Kodin Kuvalehti on lisännyt 625 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Jos luulit, ettet ikinä onnistuisi macaron-leivoksissa, tartu tähän ohjeeseen! Takuuvarma resepti on viimeisen päälle testattu. Tarvitset tarkan keittiövaa'an ja hieman malttia. Maku palkitsee vaivannäön moninkertaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Vaikea

Takuuvarmat macarons-leivokset

Ainekset

90
g
valkuaista (3 kpl)
1/4
tl
suolaa
30
g
sokeria (2 kukkuraista rkl)
110
g
mantelijauhetta (2 1/2 dl)
200
g
tomusokeria
1/4
tl
elintarvikevärijauhetta
Sitruunatäyte / 20 kpl
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
1/2
dl
vaniljatuorejuustoa
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
Suklaa-ganache / 20 kpl
80
g
tummaa suklaata
1/2
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
Vadelmakreemi / 20 kpl
125
g
vadelmia
5
rkl
huoneenlämpöistä, suolatonta voita
2
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää.
  2. Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa. Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää elintarvikevärijauhe ripotellen. Sekoita tasaiseksi varovasti nuolijalla nostellen.
  3. Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota noin 2 cm leveitä nokareita leivinpaperille pellille. Tasoita pinta hieman kostutetulla sormenpäällä kevyesti.
  4. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja nahkeutuu. Kuumenna uuni 130–150 asteeseen.
  5. Paista pohjia uunin alaosassa 14–16 minuuttia. Anna jäähtyä, ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
  6. Valmista joku haluamistasi täytteistä.
  7. Levitä noin 1 tl täytettä pohjan päälle ja laita varovasti toinen kuori päälle kanneksi.

Vinkki! Lisää suklaamacaroneihin väriaineen sijaan 10 g makeuttamatonta kaakaojauhetta mantelijauheeseen sekoitettuna.


Sitruunatäyte

  1. Sekoita lemon curd -sitruunatahna ja vaniljatuorejuusto kulhossa.
  2. Lisää hienoksi raastettu sitruunankuori.
  3. Lusikoi seos pursotuspussiin ja anna seistä 15 minuuttia jääkaapissa ennen pursotusta leivosten väliin.


Suklaa-ganache

  1. Rouhi suklaa.
  2. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.
  3. Kuutioi voi pieniksi ja lisää suklaaseokseen. Laita täyte jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Vatkaa suklaaseos kuohkeaksi ja laita pursotuspussiin.


Vadelmakreemi

  1. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta marjat ja anna jäähtyä. Soseuta marjat ja paseeraa ne siivilän läpi.
  2. Vispaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  3. Lisää tomusokeri ja jatka vispaamista, kunnes saat vaalean vaahdon.
  4. Lisää vadelmasose ja vispaa kovalla teholla tasaiseksi. Anna kreemin jähmettyä hetki pursotuspussissa jääkaapissa.

Kommentit (10)

Vierailija

Minä sain tästä taikinasta n. 45 kpl (90 puolikasta). Paistoaika on vaikea arvioida, sillä kun oli ollut 150 asteessa 14 min, niin macaronsit näytti hyviltä. Jäähdytyksen jälkeen totesin, että ne oli kuitenkin jääneet raaoiksi, eivätkä irronneet nätisti.

Vierailija

Oi voi, se kuka tällä ohjeella luulee saavansa hyviä leivoksia aikaan.... muuten ihan ok, mutta ohin virhe on ohjeen " kääntele mantelijauhot ja tomusokerit varovasti marengin joukkoon". Taikinaa kuuluu "litistää" että ilmaa häviää tarpeeksi. Taikinan tulee olla laavamaisen valuvaa, ei lillinkiä eikä jäykkää. Kunnolla reunoja vasten hangaten sekoitusvaiheessa, rttä ylimääräinen ilma pakenee. Jos tätä ei tee, macaronsin halkeaa ja/tai jäävät ontoksi. Plus suosittelisin googlaamaan ohjeen, jossa on käytetty sveitsiläistä marenkia. Takuuvarmasti onnistui. P.s. Pursotuksen jölkeen hakkaa peltiä kolmesti kovaa pöytään --> isot ilmakuplat hajoaa :)

Vierailija

Ihan surkea ei edes toimi!!!!! 😡😡👎👎🖕🖕

Vierailija

Jotenkin tottunut luottamaan siiihen, että nämä soppa365:n sivuilla julkaistut reseptit ei ainakaan ihan kelvottomia ole. No, enpä luota enää. Täysin susi tämä resepti. Onneksi en lannistunut (vaikka vähällä oli), vaan kokeilin toistakin reseptiä ja johan alkoi macaronit onnistumaan. Vai että takuuvarmat....

Ekaa kertaa kokeilemassa

Onnistui hyvin tällä reseptillä! Olivat parhaita oikeastaan vasta seuraavana päivänä täyttämisestä.

Vierailija

Kannattaa mitata aineet vaa’an avulla. Onnistui.

Vierailija

Mulla jostakin syystä uunissa macaronssit pääsi leviämään. Itse sain tällä ohjeella taikinasta aika jäykkää ja paksua, joten syy mahtoi olla siinä.

Vierailija

Hyvin onnistuivat. Kiitos ohjeesta.

Elkää kokeilko

Tuli macaroons keksejä 👎🏻 Elkää kokeilko !!!!👎🏻👎🏻🤦🏼‍♀️

Vierailija

Onnistui hyvin tällä reseptillä !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mehevän mustikkapiirakan salaisuus? Taikinaan vatkattu mantelimassa! Jauhoja tarvitaan vain vähän, koska piirakka on parhaimmillaan herkullisen kosteana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-mantelipiirakka

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruuna (kuori)
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mustikoita
Inkiväärijogurtti
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkiväärijogurtti. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Laita inkiväärijogurtti jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se taikinaan.
  3. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan (noin 20 cm x 30 cm) vuorotellen mustikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Koristele piirakka mustikoilla. Tarjoa inkiväärijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sormisyötävä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

No nyt on aikaista, mutta alkoi jotenkin tehdä mieli talvisia/jouluisia herkkuja jo nyt kun grilli ollut kuumana käytännössä koko kesän. Lohihan sopii erinomaisesti yhteen eri asioiden kanssa, joulupöydässähän se on ainakin meillä kestosuosikki. Tätä reseptiä voi hyödyntää jo nyt sillä se ei ole...

Lohi on varmaankin suomalaisten suosikki kalaruoka, ja se taipuu moneen. Kaivaten jo joulua näin sateen ja tuulen keskellä, löysin tunnetun sivuston Rosan resepteistä jo jouluisia vaihtoehtoja joita jo meidän perheessä hyödynnettiin viime vuonna. Tässä linkki jos haluaa jo räväyttää ja kokeilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluruoka

Ainekset

3
kpl
keitetty kananmuna
12
kpl
keitettyjä uusia perunoita
300
g
paistettua lohta tai graavilohta
1-2
kpl
salaatti+rucola
1
kpl
punasipuli
12
kpl
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Keitä kananmunia 10 minuutin ajan. Jäähdytä hetki, kuori, ja leikkaa puoliksi.

Paista lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja leikkaa paloiksi. Käyttäessäsi graavilohta valmista se jo noin 30 minuuttia ennen salaatin tekoa.

Pese salaatti/rucola huolellisesti ja kuivata. Aseta suureen kulhoon salaatti ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa punasipuli rinkuloiksi ja lisää salaattiin. Kuori avokado ja ja leikkaa siitä viipaleita salaatin päälle. Lopuksi lisää viel'ä lohi ja hieman oliiviöljyä ja sekoita varovaisesti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 625 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Oikaise mutkat suoriksi ja tiramisu valmistuu alle puolessa tunnissa! Salaisuutena on kondensoitu maito, joka vatkataan yhteen mascarponen kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tiramisu annoksiksi jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Savoiardikeksien sijaan voi käyttää tavallisia murokeksejä. Katso kylmäuutetun kahvin resepti täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Oikaisijan tiramisu

Ainekset

1 1/2
dl
kylmää (kylmäuutettua) kahvia
(3 rkl kahvilikööriä)
1
rs (250 g)
mascarponea
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
rkl
vaniljasokeria
1
pkt (200g)
savoiardi-keksejä
1
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Lisää kylmään kahviin halutessasi kahvilikööriä.
  2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto, kondensoitu maito sekä vaniljasokeri.
  3. Dippaa yksi keksi kerrallaan kahvissa. Lado keksit tasaiseksi kerrokseksi reunalliseen vuokaan, joka on kooltaan noin 15 cm x 20 cm.
  4. Levitä keksien päälle mascarponeseosta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Ripottele päälle kaakaojauhetta. 
  5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Argh, mitä tein väärin? Mascarpone & kondensoitu maito pysyy litkuna vaikka kuinka sekoittaisin tai vatkaisin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, vaikea sanoa mitä on tapahtunut! Periaatteessa yhteen sekoittaminen riittää, kätevimmin se toki käy vatkaimella, jotta mascarponen ja kondensoidun maidon saa tasaiseksi seokseksi.