
Aitojen kukkien koristama vaniljakakku lupaa makeaa mahan täydeltä: täytteessä maistuvat sitruuna, suklaa ja vanilja.
Vaniljakakku: kakkupohja
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi halkaisijaltaan 20–22 cm:n vuokaa voilla tai käytä vuokasprayta. Laita pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala.
- Siivilöi yhteen jauhot, leivinjauhe ja suola. Siirrä syrjään.
- Vatkaa pehmeä voi kulhossa tasaiseksi. Lisää vähitellen sokeria joukkoon samalla vatkaten, kunnes seos on vaalea ja kuohkea vaahto. Lisää vanilja.
- Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut joukkoon.
- Lisää kolmasosa kuiva-aineista joukkoon, sitten puolet piimästä. Lisää loput vuorotellen, mutta jätä kuiva-aineet viimeiseksi.
- Jaa taikina vuokiin. Paista kerroksia
- 25–35 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
- Anna pohjien jäähtyä vuoissa 10 minuuttia. Käännä sitten pohjat leivinpaperien päälle ja poista leivinpaperi pohjien päältä.
- Jäähdytä kokonaan ja leikkaa kummatkin pohjat puoliksi niin, että saat neljä kakkukerrosta.
Vaniljakakku: karamellinen suklaamousse
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää jäähtynyt maitosuklaa joukkoon ja sekoita, kunnes seos on tasainen.
Vaniljakakku: sitruunainen mansikkamousse
Ainekset
Työvaiheet
- Soseuta mansikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Lisää sitruunan kuorta ja mehua joukkoon oman maun mukaan.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta kerma parilla teelusikallisella tomusokeria. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa.
- Lisää vanilja ja sitten osa mansikkapyreestä. Jätä ½ dl sivuun liivatteiden sulattamista varten.
- Lisää tuorejuustomassa kermavaahdon joukkoon ja sekoita nuolijalla varovasti.
- Kaada jäljelle jäänyt mansikkapyree kattilaan. Kuumenna se, mutta älä kiehauta!
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet mansikkapyreeseen.
- Sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet joukkoon.
- Kaada seos ohuena nauhana moussen joukkoon ja sekoita varovasti.
Vaniljakakun kasaaminen
Työvaiheet
- Vuoraa kakkuvuoka talouskelmulla.
- Laita se kakkukerros alimmaiseksi, jonka haluat jäävän kakun päällimmäiseksi. Kostuta Spritella.
- Lisää puolet mansikkamoussesta ja laita seuraava kakkukerros sen päälle.
- Levitä kaikki suklaamousse ja laita seuraava kakkukerros sen päälle.
- Levitä päälle loput mansikkamoussesta. Laita vielä viimeinen kakkukerros moussen päälle ja kostuta viimeinenkin pohja Spritella.
- Päällystä kakku kelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin yön yli.
- Käännä kakku varovasti tarjoilulautasen päälle ylösalaisin. Poista vuoka ja kelmut kakun päältä.
Vaniljakakun kuorrutus: voikreemi
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
- Lisää noin 7 dl tomusokeria. Muista sihdata ja vatkaa hyvin hitaasti, jotta tomusokeri ei ala pöllytä. Tarvittaessa voit peittää kulhon liinalla. Vatkaa, kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon.
- Lisää sähkövatkaimen tai yleiskoneen nopeutta. Lisää suola, vaniljauute tai vaniljasokeri ja 3 rkl maitoa.
- Vatkaa noin 2–3 minuuttia, kunnes voikreemi on sopivan kuohkeaa. Jos seos tuntuu liian kostealta, lisää loput tomusokerista. Jos seos on liian kuiva, lisää 1 rkl tai enemmän maitoa.
- Lisää lopuksi väriaine ja vatkaa, kunnes se on täysin sekoittunut voikreemin joukkoon.
- Kuorruta kakku voikreemillä palettiveitsen avulla. Koristele haluamallasi tavalla.