anna jäähtyä hetki ja riivi liha irti luista. Laita lihat sivuun odottamaan annosten kokoamista ja laita luut takaisin liemeen porisemaan vielä tunniksi.

  4. Kun liemi on kiehunut ja keittynyt kasaan, siivilöi se ja laita takaisin kattilaan kananlihan kanssa. Mausta kalakastikkeella ja kuumenna.

  5. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kevätsipuli, paksoit ja sokeriherneet. Hienonna yrtit. Lohko lime neljään osaan.

  6. Kasaa annokset: jaa nuudelit neljään kulhoon. Ripottele päälle kevätsipuleita, paksoita, reilusti yrttejä ja herneenversoja. Kaada päälle kiehuvan kuumaa lientä ja jaa kananlihapalat kulhoihin.

  7. Koristele keitto muutamilla yrttilehdillä, limetinlohkolla ja paahdetuilla sipuleilla. Tarjoile heti höyryävän kuumana.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.