
Jos luulit, ettet ikinä onnistuisi macaron-leivoksissa, tartu tähän ohjeeseen! Takuuvarma resepti on viimeisen päälle testattu. Tarvitset tarkan keittiövaa'an ja hieman malttia. Maku palkitsee vaivannäön moninkertaisesti.
Takuuvarmat macarons-leivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää.
- Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa. Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää elintarvikevärijauhe ripotellen. Sekoita tasaiseksi varovasti nuolijalla nostellen.
- Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota noin 2 cm leveitä nokareita leivinpaperille pellille. Tasoita pinta hieman kostutetulla sormenpäällä kevyesti.
- Anna pohjien seistä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja nahkeutuu. Kuumenna uuni 130–150 asteeseen.
- Paista pohjia uunin alaosassa 14–16 minuuttia. Anna jäähtyä, ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
- Valmista joku haluamistasi täytteistä.
- Levitä noin 1 tl täytettä pohjan päälle ja laita varovasti toinen kuori päälle kanneksi.
Vinkki! Lisää suklaamacaroneihin väriaineen sijaan 10 g makeuttamatonta kaakaojauhetta mantelijauheeseen sekoitettuna.
Sitruunatäyte
- Sekoita lemon curd -sitruunatahna ja vaniljatuorejuusto kulhossa.
- Lisää hienoksi raastettu sitruunankuori.
- Lusikoi seos pursotuspussiin ja anna seistä 15 minuuttia jääkaapissa ennen pursotusta leivosten väliin.
Suklaa-ganache
- Rouhi suklaa.
- Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.
- Kuutioi voi pieniksi ja lisää suklaaseokseen. Laita täyte jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Vatkaa suklaaseos kuohkeaksi ja laita pursotuspussiin.
Vadelmakreemi
- Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta marjat ja anna jäähtyä. Soseuta marjat ja paseeraa ne siivilän läpi.
- Vispaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Lisää tomusokeri ja jatka vispaamista, kunnes saat vaalean vaahdon.
- Lisää vadelmasose ja vispaa kovalla teholla tasaiseksi. Anna kreemin jähmettyä hetki pursotuspussissa jääkaapissa.
Minä sain tästä taikinasta n. 45 kpl (90 puolikasta). Paistoaika on vaikea arvioida, sillä kun oli ollut 150 asteessa 14 min, niin macaronsit näytti hyviltä. Jäähdytyksen jälkeen totesin, että ne oli kuitenkin jääneet raaoiksi, eivätkä irronneet nätisti.
Oi voi, se kuka tällä ohjeella luulee saavansa hyviä leivoksia aikaan.... muuten ihan ok, mutta ohin virhe on ohjeen " kääntele mantelijauhot ja tomusokerit varovasti marengin joukkoon". Taikinaa kuuluu "litistää" että ilmaa häviää tarpeeksi. Taikinan tulee olla laavamaisen valuvaa, ei lillinkiä eikä jäykkää. Kunnolla reunoja vasten hangaten sekoitusvaiheessa, rttä ylimääräinen ilma pakenee. Jos tätä ei tee, macaronsin halkeaa ja/tai jäävät ontoksi. Plus suosittelisin googlaamaan ohjeen, jossa on käytetty sveitsiläistä marenkia. Takuuvarmasti onnistui. P.s. Pursotuksen jölkeen hakkaa peltiä kolmesti kovaa pöytään --> isot ilmakuplat hajoaa :)
Ihan surkea ei edes toimi!!!!! 😡😡👎👎🖕🖕
Jotenkin tottunut luottamaan siiihen, että nämä soppa365:n sivuilla julkaistut reseptit ei ainakaan ihan kelvottomia ole. No, enpä luota enää. Täysin susi tämä resepti. Onneksi en lannistunut (vaikka vähällä oli), vaan kokeilin toistakin reseptiä ja johan alkoi macaronit onnistumaan. Vai että takuuvarmat....
Onnistui hyvin tällä reseptillä! Olivat parhaita oikeastaan vasta seuraavana päivänä täyttämisestä.
Kannattaa mitata aineet vaa’an avulla. Onnistui.
Mulla jostakin syystä uunissa macaronssit pääsi leviämään. Itse sain tällä ohjeella taikinasta aika jäykkää ja paksua, joten syy mahtoi olla siinä.
Hyvin onnistuivat. Kiitos ohjeesta.
Tuli macaroons keksejä 👎🏻 Elkää kokeilko !!!!👎🏻👎🏻🤦🏼♀️
Onnistui hyvin tällä reseptillä !
Elämäni ensimmäiset macarons-leivokset, ja heti onnistui. Siitä huolimatta onnistui, että vahingossa vatkasin ensimmäisen erän tomusokeria+mantelijauhetta sähkövatkaimella ja kävin taikinan teon välissä hakemassa päiväunilta heräävän lapsen sisälle. Kaveri suositteli tätä reseptiä, ja hyvin toimi! Aluksi taikina oli paksua, mutta notkistui sopivasti pursotettaessa. Teen toistekin tällä reseptillä!
Loistoresepti! Tuli täydellisiä! 👍
Ohje oli turhan yksinkertaistettu ja moni tärkeä kohta jäi uupumaan. Sitruunatäyte on ihan susi ja valuu pitkin pöytää.
Hyvä perusresepti. Kuitenkin kääntelyn voi tehdä vähän ronskimminkin - massan rakenne pitäisi pyöritellä lastalla niin löysäksi, ettei huippuja enää näy 1 min jälkeen pursottamisesta. Niiden kuuluisi siis laskeutua itsestään ja vettä niiden laskemiseen ei kannata käyttää. Se voi ”sulattaa” koko massan.
Tein muutama vuosi sitten näitä eka kertaa, silloin onnistuin. Tällä kertaa taikina levisi niin laakeasti että sopivaa muotoa tai kokoa en onnistunut saamaan. Levisivät kuin lättytaikina.