Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Jonna Ahonen ja Jinna Lappalainen KUVA Arto Vuohelainen

Aitojen kukkien koristama vaniljakakku lupaa makeaa mahan täydeltä: täytteessä maistuvat sitruuna, suklaa ja vanilja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 annosta
Valmistusaika
2 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vaniljakakku: kakkupohja

Ainekset

7 ½
dl
erikoisvehnäjauhoja
4 ½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
225
g
huoneenlämpöistä voita
5
dl
sokeria
2
tl
vaniljauutetta
4
kananmunaa
3
dl
piimää
kostuttamiseen Spritea

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi halkaisijaltaan 20–22 cm:n vuokaa voilla tai käytä vuokasprayta. Laita pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala.
  2. Siivilöi yhteen jauhot, leivinjauhe ja suola. Siirrä syrjään.
  3. Vatkaa pehmeä voi kulhossa tasaiseksi. Lisää vähitellen sokeria joukkoon samalla vatkaten, kunnes seos on vaalea ja kuohkea vaahto. Lisää vanilja.
  4. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut joukkoon.
  5. Lisää kolmasosa kuiva-aineista joukkoon, sitten puolet piimästä. Lisää loput vuorotellen, mutta jätä kuiva-aineet viimeiseksi.
  6. Jaa taikina vuokiin. Paista kerroksia
  7. 25–35 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
  8. Anna pohjien jäähtyä vuoissa 10 minuuttia. Käännä sitten pohjat leivinpaperien päälle ja poista leivinpaperi pohjien päältä.
  9. Jäähdytä kokonaan ja leikkaa kummatkin pohjat puoliksi niin, että saat neljä kakkukerrosta.

Vaniljakakku: karamellinen suklaamousse

Ainekset

200
g
maitosuklaata
2
dl
vispikermaa
100
g
vanilja- tai tiramisurahkaa

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. 
  2. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää jäähtynyt maitosuklaa joukkoon ja sekoita, kunnes seos on tasainen.

Vaniljakakku: sitruunainen mansikkamousse

Ainekset

3
dl
pakastemansikoita
1
sitruuna
1
dl
vispikermaa
½
dl
tomusokeria
6–7
liivatelehteä
250
g
tuorejuustoa tai mascarponea
½
tl
vaniljauutetta

Työvaiheet

  1. Soseuta mansikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Lisää sitruunan kuorta ja mehua joukkoon oman maun mukaan.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta kerma parilla teelusikallisella tomusokeria. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa.
  4. Lisää vanilja ja sitten osa mansikkapyreestä. Jätä ½ dl sivuun liivatteiden sulattamista varten.
  5. Lisää tuorejuustomassa kermavaahdon joukkoon ja sekoita nuolijalla varovasti.
  6. Kaada jäljelle jäänyt mansikkapyree kattilaan. Kuumenna se, mutta älä kiehauta!
  7. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet mansikkapyreeseen.
  8. Sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet joukkoon.
  9. Kaada seos ohuena nauhana moussen joukkoon ja sekoita varovasti.

Vaniljakakun kasaaminen

Työvaiheet

  1. Vuoraa kakkuvuoka talouskelmulla.
  2. Laita se kakkukerros alimmaiseksi, jonka haluat jäävän kakun päällimmäiseksi. Kostuta Spritella.
  3. Lisää puolet mansikkamoussesta ja laita seuraava kakkukerros sen päälle.
  4. Levitä kaikki suklaamousse ja laita seuraava kakkukerros sen päälle.
  5. Levitä päälle loput mansikkamoussesta. Laita vielä viimeinen kakkukerros moussen päälle ja kostuta viimeinenkin pohja Spritella.
  6. Päällystä kakku kelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin yön yli.
  7. Käännä kakku varovasti tarjoilulautasen päälle ylösalaisin. Poista vuoka ja kelmut kakun päältä.

Vaniljakakun kuorrutus: voikreemi

Ainekset

3 ½
dl
voita
7 ½
dl
tomusokeria
ripaus suolaa
2
tl
vaniljauutetta tai vaniljasokeria
3–5
rkl
maitoa
1–2
tippaa punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Työvaiheet

  1. Vatkaa voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  2. Lisää noin 7 dl tomusokeria. Muista sihdata ja vatkaa hyvin hitaasti, jotta tomusokeri ei ala pöllytä. Tarvittaessa voit peittää kulhon liinalla. Vatkaa, kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon.
  3. Lisää sähkövatkaimen tai yleiskoneen nopeutta. Lisää suola, vaniljauute tai vaniljasokeri ja 3 rkl maitoa.
  4. Vatkaa noin 2–3 minuuttia, kunnes voikreemi on sopivan kuohkeaa. Jos seos tuntuu liian kostealta, lisää loput tomusokerista. Jos seos on liian kuiva, lisää 1 rkl tai enemmän maitoa.
  5. Lisää lopuksi väriaine ja vatkaa, kunnes se on täysin sekoittunut voikreemin joukkoon.
  6. Kuorruta kakku voikreemillä palettiveitsen avulla. Koristele haluamallasi tavalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.