Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Grillaus
11:08 | 14.6.2016

Sinappi-hunajaglaseeratut lohikyljykset

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Yksinkertaisuudessaan nerokasta kesäkalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo

Sinappi-hunajaglaseeratut lohikyljykset

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
lohimedaljonkia
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Sinappi-hunajakastike
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
dijonsinappia
1/2
dl
karkeaa dijonsinappia
2
rkl
soijakastiketta
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
miniversoja
1/2
dl
juoksevaa hunajaa

Vaiheet

  1. Valmistele ensin varhaisperunavartaat ohjeen mukaan. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Tee sinappi-hunajakastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää joukkoon sinapit, hunaja ja soija.
  2. Sipaise lohimedaljongeille öljyä. Grillaa kaloja 3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes lohi on melkein kypsää. Jos käytät paistomittaria, lohen sisälämpötila on tässä vaiheessa noin 40 astetta.
  3. Sipaise kaloille sinappi-hunajakastiketta ja jatka grillaamista vielä noin minuutti tai kunnes paistomittarin lukema on 42 astetta. Kala on tällöin sisältä vielä hieman läpikuultavaa ja lohkeaa kauniisti. Jos haluat kypsemmän kalan, jatka kypsennystä, kunnes sisälämpö on 48 astetta. Viimeistele annokset miniversoilla.

Grillatut pottuvartaat

Ainesosat

1
kg
varhaisperunoita
Sitruuna-yrttikastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi. Laita perunat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat napakan kypsiä. Anna perunoiden jäähtyä.
  2. Puolita jäähtyneet perunat. Laita ne varrastikkuihin. Paista niihin kauniit raidat grillissä.
  3. Tee kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada kastike perunoille. Tarjoa heti lohen kanssa. (4 annosta, 20 min + 20 min)
Tilaa Glorian ruoka & viini
grillaus
grillattu lohi
kala
juhannus
dijon
varhaisperuna
30 minuuttia
päivän katiska
lohikyljykset
sinappi-hunajagaseeraus
sinappi-hunajaglaseeratut lohikyljykset
sinappi-hunajakastike
Touch of Taste: Juhlaruoat
päivän katiska
grillaus
juhannus

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini