
Hehkuvaa väriä ilman lisäaineita.
Marjakuorrute donitseille tai munkeille
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Kasta donitsit tai munkit kuorrutteeseen. Koristele kuivatulla marjajauheella tai vaikkapa kookoshiutaleilla.
Hehkuvaa väriä ilman lisäaineita.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Kasta donitsit tai munkit kuorrutteeseen. Koristele kuivatulla marjajauheella tai vaikkapa kookoshiutaleilla.
Raparperihilloke ja omenamehu antavat tiramisuun kesän makua. Viileä herkku sopii erinomaisesti alkukesän juhliin.
Paloittele raparperin varret kattilaan. Lisää sokerit ja sitruunan mehu ja kuoriraaste. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Lado puolet kekseistä korkeareunaiseen vuokaan (25x15 cm). Sekoita omenamehu ja manteli- likööri keskenään ja kaada puolet seoksesta keksien päälle. Levitä jäähtynyt raparperihilloke päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi varovasti valkuaisvaahto sekaan. Levitä puolet mascarponevaahdosta vuokaan. Lado päälle loput keksit, kaada loppu likööriseos ja lusikoi loput mascarponevaahdosta päällimmäiseksi.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Siivilöi kaakaojauhetta tiramisun pinnalle.
Torta mantovana on kuivakakun ja tortun sitruunainen rakkauslapsi. Pyöräytä litteän tortun kaveriksi jäätelöpalloja ja kaada lasiin jälkiruokaviiniä.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24–26 cm). Voitele reunat.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Pese sitruunat ja raasta tarvittava määrä sitruunankuorta hienoksi raasteeksi. Mausta voisula vaniljasokerilla tai -tahnalla sekä sitruunakuorella.
Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää kananmuna. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi vuorotellen voisulan kanssa.
Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–35 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
Irrota kakku vuoasta vadille ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa jäätelön kanssa.
Vinkki Käytä taikinasta yli jääneet valkuaiset esimerkiksi marenkeihin.
Lammas kääritään italialaiseen tyyliin herkulliseksi karitsarullaksi. Täytteessä maistuvat pähkinät, rusinat ja yrtit.
Ota fileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa kuhunkin fileeseen syvä viilto siten, että saat avattua ne levyiksi. Nuiji levyt ohuemmiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla öljyssä. Rouhi pähkinät ja lisää ne pannulle. Lisää myös rusinat. Paista noin minuutti sekoitellen. Ota pannu liedeltä.
Hienonna yrtit ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Raasta parmesaani ja kääntele se voin kanssa täytteen joukkoon.
Asettele fileelevyt vierekkäin siten, että niiden reunat menevät hieman limittäin. Levitä päälle täyte. Kierrä levyt tiiviiksi rullaksi. Sido rulla paistinarulla tai kiinnitä cocktailtikuilla.
Paista rullaan kaunis väri pannulla öljy-voiseoksessa. Nosta rulla uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia folioon käärittynä.
Poista fileerullasta lanka tai tikut. Raasta tai suikaloi pinnalle sitruunankuorta. Viimeistele lehtipersiljan lehdillä. Tarjoa toscanalaisten herneiden ja punaviinikastikkeen kanssa.
Kuori ja viipaloi salottisipulit. Paista niitä öljyssä laakeassa kattilassa, kunnes sipulit saavat hieman väriä.
Murskaa valkosipulinkynsi veitsen lappeella ja lisää kattilaan. Lisää rosmariininoksa ja pippuri. Jatka paistamista 2–3 minuuttia. Lisää etikka ja sokeri. Keitä hetki ilman kantta, kunnes seos on siirappimaista. Lisää viini ja anna kiehua ilman kantta, kunnes seosta on jäljellä kolmannes.
Kaada lihaliemi joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen ilman kantta 7–10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 3 dl.
Ota valkosipulinkynsi ja rosmariinit pois. Siivilöi kastike halutessasi toiseen kattilaan.
Vatkaa voi kastikkeen joukkoon parissa erässä.
Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Nosta pekonit talouspaperin päälle lautaselle.
Kuori valkosipulinkynnet. Paista niitä kokonaisina pannulla öljyssä noin minuutti. Lisää herneet ja jatka paistamista hetki sekoitellen. Kaada joukkoon liemi. Anna porista miedolla lämmöllä noin 3–5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Poista valkosipulinkynnet. Valuta keitinliemi pois. Mausta suolalla ja pippurilla.
Raasta sitruunankuori ja hienonna lehtipersilja. Nosta herneet tarjoiluvadille. Viimeistele pekonilla, sitruunan kuoriraasteella ja yrteillä. Pirskottele päälle balsamicoa ja oliiviöljyä.
Gnudit eli ricottajuustosta valmistetut pumpulinpehmeät pallerot ovat sukua gnoccheille. Tavallisesti gnudit keitetään, mutta tässä ohjeessa ne pyöritellään isoiksi pulliksi ja kypsennetään tomaattikastikkeen syleilyssä uunissa. Lopputulos? Suussasulavan maukas ja yllättävän...
Voitele yksi iso (tilavuus 2 l) tai neljä pienempää uuninkestävää vuokaa.
Ryöppää pinaatteja kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Valuta ne siivilässä ja huuhdo kylmällä vedellä. Puristele vesi huolellisesti pois. Hienonna pinaatit.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Raasta parmesaani hienoksi. Sekoita gnudien ainekset kulhossa.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaatit, suola, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä ilman kantta 15 minuuttia. Raasta joukkoon parmesaani ja lisää balsamico. Levitä tomaattikastike uunivuokaan.
Muotoile gnudiseoksesta 12–16 palluraa ja nosta ne kastikkeen päälle vuokaan. (Käytä mieluiten suojakäsineitä, sillä taikina on löysää. Voit myös nostaa pallerot taikinasta kahdella ruokalusikalla suoraan vuokaan.)
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes gnudit ovat kauniin värisiä. Raasta päälle parmesaania ja viimeistele basilikanlehdillä.
Vinkki Voit tarjota gnudipallot myös pääruokana. Keitä silloin niiden seuraksi pastaa ja nauti vihreän salaatin kanssa.
Todella hyvää. Tein pyöryköistä vähän pienempiä ja tomaattikastikkeeksi Marcella Hazanin ohjeella tehty yksinkertainen tomaattikastike. Söimme spagetin kera.
Tässäpä kiva ohje nokkosten aikaan, tykätään nokkosruuista. Teen itse myös usein ricottajuustoa. Kokeiluun huomenna, kiitos :)
Ladataan...